Компот з винограду, приготований в домашніх умовах набагато смачніший та корисніший за магазинний виноградний сік. У мене росте свій виноград, до речі дуже смачний та солодкий, тому зібравши врожай, для своєї сім'ї та дітей я заготував на зиму смачний виноградний компот. Закрутити компот з винограду за цим рецептом можна практично з будь-якого сорту, і він нічим не поступатиметься виноградному соку. Існує безліч різних рецептів та способів приготування компоту з винограду на зиму, до винограду можна додати інші фрукти, наприклад, яблука, улюблені прянощі. Я пропоную приготувати компот тільки з ягід винограду, з додаванням цукру та лимонної кислоти. Готуватимемо компот без стерилізації, це дуже простий та швидкий спосіб, і зараз я розповім як.
Для приготування компоту з винограду на зиму нам знадобиться (з розрахунку на одну 3-літрову банку):
- Виноград (щоб покрив 1/3 банки)
- 2.5 літри води
- 1 склянка цукру
- 1/3 ч.л. лимонної кислоти
Ось такий виноград я використав для приготування компоту на зиму.
Виноград промиваємо під проточною водою, обриваємо з гілочок, відкидаючи зіпсовані ягоди. Даємо стекти зайвій воді. Для приготування компотів я використовував 3-літрові банки, які потрібно простерилізувати. Крім того, стерилізуємо кришки. Тільки потім накладаємо помитий виноград у банки.
Банки наповнюємо виноградом на 1/3 обсягу. Якщо ви любите більш насичений компот, заповнюйте до середини.
У каструлю наливаємо воду (у мене 5-літрова каструля), додаємо цукор та варимо сироп. Вийшло сиропу на дві 3-х літрові банки.
Заливаємо банки з виноградом гарячим сиропом та залишаємо настоюватися на 15 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу зливаємо сироп назад у каструлю та після закипання варимо приблизно 2-3 хвилини, наприкінці додаємо лимонну кислоту.
Тут хочу зробити одне маленьке застереження, додавати лимонну кислоту потрібно дуже акуратно, оскільки вода почне пінитися, і якщо каструля заповнена під краї, вода може вибігти на плиту.
Наповнюємо гарячим сиропом банки, закручуємо.
Перевертаємо та закутуємо ковдрою до повного остигання. Готовий компот ставимо у холодне місце (я ставлю у льох).
Ось такий смачний, дуже ароматний компот із власного винограду питиме моя сім'я взимку.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Денис, компот виглядає дуууже апетитно! Уявляю, який він смачний та ароматний! Чудово, що дітки будуть ласувати справжнім домашнім корисним компотиком!!! Дякую за світлини, вони просто супер!
Дуже класний та смачний компот, який ще й легко готується! Ми з сім'єю кожен рік робимо такий, і щоразу він здається все смачніше й смачніше!
sigma, це правда! Такий компотик дуууже смачний, особливо взимку. Дуже дякую за чудовий коментар!
Чудовий рецепт компоту, який швидко та легко готується, а виходить неймовірно смачним! Неодмінно ним скористаюся, дякую!
Сергій, неодмінно скористайтеся цим рецептом, не пожалкуєте, зимою такий компот просто знахідка! Дякую за коментар!
Вітаю! Черговий раз зробив компот з винограду за цим рецептом і як завжди задоволений. Окрім чудового винного смаку він мені дуже подобається своєю простотою і швидкістю приготування. Також, для тих, хто намагається не їсти цукор, можна обрати солодкий сорт винограду, а цукор майже або взагалі не додавати. В мене виноград солодкий, тому я додавав 50 гр цукру на 3 л банку замість 1 склянки як в рецепті. Роблю компот за цим рецептом 5 років поспіль і жодних нарікань. Фотодоказ своїх компотів з винограду додаю). Усім рекомендую!
Денис, дуже вдячна за чудовий змістовний коментар та гарні світлини домашнього, смачного та корисного компоту! Насправді такий компот зі смачного солодкого винограду є знахідкою у зимовий період, коли так хочеться чогось смачненького, щоб нагадувало літо! А цікаво, чи був би смачним компот за цим рецептом з винограду Ізабелла?
отличный рецепт, компотик выглядит очень аппетитно!буду в выходные закатывать виноград "изабеллу", раньше всегда стерилизовала, это занимало много времени и сил, попробую пару баночек по вашему рецепту! спасибо, о результате отпишусь!
Алена , с нетерпением ждем результата!!! надеемся у вас все получится!!!
Дорогие друзья! Если вам понравился рецепт, пишите комментарии, задавайте вопросы, автор рецепта с удовольствием на них ответит!
В понеділок зробив компот з темного винограду. Колір вже за пів години темний, як у вина. І смак дуже приємний, винний. Але знов ж таки, багато цукру не давав. Краще потім додати на свій смак якщо забракне.