Друзі, нещодавно ми з вами готували різні смачні страви на Новий Рік та Різдво, але час так швидко біжить, тому актуальним стане рецепт дуже смачної шоколадної Паски, рецептом якої хочу з вами поділитися. Моя читачка Алла просила, щоб я поділилася саме рецептом шоколадної Паски, дуже сподіваюся, що він їй стане в нагоді. З даної кількості інгредієнтів виходить 4 Паски (одна маленька, одна середня та 2 великі). Дуже важливо додати в тісто цедру та сік апельсина. Кількість родзинок можете брати на свій смак, але на тій погляд 200 гр. цілком достатньо. Прикрасити Пасочки можна на свій розсуд, проявивши фантазію, використовуючи улюблені продукти. Це дуже вдалий, добре перевірений рецепт, тому можете сміливо готувати. І ще! Щоб Пасочки 100% вийшли, готувати їх потрібно з гарним настроєм, щоб не було протягів, тоді успіх гарантований!
Для приготування шоколадної Паски нам знадобиться:
Для опари:
- 0.5 літра молока (теплого)
- 2 склянки борошна
- 50 гр. свіжих дріжджів
- 1 ст. л. цукру
Для тіста:
- 200 гр. вершкового масла
- 1 ст.л. соняшникової олії
- 300 гр. цукру
- 4 яйця
- 200 гр. шоколаду (у мене чорний)
- Пакетик ванільного цукру
- 40 гр. мигдальних пелюсток
- 1 великий апельсин
- 150-200 гр. родзинок
- 1200 гр. борошна (разом з опарою)
Для прикраси:
- 200 гр. шоколаду (у мене чорний)
- Мигдальні пелюстки
- Різнобарвна посипка
- Печиво Орео, шоколадні цукерки круглої форми
- Волоські горіхи, чорнослив
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачних Пасок, у яких шоколадно-апельсиновий смак.
Для їх приготування у мене пішло всього 1200 гр. борошна, включаючи опару.
В першу чергу потрібно замочити гарячою водою родзинки.
І кілька разів просіяти борошно.
Тепер приготуємо опару.
У миску виливаємо 0.5 літра теплого (не гарячого) молока і додаємо до нього дріжджі.
Я використовувала свіжі дріжджі (50 гр), якщо ви будете використовувати сухі, їх потрібно 2 столові ложки.
Гарненько перемішуємо, щоб дріжджі повністю розійшлися.
Додаємо цукор та борошно (із загальної кількості борошна я додала десь 2 склянки).
Ще раз добре перемішуємо.
За консистенцією опара повинна вийти, як тісто на оладки.
Накриваємо опару рушником і ставимо в тепле місце, щоб вона піднялася.
Тим часом підготуємо інші інгредієнти.
З апельсина натираємо цедру, тільки помаранчевий шар, а з самого апельсина видавлюємо сік.
Тісто для своїх Пасок я буду замішувати в кухонному комбайні Kenwood.
У чашу розбиваємо 4 яйця.
І збиваємо до появи пухнастої піни та збільшення в об'ємі.
Додаємо цукор та ванільний цукор.
Збиваємо, щоб вийшла біла пухнаста маса.
До цього часу опара добре піднялася і з нею можна працювати далі.
До опари додаємо розтоплене вершкове масло (я це роблю в мікрохвильовці), але воно не повинно бути гарячим.
Сюди ж додаємо апельсинову цедру і сік.
Перемішуємо.
Додаємо родзинки та мигдалеві пластівці.
Родзинки заздалегідь відкидаємо на друшляк, щоб стекла вся вода, можна обсушити паперовим рушником.
Добре перемішуємо.
Тепер додаємо до опари збиті яйця з цукром.
І ще раз ретельно перемішуємо.
Якщо ви хочете, щоб тісто в Паски було повністю рівномірно шоколадним, тоді на даному етапі потрібно додати розтоплений шоколад та гарненько все перемішати.
Я ж буду додавати шоколад трохи пізніше, оскільки хочу добитися ефекту типу «Зебра».
Опару з усіма добавками переливаємо в чашу кухонного комбайна та поступово додаючи борошно, замішуємо тісто.
Борошно все одразу не додаємо, а поступово.
Тісто виходить не дуже густим.
На даному етапі я поміняла насадку. Додаємо олію та продовжуємо замішувати тісто.
Частину шоколаду я подрібнила ножем.
До решту шоколаду додаємо невеликий шматочок вершкового масла та розтоплюємо в мікрохвильовій печі або на водяній бані.
До теста додаємо порізаний шоколад.
І ретельно перемішуємо.
До тесту додаємо дві столові ложки розтопленого шоколаду.
І вмішуємо його в тісто рухами вгору/вниз.
Теж саме робимо з іншим шоколадом.
