Попри те, що цього року ми не будемо святкувати Новий рік, так як завжди (навіть не будемо прикрашати ялинку), однак хочу поділитися рецептом цікавої, дуже смачної та не дорогої закуски, яка прикрасить святковий стіл, а саме Яйця, фаршировані буряком та оселедцем. Готується така закуска за лічені хвилини, що також дуже важливо. Страва виходить дуже смачною та ніжною, а шматочок оселедця дуже її доповнює. Цієї кількості начинки мені вистачило, щоб нафарширувати 6 яєць, тобто 12 половинок (яйця були доволі великі).
Для приготування Яєць, фаршированих буряком та оселедцем нам знадобиться:
- 5-6 яєць
- 1 буряк середнього розміру
- 2 ст.л. сметани чи майонезу
- 1/2 плавленого сирка або 1 ст.л. вершкового сиру
- 150 гр. оселедця (у мене шматочками)
- 2 зубки часнику
- Сіль, чорний перець до смаку
- Лимон чи зелень петрушки для прикраси
Ось з таких продуктів можна приготувати святкову, надзвичайно смачну закуску, а саме, Яйця, фаршировані буряком та оселедцем.
Якщо яйця великі, то цієї кількості начинки вистачає на 6 штук, тобто на 12 половинок.
Яйця зварені на круто охолоджуємо, чистимо та розрізаємо навпіл.
Виймаємо з яєць жовтки та розминаємо виделкою.
На дрібній тертці до жовтків натираємо плавлений сирок (він має бути хорошої якості).
В ідеалі додати 1 ложку вершкового сиру, але якщо взяти плавлений сир хорошої якості ніякої особливої різниці в смаку не відчувається.
Сюди ж також на дрібній тертці натираємо варений буряк, часник, а також додаємо сіль та чорний мелений перець до смаку.
Все ретельно перемішуємо.
До яєчно-бурякової маси додаємо сметану чи майонез.
Мені більше подобається з майонезом, особливо, якщо це Домашній майонез.
Ще раз ретельно перемішуємо.
Начинка готова.
Начиняємо яйця начинкою (з гіркою).
Це можна зробити чайною ложечкою або перекласти начинку в кондитерський мішок (так виходить акуратніше).
Зверху на кожне яйце викладаємо шматочок оселедця.
І прикрасити, як вам підказує фантазія.
Мені другий варіант, коли шматочки лимона на начинці, сподобався більше.
А ще я прикрасила Яйця, фаршировані буряком та оселедцем ягідками порічки.
Ось така дуже красива та неймовірно смачна страва вийшла.
Яйця, фаршировані буряком і оселедцем з дуже ніжним, витонченим смаком, котрий чудово доповнює невеличкий шматок оселедця.
Сподіваюсь, що цей рецепт сподобається тим, хто попри всі негаразди, пов'язані з війною, буде святкувати Новий рік.
Успіхів Вам, дорогі мої читачі та швидкої ПЕРЕМОГИ!
СЛАВА УКРАЇНІ! СЛАВА ЗСУ!
СМАЧНОГО!