Своїй дорогесенькій сестричці Жанні на її 50-ти річчя спекла ось такий дуже смачний та красивий бісквітний торт з легким сирним кремом і свіжою полуницею. Вперше готувала такий сирний крем, рецепт якого взяла на сайті бабусі Емми, і залишилася ним дуже задоволеною. Цей крем надзвичайно ніжний, у нього легкий смак, він відмінно поєднується зі свіжою полуницею. Боки торта я прикрасила шоколадними трубочками, які чимось нагадали парканчик, ось тільки їстівний (цей елемент торта дуже сподобався дітям). Зверху торт я прикрасила ягодами полуниці, які полила шоколадом. Закінчений вигляд торту надала білосніжна атласна стрічка. Сестричці та гостям дуже сподобався зовнішній вигляд торта, залишилося лише дочекатися десерту та оцінити торт на смак. Можу запевнити, торт вийшов з ніжним смаком, абсолютно не приторний, а тому пішов на «ура». Так, не буду сперечатися, щоб приготувати ось такий тортик, доведеться витратити досить багато часу, але запевняю вас, дорогі читачі, це того варто. Звичайно, ви можете взяти за основу тільки рецепт коржів і крему. В іншому ж покластися на свою фантазію. Але гадаю, що полуниця в торті повинна бути однозначно. Успіхів!
Для приготування бісквітного торта з легким сирним кремом нам знадобиться:
Для бісквіта:
- 5 яєць
- 160 гр. борошна
- 190 гр. цукру
- Дрібка солі
- 1 ч.л. (без верху) розпушувача для тіста
- Ванільний цукор (пакетик)
- 3 ст.л. олії
- 3 ст.л. окропу
- Вершкове масло для змазування чаші
Для крему:
- 300 гр. вершкового масла
- 500 гр. сиру
- 300 гр. цукрової пудри
- Цедра одного лимона
Для прикрас:
- 700 гр. шоколадних трубочок
- 1 кг полуниці
- Шоколад (у мене молочний)
Для просочення:
- Вода
- Цукор
Щоб торт вийшов смачним, бісквіт випікаємо заздалегідь, щоб він встиг «відпочити».
Я пекла два бісквіта, ділила їх на чотири частини, але використовувала тільки три, четверту частину з'їв чоловік.
Як приготувати смачний пишний бісквіт на окропі, який є чудовою основою торта, можна дізнатися на моєму блозі.
Спочатку приготуємо сирний крем.
У миску міксера кладемо м'яке вершкове масло, додаємо цедру лимона і цукрову пудру.
На високій швидкості розтираємо в пишну білу масу.
Продовжуючи взбивати, поступово додаємо протертий через сито сир.
Ось такий вийшов крем.
Починаємо збирати наш торт. Оскільки мені довелося торт транспортувати, я одразу вклала його на переносну тортівницю.
Отже!
Бісквіт акуратно розрізаємо вздовж.
Тортівницю злегка змащуємо кремом і кладемо перший корж. Це необхідно, щоб торт в подальшому не ковзав.
Рясно змащуємо кремом і викладаємо порізану полуницю.
Зверху викладаємо ще трохи крему, щоб не було видно полуницю.
Викладаємо другий корж і теж просочуємо.
Намазуємо кремом, викладаємо полуницю і знову крем.
Зверху викладаємо третій бісквітний корж і теж просочуємо.
Верх торта і боки змащуємо кремом, який залишився (трохи крему залишаємо, щоб зробити квіточки).
Ось тепер починаємо викладати парканчик з трубочок.
Якщо ви хвилюєтесь, що трубочки відваляться, їх можна з боку, яка буде приклеюватися до торту, змастити трохи кремом.
З крему, що залишився, по краю торта робимо квіточки, рівномірно їх розподіливши.
Полуницю (бажано велику) розрізаємо навпіл, не відриваючи зелені хвостики, і викладаємо по колу.
У центр ставимо цілу велику полуницю, навколо якої викладаємо невеликі шматочки трубочок.
На водяній бані розтоплюємо шматочок шоколаду і прикрашаємо ним полуницю, роблячи по ній розводи.
Останній штрих - обв'язуємо торт атласною стрічкою.
Усе! Відправляємо торт на кілька годин в холодильник.
Ось такий торт в розрізі - з пишним бісквітом і неймовірно смачним кремовим прошарком.
Торт сподобався і дорослим і дітям.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Янина! Огромное спасибо за комментарий, мне очень приятно!
огромное спасибо за рецепт вкусного торта, который готовила на Новый Год, получилось просто супер, очень вкусно, гостям понравился! С Новым годом!
Вероника, на здоровье! Очень рада, что у вас все получилось и тортик пришелся по вкусу!!! И вас с новым годом!!! Всех благ!
выглядит очень нежно, просто потрясающе... вы мастерица и умелица!
Мария, огромное спасибо! мне приятно! я старалась!
не могла пройти мимо такой красоты, приготовленной с любовью! очень красиво, очень оригинально! Мой респект!
salamandra, мне очень приятная ваша высокая оценка моих скромных трудов!!! заходите почаще, всегда рада!!!
невероятно красивый тортик, очень люблю бисквитные влажные торты, а если еще со свежей клубникой, тогда вообще!!!
Scorpion, огромное спасибо за оценку и что нашли время написать такой лестный отзыв!
ОЧЕНЬ КРАСИВЫЙ ТОРТ! Ставлю 5+!!!
Обожаю бисквитные торты со свежими ягодами!
Лола, спасибо!
Это просто произведение искусства...я себе только представить могу насколько он вкусный! Вы молодец!!!
Спасибо за такие добрые слова... тортик действительно очень вкусный... творожный нежный крем очень сочетается со свежей клубникой...
Ирина, ваш торт просто восхитительный, все настолько эстетично и со вкусом - респект!!!
Представляю какой он вкусный, я не умею печь торты, но с удовольствием бы отведала кусочек...
Дина, спасибо, тортик действительно вкусный получился!
торт - просто БОМБА!!!
Наталья, спасибо!
Ирина!
Ваш торт просто фантастический, все настолько сделано со вкусом, а эта белая атласная лента... у меня просто нет слов!!!!!!!!!!!!!
Вы молодец - замечательный сайт, очень аккуратный и фото невероятно красивые... Мой респект Вам!!!!!!!!!!!!
С уважением Инга
Инга, вы меня прям застесняли... спасибо за высокую оценку моих трудов... мне конечно же, очень и очень приятно! Заходите на блог, всегда рада!!!
торт просто фантастика - очень оригинально!!!! я наверное, такой не осилю...
Римма! Это только на первый взгляд кажется, что торт тяжело приготовить, на самом деле, не так все страшно, просто нужно время...
очень красиво и не ординарно... такой торт может произвести настоящий фурор... Вы молодец...
Спасибо за такую оценку... я старалась для сестрички!
КАКАЯ КРАСОТА! ЭТО Ж КАКАЯ У ЧЕЛОВЕКА ФАНТАЗИЯ - Я В ШОКЕ!!!!
Спасибо за такую высокую оценку моим стараниям! Будут еще красивые и вкусные тортики, заходите!
невероятно красивый торт - представляю какой вкусный+))
Аурика, спасибо за комментарий, торт очень вкусный!
не смогла пройти мимо такой красотищи... не уверена, что сама осилю вот такой тортик, но хочу сказать, что Ирина, вы умелица... респект...
Уважаемая Гостья, я всегда рада новым гостям моего блога... Спасибо за приятный комментарий... Заходите!
Ира, это настоящий шедевр!!!! Невероятно красиво и очень вкусно!!!!