Річкова форель, запечена в духовці

Опубліковано користувачем Irina

Як швидко пройшли вихідні дні, а як чудово відпочити на природі. Відпочиваючи на дачі, я готувала багато різних страв, адже не секрет, що на повітрі апетит набагато кращий. Молода картопелька з кропом, салат з огірків, оладки зі свіжих, тільки зірваних кабачків ... Але головною стравою все ж залишилася річкова форель, запечена в духовці. Таку рибу можна готувати і на грилі, але у нас він був зайнятий, тому в духовці риба вийшла не гірше. В даній страві ідеально поєднується простота і легкість приготування з дуже насиченим смаком. Приготувати річкову форель абсолютно не складно, але результат підкорить, будь-якого гурмана!

Для приготування річкової форелі, запеченої в духовці, нам знадобиться:

  •     2 річкові форелі
  •     Спеції для риби
  •     Лимон
  •     Майонез
  •     Сіль, чорний перець
  •     Овочі для прикраси

Рибу потрібно почистити, вийняти внутрощі і добре вимити. Оскільки я готувала рибу разом з головою, необхідно дуже ретельно видалити зябра, оскільки вони надають гіркоту.

Спеції для риби змішуємо з сіллю і перцем, додаємо вичавлений сік лимона і перемішуємо.

Сумішшю натираємо рибу, як зовні, так і всередині. Залишаємо на 30 хвилин, щоб риба замаринувалася.

Викладаємо рибу на деко, змащуємо майонезом, ще раз скроплюємо лимоном і ставимо запікатися в добре прогріту духовку.

Запікаємо рибу до готовності. (У мене це зайняло приблизно 35 -40 хвилин) при температурі 180 градусів.

Як варіант, запікати рибу можна в фользі, але для того, щоб вона не була, як варена, в кінці готування відкрити фольгу і допекти рибу до хрусткої скоринки.

Виймаємо форель на тарілку і прикрашаємо овочами. (У мене помідори, лимон і зелень петрушки). Смакота!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 21 січня 2020 - 23:21 користувачем Янина

блин, как же это вкусно!!!! у меня слюни до пола!!! подача прям ресторанная!!! респект!

Опубліковано 24 січня 2020 - 22:10 користувачем Irina

Янина, огромное спасибо за такую высокую оценку, неимоверно приятно!!!!

Опубліковано 04 січня 2017 - 09:53 користувачем Alla Skirka

запікала рибку на Новий рік, вийшла просто чудовою... на гарнір приготувала кольоровий рис))) дуже смачно!!! дякую!!!
фотозвіт додаю)))

Опубліковано 04 січня 2017 - 22:38 користувачем Irina

Alla Skirka, ви як завжди на висоті... від такоі рибки і я б не відмовилася... красота неймовірна! найближчим часом опублікую ваше фото, за котре окреме дякую!!!

Опубліковано 29 березня 2016 - 21:40 користувачем kateruna

чудовий рецепт... рибка вийшла дуже смачною... дякую...

Опубліковано 30 березня 2016 - 09:41 користувачем Irina

kateruna, дуже рада що вам сподобався рецепт!

Опубліковано 10 березня 2015 - 10:17 користувачем Elena

Спасибо, Ирина за такой вкусный рецепт! Была удивлена как из ничего получилась удивительной вкусноты рыбка. Забираю в свои любимые рецепты.

Опубліковано 10 березня 2015 - 13:30 користувачем Irina

Elena, на здоровье, очень рада что рецепт понравился!!!
Заходите, всегда рада!!!

Опубліковано 05 квітня 2014 - 20:48 користувачем Николай

Благодарю за очень вкусный, простой и доступный рецепт. Впервые узнал что очень важно удалить жабры. После того как прочитал тут начал интересуваться.... таки да..... речной рыбе рекомендуют удалять жабры если она готовиться с головой.. Спасибо! Так держать!

Опубліковано 07 квітня 2014 - 00:45 користувачем Irina

Николай, на здоровье! Да, жабры при готовке рыбы обязательно стоит удалить, если рыба готовится с головой. В них не только содержится горечь, но и скапливается грязь, поэтому я предпочитаю голову отрезать, особенно если рыба речная. Спасибо за комментарий!

Опубліковано 04 серпня 2013 - 23:35 користувачем Стас

Да, ничего не скажешь, слюни уже побежали! Подача просто класс!

Опубліковано 07 серпня 2013 - 00:18 користувачем Irina

Стас, очень вкусная рыба! Ее много не бывает!

Коментувати