Мариновані помідори

Опубліковано користувачем carabus

Мариновані помідори - це та закрутка, котра взимку з'їдається першою. Зазвичай, заготовляю помідори в літрові банки, а помідори беру сливки, щоб були досить м'ясистими. Взагалі в моїй родині дуже люблять помідори, тому готую їх за найрізноманітнішими рецептами - половинки, бурі, квашені ... Цей рецепт максимально простий, а помідорчики виходять дуже смачними.

Для приготування маринованих помідорів нам зандобиться:

  • Помідори (сливки)
  • Лавровий листок
  • Перець горошком
  • Кріп
  • Листки хрону, вишні, чорної смородини
  • Часник

Для приготування маринаду нам знадобиться:

  • На 3 літри води:
  • 100 гр. солі
  • 80 гр. цукру
  • 100 гр. оцту

Помідори гарненько миємо й проколюємо кожен помідор голкою в декількох місцях, щоб під час готування не тріскала шкірка.

Банки миємо і стерилізуємо.

На дно кожної банки вкладаємо гілочку кропу, листок хрону, кілька листків смородини і вишні.

Туди ж 3-4 зубки часнику, 1 лавровий листок та кілька горошин перцю.

Вкладаємо в банки помідори.

Варимо сироп з води, солі, цукру та оцту.

Заливаємо помідори гарячим сиропом і закриваємо кришкою.

Стерилізуємо літрові банки 10 хвилин і закриваємо.

Перевертаємо кришкою вниз і накриваємо ковдрою до повного охолодження.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 09 листопада 2016 - 22:25 користувачем valerija

помидорчики получились что надо... сегодня на ужин открыли баночку на пробу, очень вкусно, муж даже весь маринад выпил... всего в меру, буду готовить еще по этому рецепту... спасибо огромное!

Опубліковано 10 листопада 2016 - 10:25 користувачем Irina

valerija, я безумно рада, что вам понравились помидорчики... у меня муж тоже выпивает весь рассол, это наверное все мужчины одинаковые... заходите почаще в гости, всегда рада!

Коментувати