На мій погляд цей рецепт дуже простий та легкий, він не відрізняється якоюсь особливою оригінальністю, але при цьому помідори виходять неймовірно смачними. Для приготування цієї закрутки потрібні добре стиглі, м'ясисті помідори сливки. З даної кількості інгредієнтів, виходить 10 літрових банок помідорів. Утрамбовувати помідори в банку сильно не потрібно, вони повинні лежати довільно, щоб не втратити свою м'якоть, вони ж все-таки порізані, щоб потім вони були красивими, а не сильно приплющеними. Ця чудова закуска розходиться за один присіст, причому в ній дуже смачні не тільки помідори, а й розсіл. Родзинка в тому, що для цього рецепта потрібен яблучний оцет, який надає помідорам дуже незвичайний смак. Маю велику надію, що цей рецепт зацікавить багатьох, оскільки повірте, вартий уваги.
Для приготування помідорів-половинок нам знадобиться:
- 3,5 літра води
- 5 кг помідорів (краще сливки)
- 2 склянки оцту (яблучного)
- 3-4 ст.л. солі
- Соняшникова олія
- Кілька цибулин
- Перець духмяний
- Часник
- Зелень
- Лавровий лист
Помідори миємо, розрізаємо навпіл.
Банки стерилізуємо.
На дно кожної банки наливаємо по 2 столові ложки перекип'яченої соняшникової олії.
У кожну банку накладаємо:
- Порізані кружальця цибулі
- Запашний перець
- Часник
- Зелень
- Лавровий лист
Заливаємо сиропом - вода, сіль та оцет і накриваємо кришкою.
Маринад наливаємо не до країв, оскільки під час кип'ятіння може вибігати соняшникова олія.
Стерилізуємо 15-20 хвилин.
Закатуємо, перевертаємо і накриваємо по повного остигання.
Наші помідорчики готові!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Катя, обязательно закатайте, это так вкусно! Буду ждать результата! Успехов!
вчора закрутила помідорки по вашому рецепту, виглядає дуже гарно, сподіваюсь, що буде смачно)))
дякую!
мартуся, я впевнена, що буде дуже смачно, це добре провіренний рецепт...
якщо не важко напишіть пізніше про враження!
пробовала такие помидоры, очень вкусные) спасибо, попробую пару баночек закатать!