Ми з чоловіком дуже любимо різні страви з кабачків, тому як тільки з'являється цей овоч, я одразу намагаюся приготувати що-небудь смачненьке. Наприклад, Лазанью з кабачків з куркою або Запіканку з кабачків з сиром. У мене на блозі дуже багато різних страв з кабачків, які ніколи не набридають. Ви коли небудь пробували Кабачкову піцу? Ні? Тоді обов'язково спробуйте, вона неймовірно смачна. Сьогодні хочу поділитися ще однією дуже смачною, простою в приготуванні стравою. Це - кабачки, запечені з фаршем. До складу цієї страви входить не тільки м'ясо, а й рис, тому вона виходить досить ситною. Обов'язково приготуйте цю страву, не пошкодуєте, ну а про результат пишіть в коментарях!
Для приготування кабачків, запечених з фаршем нам знадобиться:
- 3-4 молодих кабачка
- 700 гр. фаршу (свинячий + курячий)
- 250 гр. вареного рису
- 1 цибулина
- Зелень кропу і петрушки
- 2 зубки часнику
- ½ ч.л. солодкої паприки
- Сіль, чорний перець за смаком
- 1-2 ст. л. олії
Для заливки:
- 200 гр. сметани (у мене 20%)
- 1 ст.л. кетчупу
- 100-120 мл. води
- Сіль, чорний перець за смаком
- 120 гр. твердого сиру
- Зелень кропу і петрушки (за бажанням)
Ось такі продукти будуть потрібні для приготування кабачків, запечених з фаршем.
А ось з таких продуктів ми приготуємо заливку.
До фаршу (у мене свинячий + курячий) додаємо зварений заздалегідь рис, дрібно порізану цибулю, дрібно порізану зелень, солодку паприку, чорний перець і сіль. Сюди ж пропускаємо через прес 2 зубки часнику.
Добре все перемішуємо.
Кабачки, бажано, щоб вони були не великих розмірів (молоді) нарізаємо кружечками, трохи менше сантиметра. У мене дуже молоденькі кабачки, тому я їх не чистила.
Форму для запікання змащуємо олією. Викладаємо по черзі шматочок кабачка, трохи фаршу, знову кабачок, знову фарш. Якщо у вас немає квадратної або прямокутної форми, можна скористатися круглою чи овальною. це не суттєво.
Таким чином заповнюємо всю форму. Тут важливо правильно розрахувати кількість кружечків кабачка і фаршу.
Тепер приготуємо заливку. У миску виливаємо сметану, воду, додаємо кетчуп і перемішуємо.
Сюди ж додаємо натертий на дрібній тертці сир, дрібно порізану зелень, сіль, чорний перець за смаком.
І ще раз добре перемішуємо. Наша заливка готова.
Заливку рівномірно розподіляємо по всім кабачкам.
Запікаємо наші кабачки з фаршем в розігрітій до 180ºC духовці, приблизно 1 година 30 хвилин, до бажаної м'якості кабачків. Форму можна накрити фольгою, а в кінці запікання зняти фольгу, щоб страва трохи підрум'янилося.
Кабачки, запечені з фаршем готові!
Ось така, дуже апетитна і смачна страва вийшла. А ароматна яке!
Подаємо кабачки, запечені з фаршем зі свіжою зеленню. Ну дуже смачно!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Мила, мне очень приятна такая ваша оценка) готовьте на здоровье, с нетерпением буду ждать результата! Успехов, Мила!
я знову готувала цю страву, вона так полюбилася моїй родині, що постійно чередую, то готую з баклажанами, то з кабачками) неймовірно смачний, дуже вдалий рецепт, навіть син, який такі страви не любить, спробував і сказав, що смачно! усім рекомендую! фото вислала)
Alla, я дуже-дуже тішуся, що ця страва так подобається вашій родині! величезне дякую за чудовий фотозвіт, з задоволенням його опублікую! чекаю на нові кулінарні шедеври!
Вкуснейшие запеченные кабачки в духовке! Кабачки с фаршем получаются намного вкуснее голубцов, очень нежные и вкусные. Минимум трудов и вкусный быстрый ужин готов! Подаем запеканку со сметаной и наслаждаемся.
Арсений, огромное спасибо за такой хороший комментарий! мне приятно, что вам нравится это блюдо!
какое эффектное блюдо! Оно не может быть не вкусным! обязательно приготовлю и сообщу о результате!