Котлети з сардини - це страва, яку можна назвати "паличкою-виручалочкою", оскільки щоб приготувати смачні рибні котлетки, зовсім не обов'язково використовувати важкодоступні інгредієнти. Дуже ситні, смачні та неймовірно ароматні котлети можна максимально швидко та легко приготувати з консервованих сардин, прикрасивши смак тушкованою морквою та цибулею.
Для приготування котлет із сардин нам знадобиться:
- 1 банка сардин у маслі
- 2 яйця
- 10 ст.л. манної крупи
- 1\2 ч.л. соди погашеної оцтом
- Сіль, перець до смаку
- Олія для смаження
- 750 мл води
Для перекладання нам знадобиться:
- 2 великі моркви
- 3 цибулини
- Овочева приправа
Сардини розминаємо виделкою, додаємо яйця, манку, соду.
Солимо, перчимо до смаку.
Добре вимішуємо. Формуємо котлетки невеликого розміру та обсмажуємо їх на олії з обох боків до золотистої скоринки.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на великій тертці.
Тушкуємо овочі на соняшниковій олії.
У каструльку викладаємо шар котлет, на них викладаємо шар овочів, і так доки не будуть викладені всі котлети.
Воду кип'ятимо, додаємо до неї 1 ч.л. овочевої приправи, добре перемішуємо.
Заливаємо овочевим бульйоном котлети та тушкуємо 20 хвилин на слабкому вогні.
Можна тушкувати як у духовці, так і на плиті.
Прикрашаємо готові котлетки зеленню та їмо гарячими.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Аллочка, готуй на здоров"я, котлетки виходять дуже смачні, до того ж їх багато) обов"язково дай знати, чи сподобались)
интересный, не затратный рецепт))) котлет получилось много))) рекомендую!
Антон, огромное спасибо за хороший комментарий, рада, что котлетки понравились!
Ірино,дуже дякую за такий простий, бюджетний, но смачний рецепт, який дуже актуальний під час посту))) приготувала сьогодні на вечерю, вийшло дуже смачно!!! ось такі рибні котлетки у мене вийшли!
Оксана, ваші котлетки просто фантастичні! дуже дякую що знайшли час зробити фото, для мене це вкрай важливо, а ще тішуся, що страва прийшлася до смаку!!!
давно наслышана об этом блюде, но никогда не пробовала))) нашла на вашем сайте и вот решила приготовить... получилось достаточно вкусно и ароматно, но много... можно было готовить из половинной порции, на двоих человек многовато, но муж справился))) я еще добавила свежей зелени)))
спасибо!
Лена, очень рада что вам и мужу понравилось блюдо... да полностью с вами согласна, котлет получается много, но съедаются они очень быстро))) Лена, заходите еще, готовьте на здоровье!
спасибо за комментарий!
Котлеты из рыбных консервов — это простой, удобный и, что тоже важно, бюджетный вариант рыбных котлет. Консервы долго хранятся, не нуждаются в тщательной обработке для приготовления рыбного филе — достаточно слить сок или масло и размять консервы вилкой. Масло или сок можно также добавить в фарш для котлет, если он кажется вам недостаточно сочным.
Катарина, да я полностью с вами согласна, этот рецепт как палочка-выручалочка, готовится быстро, не затратный и очень вкусный! Спасибо, что зашли ко мне в гости и оставили полезный комментарий!!!
А скажите с другой рыбы можно готовить эти котлеты, например с сайры?
Софья, думаю, что можно. Мне нравится этот рецепт именно с сардины. Пробуйте, и обязательно поделитесь результатом!
Необычно и наверное очень вкусно)))
Настя, обязательно попробуйте приготовить, думаю не пожалеете)))
дуже актуальний рецепт в теперішніх умовах) неодмінно приготую) дуже дякую за цікавий рецепт)