Поки не закінчився сезон абрикосів, пропоную приготувати неймовірно смачну Галету з абрикосами. Мені дуже подобається така випічка, котра готується легко та швидко. Взагалі галету можна приготувати з будь-яких ягід, наприклад дуже смачна Полунична галета, чи з фруктів - яблук, грушок, слив, персиків, а також абрикосів. Саме з абрикосів пропоную приготувати смачний відкритий пиріг, котрий з'їдається за лічені хвилини, особливо з кулькою морозива. Для приготування цього пирога краще брати солодкі абрикоси. Галета з абрикосами дуже смачна, ароматна, по справжньому літня випічка, з хрустким тонким тістом та соковитою начинкою.
Для приготування Галети з абрикосами нам знадобиться:
- 90 гр. холодного вершкового масла
- 165 гр. просіяного борошна
- Дрібка солі
- Пакетик ванільного цукру
- 2 ст.л. цукру (1 ложка в тісто + 1 ложка для посипання абрикосів)
- 4 ст.л. льодяної води
- 9-10 абрикос (залежить від їх розміру)
- Цукрова пудра
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування смачної Галети з абрикосами.
Абрикоси миємо, обсушуємо, розрізаємо навпіл та виймаємо кісточки.
В миску викладаємо просіяне борошно, додаємо дрібку солі, ванільний цукор та 1 столову ложку звичайного цукру.
До борошна натираємо на тертці холодне вершкове масло.
Перетираємо все в крихту.
Додаємо льодяну воду та швидко замішуємо тісто.
Робимо з тіста кульку, накриваємо харчовою плівкою та ставимо охолоджуватися в холодильник на 10-15 хвилин.
Тим часом підготуємо деко.
Мені зручно розкачувати тісто просто на ньому, попередньо вистеливши деко пергаментним папером.
Охолоджене тісто розкачуємо в коло, товщиною декілька міліметрів (чим тонше, тим краще).
Викладаємо абрикоси, відступивши від краю 5 см.
Посипаємо цукром.
Загортаємо на верх край тіста.
Ставимо нашу Галету з абрикосами у духовку та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 30-35 хвилин, або до появи золотистого кольору тіста.
У мене були дуже великі та соковиті абрикоси, тому під час випікання трішечки витікав сік.
Ось така красива, неймовірно апетитна та смачна вийшла Галета з абрикосами, у якої хрустке тонке тісто та соковита начинка.
Коли Галета з абрикосами охолоне посипаємо її цукровою пудрою.
Все! Ось так все просто, швидко та дуже-дуже смачно!
Можна заварювати чай чи каву та пригощатися!
Дуже смачна Галета з абрикосами з кулькою морозива!
Обов'язково приготуйте такий пиріг, поки сезон абрикосів, не пожалкуєте, а у мене в планах Галета з нектаринами.
А це для гарного настрою! Друзі, ви так само як і я вважаєте, що навіть звичайнісінький будяк, що росте на узбіччі дороги може буди красивим? На мій погляд, це чудова рослина, на котру мало хто звертає увагу, а даремно! Все прекрасне — в найпростішому!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Аллочка! Дуже дуже рада, що галета сподобалася! Але я розчарована! А де фотозвіт??
Чудова й ароматна, абрикоси вийшли такого гарного янтарного кольору, ммм як пахне!
vika, галета вийшла дуже смачною, з тонким хрустким тістом та соковитою начинкою) ну ви і абрикоси виростили, вони мало того що просто гігантські, та ще й дуже солодкі та соковиті, як мід) Я чесно кажучи такі абрикоси пробувала вперше, дуже смачнючі, тому і пиріжок вийшов і красивий і смачний!
Ірочка, пиріжок просто супер!!! Така смакота!!! А з морозивом просто можна язика проковтнути!