Жульєн з куркою і грибами

Опубліковано користувачем Irina

Жульєн з куркою і грибами - це дуже смачна, ситна, апетитна страва, котра готується порційно в невеликих кокотницах або по іншому, в жароміцних невеликих ємкостях чи мисочках. Саме тому у французів ця гаряча закуска називається «кокот». Готується жульєн легко і швидко, а виходить неймовірно смачним. У мене на святковому Новорічному столі обов'язково буде жульєн. Цю страву можна приготувати заздалегідь, що дуже звучно, а перед подачею поставити на кілька хвилин у духовку і вуаля! Для приготування жульєну можна використовувати свої улюблені гриби - білі, лисички або печериці.

Для приготування жульєну з куркою і грибами нам знадобиться:

  • 1 велике куряче філе
  • 300 гр. печериць
  • 1 цибулина
  • 100 гр. сиру
  • 200 мл. вершків (у мене 10%)
  • 20 гр. вершкового масла
  • 1 ст.л. борошна
  • ½ ч.л. мускатного горіха
  • Олія для смаження
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • Зелень петрушки для прикраси

Ось такі інгредієнти нам знадобляться для приготування жульєну з куркою і грибами.

Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.

Гриби печериці миємо й нарізаємо соломкою (чистити не потрібно).

У сковорідку наливаємо 2-3 ст.л. олії і обсмажуємо цибулю практично до готовності.

Додаємо порізані гриби, перемішуємо і залишаємо смажитися.

Тим часом зварене в підсоленій воді куряче філе нарізаємо невеликим кубиком.

Твердий сир натираємо на великій тертці.

До підсмажених грибів додаємо порізане куряче філе.

І ще трохи обсмажуємо.

Тепер приготуємо соус.

Беремо іншу сковорідку, насипаємо борошно і обсмажуємо до кремового кольору, постійно помішуючи.

Додаємо вершкове масло і перемішуємо до однорідного стану.

Виливаємо вершки і інтенсивно перемішуємо, щоб не утворилося грудок.

Додаємо сіль, чорний мелений перець за смаком і мускатний горіх. Варимо поки не загусне.

У соус додаємо вміст першої сковороди - цибулю, курку і гриби.

Ретельно перемішуємо.

Розкладаємо в формочки для запікання.

Зверху посипаємо натертим сиром.

Ставимо в заздалегідь розігріту духовку до 180 градусів на 10 хвилин, щоб сир повністю розплавився.

Готову страву прикрашаємо свіжою зеленню петрушки і червоними ягідками (у мене порічка).

Страва вийшла не тільки дуже красивою і апетитною, але і неймовірно смачною. Жульєн з курки з грибами прикрасить ваш святковий стіл, тому обов'язково його приготуйте, тим більше, що це так просто!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 17 грудня 2024 - 16:35 користувачем Sergij

Приготували вчора страву за вашим рецептом, вийшло просто супер! Це дійсно дуже смачно! Печериці замінили на опеньки, які заморозили восени. Гарний рецепт, всім рекомендую! Однозначно будемо готувати ще не раз!

Опубліковано 17 грудня 2024 - 19:39 користувачем Irina

Sergij, мені надзвичайно приємно, що справа сподобалася! Ніколи не готувала її з опеньками, але впевнена, що це також дуже смачно! Щиро дякую, що поділилися враженнями!

Опубліковано 05 лютого 2020 - 21:32 користувачем Мар"яна

це така смакота!!! дуже дякую за гарний рецепт!!!

Опубліковано 10 лютого 2020 - 09:26 користувачем Irina

Мар»яна, на здоров"я, дуже приємно,що страва прийшлася до смаку!!! Заходьте ще, завжди рада!

Опубліковано 19 грудня 2019 - 22:57 користувачем Жанна

Виглядає дуже апетитно , а ще в таких горщиках!!!Красота !!!

Опубліковано 22 грудня 2019 - 10:55 користувачем Irina

Жанна, дякую, це дуже смачно! Ням-ням!

Коментувати