Накриваємо тісто чистим рушником і залишаємо в теплому місці, щоб воно гарненько піднялося.
Тим часом підготуємо форми, в яких будуть випікатися Паски.
У мене роз'ємні форми, які я вистелила пергаментним папером та трохи змастила олією.
Тісто добре піднялося.
На фото видно, що шоколад розподілився по ньому не рівномірно, а тому буде виглядати у вигляді візерунків, чого я власне і домагалася.
Заповнюємо форми тістом, трошки вище половини та залишаємо в теплому місце, щоб воно трохи підросло.
Випікаємо Паски в заздалегідь прогрітій духовці при температурі 180 градусів приблизно 30-35 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев'яною паличкою, вона повинна бути сухою.
Коли Паски трохи охолонуть, виймаємо з форми і даємо повністю охолонути.
Тепер прийшов час прикрасити наші Пасочки.
Оскільки це шоколадні Паски, відповідно зверху я їх вирішила покрити теж розтопленим шоколадом.
Для прикраси я підготувала різнокольорову посипку, цукерки, печиво, чорнослив, мигдальні пелюстки і горіхи.
Шоколад розтоплюємо на водяній бані та покриваємо ним верх Пасок.
Першу Пасочку я прикрасила печивом Орео, шоколадними цукерками, горіхами та чорносливом, а посередині посипала різнобарвною посипкою.
Другу, найменшу Пасочку я посипала мигдальними пелюстками і прикласила шоколадними цукерками.
Третю Паску я вирішила посипати дуже симпатичною фіолетовою посипкою з вкрапленнями яскраво жовтих зірочок і місяців, а посередині покласти три круглі шоколадні цукерки.
Вийшло дуже симпатично.
Четверта Пасочка виглядає ось так.
Вона прикрашена половинками печива, посередині кругла шоколадна цукерка.
Посипала я її червоними та білими сердечками.
Ось такі дуже гарні, неймовірно смачні Паски у мене вийшли.
Паски вийшли дуже ароматними, в міру солодкими, з вираженим смаком шоколаду та апельсина.
Дуже рекомендую спробувати!
З наступаючим світлим святом Воскресіння Христового!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Вікуся, щиро дякую! Я дуже старалася!
вауу! яка краса! шкода, що пізно побачила рецепт, а то би обов"язково спекла) у мене того року традиційні пасочки) Ірино, веселих свят, мирного неба!!!
Любаня, щиро дякую за привітання та побажання! І вам веселих свят, на наступні свята обов"язково приготуєте пасочки за цим рецептом! Все буде Україна!
А в нас продають в пекарні шоколадні пасочки, якраз гадала, що цікаво спробувати! А якщо зробити не мармуровими, а повністю шоколадні всередині?
Юльєтта, цю пасочку можна зробити повністю шоколадною, якщо розтоплений шоколад добавили до взбитих яєць та добре перемішати, ще до додавання борошна... Я ж хотіла щоб пасочки були саме мармуровими, тому добавляла шоколад вже в готове тісто) Це дуже вдалий рецепт пасок, шоколад та апельсин дуже вдале поєднання, варто спробувати!
здравствуйте! у меня несколько вопросов:
1. какой процентности черный шоколад лучше использовать?
2. какого диаметра у вас формы для выпечки?
3. можно ли вместо апельсина взять лимон?
хотелось бы получить быстрый ответ. спасибо!
Ольга, приветствую вас на своем кулинарном блоге! С удовольствием отвечу на все ваши вопросы! Для своих пасок я использовала черный шоколад 72%, но это не принципиально , главное, чтобы шоколад был черным. Мои формы диаметром - две по 15 см, одна 13.5 см и еще одна 11 см. Ольга, на счет лимона мое мнение такое! Его конечно же можно использовать (цедру+сок), но на мой взгляд именно апельсин очень хорошо сочетается с шоколадом. Эти паски получаются в меру сладкими, поэтому если любите более сладкие, добавьте чуть больше сахара! Они очень вкусные!!! Будут еще вопросы, пишите, обязательно помогу, чем смогу! Удачи вам, Ольга и с нетерпением буду ждать результата, а в идеале, фото!
Exclusive to the breakfast.net.ua
Koleders, спасибо!
Ирина, ваши пасочки выше всех похвал, они такие красивые и нарядные, что жалко резать! Очень рада, что уже есть проверенный рецепт, спасибо вам большое за оперативность) обязательно приготовлю паски по этому рецепту... если возникнут вопросы, обязательно напишу! Еще раз спасибо!
Алла, большое спасибо за такую высокую оценку моих трудов! Очень рада, что вам пригодится рецепт, готовьте на здоровье, пасочки выходят просто суперские))) если возникнут вопросы по приготовлению, не стесняйтесь, спрашивайте, обязательно помогу, чем смогу! Успехов вам, Алла!
Гарнесенькі дууууже!