Компот з винограду на зиму без стерилізації (Рецепт від Дениса)

Опубліковано користувачем Irina

Компот з винограду, приготований в домашніх умовах набагато смачніший та корисніший за магазинний виноградний сік. У мене росте свій виноград, до речі дуже смачний та солодкий, тому зібравши врожай, для своєї сім'ї та дітей я заготував на зиму смачний виноградний компот. Закрутити компот з винограду за цим рецептом можна практично з будь-якого сорту, і він нічим не поступатиметься виноградному соку. Існує безліч різних рецептів та способів приготування компоту з винограду на зиму, до винограду можна додати інші фрукти, наприклад, яблука, улюблені прянощі. Я пропоную приготувати компот тільки з ягід винограду, з додаванням цукру та лимонної кислоти. Готуватимемо компот без стерилізації, це дуже простий та швидкий спосіб, і зараз я розповім як.

Для приготування компоту з винограду на зиму нам знадобиться (з розрахунку на одну 3-літрову банку):

  • Виноград (щоб покрив 1/3 банки)
  • 2.5 літри води
  • 1 склянка цукру
  • 1/3 ч.л. лимонної кислоти 

 

Ось такий виноград я використав для приготування компоту на зиму.

 

Виноград промиваємо під проточною водою, обриваємо з гілочок, відкидаючи зіпсовані ягоди. Даємо стекти зайвій воді. Для приготування компотів я використовував 3-літрові банки, які потрібно простерилізувати. Крім того, стерилізуємо кришки. Тільки потім накладаємо помитий виноград у банки.

 

Банки наповнюємо виноградом на 1/3 обсягу. Якщо ви любите більш насичений компот, заповнюйте до середини.

  

У каструлю наливаємо воду (у мене 5-літрова каструля), додаємо цукор та варимо сироп. Вийшло сиропу на дві 3-х літрові банки.

  

Заливаємо банки з виноградом гарячим сиропом та залишаємо настоюватися на 15 хвилин.

 

Після закінчення зазначеного часу зливаємо сироп назад у каструлю та після закипання варимо приблизно 2-3 хвилини, наприкінці додаємо лимонну кислоту.

Тут хочу зробити одне маленьке застереження, додавати лимонну кислоту потрібно дуже акуратно, оскільки вода почне пінитися, і якщо каструля заповнена під краї, вода може вибігти на плиту.

Наповнюємо гарячим сиропом банки, закручуємо.

  

Перевертаємо та закутуємо ковдрою до повного остигання. Готовий компот ставимо у холодне місце (я ставлю у льох).

  

Ось такий смачний, дуже ароматний компот із власного винограду питиме моя сім'я взимку.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 14 вересня 2024 - 12:52 користувачем Денис

Вітаю! Черговий раз зробив компот з винограду за цим рецептом і як завжди задоволений. Окрім чудового винного смаку він мені дуже подобається своєю простотою і швидкістю приготування. Також, для тих, хто намагається не їсти цукор, можна обрати солодкий сорт винограду, а цукор майже або взагалі не додавати. В мене виноград солодкий, тому я додавав 50 гр цукру на 3 л банку замість 1 склянки як в рецепті. Роблю компот за цим рецептом 5 років поспіль і жодних нарікань. Фотодоказ своїх компотів з винограду додаю). Усім рекомендую!

Опубліковано 14 вересня 2024 - 15:11 користувачем Irina

Денис, дуже вдячна за чудовий змістовний коментар та гарні світлини домашнього, смачного та корисного компоту! Насправді такий компот зі смачного солодкого винограду є знахідкою у зимовий період, коли так хочеться чогось смачненького, щоб нагадувало літо! А цікаво, чи був би смачним компот за цим рецептом з винограду Ізабелла?

Опубліковано 06 жовтня 2017 - 09:09 користувачем Алена

отличный рецепт, компотик выглядит очень аппетитно!буду в выходные закатывать виноград "изабеллу", раньше всегда стерилизовала, это занимало много времени и сил, попробую пару баночек по вашему рецепту! спасибо, о результате отпишусь!

Опубліковано 09 жовтня 2017 - 09:06 користувачем Irina

Алена , с нетерпением ждем результата!!! надеемся у вас все получится!!!

Опубліковано 01 жовтня 2017 - 23:29 користувачем Irina

Дорогие друзья! Если вам понравился рецепт, пишите комментарии, задавайте вопросы, автор рецепта с удовольствием на них ответит!

Коментувати