Як швидко пройшли вихідні дні, а як чудово відпочити на природі. Відпочиваючи на дачі, я готувала багато різних страв, адже не секрет, що на повітрі апетит набагато кращий. Молода картопелька з кропом, салат з огірків, оладки зі свіжих, тільки зірваних кабачків ... Але головною стравою все ж залишилася річкова форель, запечена в духовці. Таку рибу можна готувати і на грилі, але у нас він був зайнятий, тому в духовці риба вийшла не гірше. В даній страві ідеально поєднується простота і легкість приготування з дуже насиченим смаком. Приготувати річкову форель абсолютно не складно, але результат підкорить, будь-якого гурмана!
Для приготування річкової форелі, запеченої в духовці, нам знадобиться:
- 2 річкові форелі
- Спеції для риби
- Лимон
- Майонез
- Сіль, чорний перець
- Овочі для прикраси
Рибу потрібно почистити, вийняти внутрощі і добре вимити. Оскільки я готувала рибу разом з головою, необхідно дуже ретельно видалити зябра, оскільки вони надають гіркоту.
Спеції для риби змішуємо з сіллю і перцем, додаємо вичавлений сік лимона і перемішуємо.
Сумішшю натираємо рибу, як зовні, так і всередині. Залишаємо на 30 хвилин, щоб риба замаринувалася.
Викладаємо рибу на деко, змащуємо майонезом, ще раз скроплюємо лимоном і ставимо запікатися в добре прогріту духовку.
Запікаємо рибу до готовності. (У мене це зайняло приблизно 35 -40 хвилин) при температурі 180 градусів.
Як варіант, запікати рибу можна в фользі, але для того, щоб вона не була, як варена, в кінці готування відкрити фольгу і допекти рибу до хрусткої скоринки.
Виймаємо форель на тарілку і прикрашаємо овочами. (У мене помідори, лимон і зелень петрушки). Смакота!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Янина, огромное спасибо за такую высокую оценку, неимоверно приятно!!!!
запікала рибку на Новий рік, вийшла просто чудовою... на гарнір приготувала кольоровий рис))) дуже смачно!!! дякую!!!
фотозвіт додаю)))
Alla Skirka, ви як завжди на висоті... від такоі рибки і я б не відмовилася... красота неймовірна! найближчим часом опублікую ваше фото, за котре окреме дякую!!!
чудовий рецепт... рибка вийшла дуже смачною... дякую...
kateruna, дуже рада що вам сподобався рецепт!
Спасибо, Ирина за такой вкусный рецепт! Была удивлена как из ничего получилась удивительной вкусноты рыбка. Забираю в свои любимые рецепты.
Elena, на здоровье, очень рада что рецепт понравился!!!
Заходите, всегда рада!!!
Благодарю за очень вкусный, простой и доступный рецепт. Впервые узнал что очень важно удалить жабры. После того как прочитал тут начал интересуваться.... таки да..... речной рыбе рекомендуют удалять жабры если она готовиться с головой.. Спасибо! Так держать!
Николай, на здоровье! Да, жабры при готовке рыбы обязательно стоит удалить, если рыба готовится с головой. В них не только содержится горечь, но и скапливается грязь, поэтому я предпочитаю голову отрезать, особенно если рыба речная. Спасибо за комментарий!
Да, ничего не скажешь, слюни уже побежали! Подача просто класс!
Стас, очень вкусная рыба! Ее много не бывает!
блин, как же это вкусно!!!! у меня слюни до пола!!! подача прям ресторанная!!! респект!