Мариновані помідори - це та закрутка, котра взимку з'їдається першою. Зазвичай, заготовляю помідори в літрові банки, а помідори беру сливки, щоб були досить м'ясистими. Взагалі в моїй родині дуже люблять помідори, тому готую їх за найрізноманітнішими рецептами - половинки, бурі, квашені ... Цей рецепт максимально простий, а помідорчики виходять дуже смачними.
Для приготування маринованих помідорів нам зандобиться:
- Помідори (сливки)
- Лавровий листок
- Перець горошком
- Кріп
- Листки хрону, вишні, чорної смородини
- Часник
Для приготування маринаду нам знадобиться:
- На 3 літри води:
- 100 гр. солі
- 80 гр. цукру
- 100 гр. оцту
Помідори гарненько миємо й проколюємо кожен помідор голкою в декількох місцях, щоб під час готування не тріскала шкірка.
Банки миємо і стерилізуємо.
На дно кожної банки вкладаємо гілочку кропу, листок хрону, кілька листків смородини і вишні.
Туди ж 3-4 зубки часнику, 1 лавровий листок та кілька горошин перцю.
Вкладаємо в банки помідори.
Варимо сироп з води, солі, цукру та оцту.
Заливаємо помідори гарячим сиропом і закриваємо кришкою.
Стерилізуємо літрові банки 10 хвилин і закриваємо.
Перевертаємо кришкою вниз і накриваємо ковдрою до повного охолодження.
СМАЧНОГО!
Коментарі
valerija, я безумно рада, что вам понравились помидорчики... у меня муж тоже выпивает весь рассол, это наверное все мужчины одинаковые... заходите почаще в гости, всегда рада!
помидорчики получились что надо... сегодня на ужин открыли баночку на пробу, очень вкусно, муж даже весь маринад выпил... всего в меру, буду готовить еще по этому рецепту... спасибо огромное!