Фінський пиріг з чорницею

Опубліковано користувачем Irina

Випічка з чорницями - це завжди дуже смачно! Моїй родині дуже подобаються Маффіни с чорницею на сметані та Шарлотка с чорницею. Оскільки зараз сезон чорниці, пропоную приготувати незвичний, дуже смачний Фінський пиріг з чорницею. Приготувати такий пиріг дуже просто, але його смак та зовнішній вигляд точно вразить. У ньому дуже смачна основа і ніжна сметанно-ягідна начинка. У літній спекотний день такий пиріг разом з Турецьким лимонадом - це просто знахідка.

Для приготування Фінського пирога з чорницею нам знадобиться:

Для тіста:

  •     110 гр. вершкового масла
  •     150 гр. коричневого цукру
  •     50 гр. білого цукру
  •     1 яйце
  •     220 гр. борошна
  •     1 ч.л. розпушувача
  •     ¼ ч.л. солі

Для заливки:

  •     220 гр. сметани (у мене 21%)
  •     1 яйце
  •     50 гр. цукру
  •     350-400 гр. чорниці (у мене 350 гр.)

Ось з таких продуктів ми приготуємо тісто для пирога.

А ці продукти знадобляться для смачної сметанно-ягідної заливки.

У чашу міксера викладаємо м'яке вершкове масло, коричневий і білий цукор, сіль.

Збиваємо за допомогою вінчика.

Додаємо одне яйце.

Ще раз гарненько збиваємо.

Додаємо просіяне борошно з розпушувачем.

Замішуємо тісто.
Тісто виходить м'яке, податливе, як пластилін.

Форму змащуємо вершковим маслом і присипаємо борошном.
Розподіляємо тісто за формою, формуючи бортики висотою 4-5см.
У мене квадратна скляна форма, розміром 20х20 см.

Готуємо заливку: в мисочку викладаємо сметану, яйце, цукор та збиваємо.

До сметани додаємо помиту та обсушену чорницю.

Гарненько перемішуємо.

Викладаємо начинку в форму і ставимо в розігріту до 190 градусів духовку на 35 хвилин.

Ось такий дуже симпатичний пиріг у мене вийшов.

Перед тим як нарізати пиріг, йому потрібно дати повністю охолонути і схопитися. Цим краще не нехтувати, оскільки начинка буде текти та нарізати пиріг буде вкрай складно.

Я свій Фінський пиріг з чорницею готувала ввечері, а пригощалися ми вранці з чашкою ароматної кави.
Смак просто неповторний.
Цей пиріг з ніжною сметанно-ягідною начинкою сподобається самому вимогливому гурману.
У мене в планах спробувати приготувати цей пиріг з лохиною.

А це для гарного настрою! Моя читачка Вікторія не втомлюється мене дивувати та радувати, надсилаючи все нові і нові надзвичайно гарні фото квітів. На цей раз ось така неймовірно ніжна, схожа на маленьке сонечко квітка посеред зелені. Ну хіба це не вражає! Величезне спасибі за хвилини радості!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 16 липня 2021 - 18:04 користувачем Вікуся

МММ, виглядає апетино, якраз вдома є чорниця, треба спробувати)))

Опубліковано 16 липня 2021 - 23:08 користувачем Irina

Вікуська, обов"язково спробуй, дуже сподіваюсь що сподобається! Буду чекати на результат та фотозвіт! Успіхів!

Коментувати