Друзі, ви любите пельмені? Якщо так, тоді приєднуйтесь, оскільки сьогодні я поділюся незвичайним рецептом. Це - Пельмені, запечені в горщиках. Так Так! І повірте, приготувавши цю страву ви будете приємно здивовані, оскільки звичайні пельмені заграють новими смаками. Багато хто вважає, що з пельменями нічого не потрібно робити, відварити і все! Так то воно так, але проявивши трохи фантазії, звичайні пельмені можна перетворити на вишукану, незвичайну страву. У мене пельмені домашні з начинкою з курячого м'яса, але для цієї страви підійдуть з будь-якою начинкою.
Для приготування пельменів, запечених в горщиках нам знадобиться:
- 500 гр. пельменів (у мене домашні)
- 500 гр. грибів (у мене вішанки)
- 2 цибулини
- 50 гр. вершкового масла
- Сіль, чорний мелений перець за смаком
- 150 гр. твердого сиру
Для бульйону:
- Вода, в якій варилися пельмені
- Сіль, чорний та запашний перець горошком
- Лавровий листок
- Зелень кропу, петрушки
Для соусу:
- 7 ст.л. сметани
- 2 ст.л. кетчупу
- 1 ст.л. майонезу
- 0.5 ч.л. хмелі-сунелі
- 1/3 ч.л. каррі
- 1/3 ч.л. сушеного орегано
- 1 ч.л. перцю чилі
- 1 ч.л. лимонного соку
Ось з таких продуктів ми приготуємо дуже незвичайну, смачну страву - Пельмені, запечені в горщиках.
Цибулини чистимо і нарізаємо на свій розсуд.
Твердий сир натираємо на дрібній тертці.
Гриби (у мене вішанки) нарізаємо невеликими шматочками.
Якщо ви не зможете знайти вішанки, можна сміливо використовувати печериці.
Смажити цибулю і гриби ми будемо на вершковому маслі.
Спочатку підсмажимо цибулю до прозорості.
Поки смажиться цибуля, в каструлю наливаємо воду, додаємо сіль, лавровий листок, перець горошком, духмяний горошок (5-6 шт) і ставимо на вогонь.
До цибулі додаємо порізані гриби.
Добре перемішуємо і смажимо до готовності.
Тепер приготуємо соус.
У мисочку кладемо сметану, кетчуп, майонез, додаємо спеції: хмелі-сунелі, каррі, сушений орегано, перець чилі та додаємо лимонний сік.
Гарненько все перемішуємо. Наш соус готовий.
Коли закипить вода, варимо пельмені, практично до готовності.
Зварені пельмені виймаємо шумівкою та додаємо до зажарки з цибулі та грибів.
Трохи перемішуємо.
У бульйон, в якому варилися пельмені, додаємо зелень кропу і петрушки та варимо ще кілька хвилин, щоб з'єдналися всі смаки.
Тепер можна зібрати горщики.
Першим шаром викладаємо пельмені з грибами.
Зверху посипаємо тертим сиром.
Додаємо кілька ложок соусу.
Знову шар пельменів з грибами.
Зверху тертий сир і соус.
Наливаємо бульйон, не доливаючи до країв.
Деко вистилаємо фольгою.
Горщики накриваємо кришками та ставимо в духовку.
Запікаємо наші пельмені в горщиках при температурі 180 градусів приблизно 35 хвилин.
Потім знімаємо кришки, посипаємо сиром і запікаємо ще 10 хвилин.
Ось така краса вийшла.
З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 2 великих горщика з пельменями.
Викладаємо нашу страву на тарілку і можна пригощатися.
Аромат стоїть, що не описати словами.
Це дуже смачно, дуже незвично!
А це для гарного настрою! Світлину ось такої ніжної, дуже красивої півонії мені прислала моя постійна читачка Вікторія, яка дуже любить фотографувати. Ці чудові квіти вражають не тільки своїм неповторним ароматом, але і неймовірною красою. Дуже люблю півонії!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Жанночка, сама не очікувала, що так смачно вийде!
Дуже апетитно, напевно ще і дуже смачно !!!Я би від такого не відмовилась !!!!!