На новорічний святковий стіл я вирішила приготувала груші в листковому тісті. У цього рецепта кілька плюсів - перший, готуються такі слойки легко і швидко, другий - вони неймовірно смачні, третій - виглядають просто бомбезно! Щоб приготувати такі красиві слойки навіть не потрібно розкачувати тісто. Та й начинку ніяку готувати не потрібно, адже ми будемо запікати половинки груш. Щоб полегшити завдання і заощадити час 31 грудня, готувати це печиво будемо з готового листкового тіста (краще використовувати без дріжджове). А ось груші потрібно вибрати стиглі і соковиті, що зовсім не проблема, адже вони продаються в супермаркеті круглий рік. Щоб печиво виглядало ще більш красиво, в грушах ми зробимо надрізи. І ще, бажано, щоб груші були одного розміру. Сподіваюся, що така випічка прикрасить і ваш Новорічний святковий стіл!
Для приготування груш в листковому тісті нам знадобиться:
- 500 гр. листкового тіста
- 5-6 груш
- Сік лимона
- 1 жовток
- Коричневий цукор для посипання
- Цукрова пудра для декору
Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачні груші в листковому тісті.
Груші миєму, розрізаємо навпіл, причому так, щоб хвостики залишилися. За допомогою ложки акуратно видаляємо серцевину з насінням.
Гострим ножем робимо ось такі поглиблення. Робити надрізи потрібно дуже акуратно, щоб грушу не прорізати наскрізь.
Підготовлені груші складаємо в миску і поливаємо лимонним соком, щоб вони не змінювали свого кольору.
Листкове тісто злегка розморожуємо і вирізаємо прямокутники за розміром половинок груш.
Розкачувати тісто не потрібно. На прямокутники з тіста викладаємо груші зрізом вниз.
Обрізаємо тісто навколо груші, повторюючи її контур, трохи від нього відступивши (приблизно на 1 см.). Із залишків тіста вирізаємо листочки, робимо на них насічки і кріпимо їх до наших заготівок.
Деко застиляємо пергаментним папером. Викладаємо слойки з грушами. Тісто змащуємо жовтком, груші посипаємо коричневим цукром.
Випікаємо слойки з грушами в розігрітій до 200 градусів духовці приблизно 20- 25 хвилин, щоб утворилася гарна скоринка.
Коли печиво охолоне, посипаємо його цукровою пудрою.
Викладаємо на тарілку і подаємо до столу.
Ось така краса виходить. А смачно то як!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Галочка, как приятно получать такие комментарии! Спасибо Вам!
чтобы понять насколько это вкусно, нужно хотя бы раз попробовать!
Елизавета, огромное спасибо за позитив! Вы абсолютно правы!
Якісь самі шедеври , дійсно аж шкода їсти !!!
Жанночка, ти мене в краску не вганяй! Це просте в приготуванні печиво насправді дуже смачне - хрустке листкове тісто та соковита грушка, поєднання просто супер! Приготуй, не пожалкуєш!!!
рецепт просто невероятный! подача на 5++++!!!