Ця закуска настільки смачна, що готую її вже другий день поспіль, багет виходить з дуже хрусткою скоринкою, що надає цій закусці особливу нотку. У багеті соковита і ароматна начинка з грибів, а зверху добре розплавлений сир. Що може бути смачніше? Цю страву можна сміливо приготувати на сніданок, вона може бути як самостійна закуска, або замість хліба до перших страв. У будь-якому випадку, багет, запечений з грибами і сиром неймовірно смачний, його сможе приготувати кожен.
Для приготування багета, запеченого з грибами і сиром, нам знадобиться: (2 порції)
- 1/2 багета
- 300 гр. грибів (у мене печериці)
- 2 зубки часнику
- 1 цибулина
- 100 гр. твердого сиру
- Олія
- Сіль, чорний перець
- Зелень петрушки
- Помідори, свіжі огірки для прикраси
Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.
Гриби нарізаємо, додаємо до цибулі, солимо, перчимо до смаку і тушкуємо, практично до готовності.
Часник і зелень петрушки дрібно нарізаємо, додаємо до грибів і тушкуємо ще пару хвилин.
Щоб почати складати наш багет, його необхідно розрізати уздовж і вийняти м'якуш. Сир потерти на тертці.
У човники з багета рівномірно розподіляємо підсмажені гриби.
Зверху викладаємо потертий сир і викладаємо човники на деко, застелене пергаментним папером. (можна і без)
Ставимо наші багети в добре прогріту духовку хвилин на 5, поки повністю не розплавиться сир.
Подавати багети бажано відразу, гарячі вони дуже смачні, з дуже хрусткою скоринкою. Прикрашаємо їх свіжими помідорами, огірками і зеленню петрушки.
СМАЧНОГО!
Коментарі
довго думала, щоб таке смачненьке приготувати, і ось натрапила на ваш рецепт) щиро дякую, бо багет вийшов неймовірно смачний, з хрусткою скоринкою та соковитою начинкою) впевнена, що буду готувати цю страву ще не раз!
На здоровье!!!
Марія, мені дуже приємно, що страва сподобалася!!! Щиро дякую за гарний коментар!
багет получился настолько вкусным - с хрустящей корочкой, что был съеден за 5 минут...
сегодня на ужин опять буду готовить...
огромное спасибо за интересную и очень вкусную идею!