Друзі, зовсім скоро День Святого Валентина або День усіх закоханих, тому поспішаю поділитися дуже смачним, неймовірно простим у приготуванні Апельсиновим кексом з маком. Я спеціально підібрала дуже легкий рецепт, з яким впорається навіть дитина. Такий кекс готується зі звичайнісіньких продуктів, а прикрасити його можна на свій розсуд. Для особливих ласунів (як мій чоловік) обов'язково приготуйте апельсинову глазур та покрийте нею кекс, це дуже смачно. Якщо ваша друга половинка віддає перевагу шоколадній випічці, наполегливо рекомендую Шоколадно-вишневий пиріг з вишнею, яка надає йому особливої нотки та кислинки.
Для приготування Апельсинового кексу з маком нам знадобиться:
- 1 великий апельсин
- 3 яйця
- 200 гр. вершкового масла
- 270 гр. борошна
- 150 гр. цукру
- 50 гр. маку
- 80мл. теплого молока
- 1,5 ч.л. розпушувача
Для апельсинової глазурі:
- 100 гр. цукрової пудри
- 2 ст.л. апельсинового соку
- Дрібка куркуми
Для прикрас:
- Різнокольорове посипання (у мене у вигляді сердечок)
- Сушені половинки апельсина
- Мигдальні пелюстки
- Ягоди порічки
Ось такі звичайні продукти нам знадобляться, щоб приготувати дуже смачний, солодкий кекс, з апельсиновою ноткою.
Насамперед підготуємо мак.
Висипаємо його в невелику мисочку та заливаємо гарячим молоком (приблизно 60 градусів).
Відставляємо убік, поки готуватимемо тісто.
З апельсина знімаємо цедру (лише жовтий шар).
Із апельсина витискаємо сік, зручним для вас способом.
Соку має вийти приблизно 100-120 мл.
У глибоку миску викладаємо м'яке вершкове масло, додаємо цукор.
Збиваємо до отримання однорідної маси білого кольору.
По одному додаємо яйця, постійно збиваючи.
Ось така пишна маса має вийти.
Тепер додаємо цедру та сік апельсина та збиваємо, щоб продукти з'єдналися.
До маси, що вийшла, додаємо просіяне борошно з розпушувачем.
І ретельно збиваємо, щоби вийшло однорідне тісто без грудок.
Тепер настав час додати мак, причому додаємо разом із молоком, у якому він запарювався.
Ще раз ретельно перемішуємо.
Виходить дуже приємне на вигляд тісто, за консистенцією, як густа сметана.
Форму для випікання змащуємо вершковим маслом.
Викладаємо тісто та розрівнюємо.
Ця кількість тіста не помістилася у форму у вигляді серця, тому я ще використовувала невелику форму для кексу.
Ставимо Апельсиновий кекс з маком у розігріту до 170 градусів духовку та випікаємо приблизно 50 хвилин.
Готовність перевіряємо дерев'яною шпажкою, вона має бути сухою.
Залишаємо, щоб кекси остигли.
Тим часом приготуємо апельсинову глазур.
Нам знадобиться для цього всього три інгредієнти — апельсиновий сік, цукрова пудра та щіпка куркуми.
До цукрової пудри додаємо щіпку куркуми.
Додаємо апельсиновий сік та добре перемішуємо.
Виходить така дуже красива, глянцева апельсинова глазур, приємного жовтого кольору.
Апельсиновою глазур'ю, що вийшла, рівномірно покриваємо кекс.
Боки Апельсинового кексу з маком посипаємо різнокольоровим посипанням.
Посередині викладаємо половинки сушеного апельсина.
Посипаємо кекс мигдальними пелюстками.
Якщо є ягоди (у мене порічка), прикрашаємо ними.
Декілька зелених листочків повністю доповнили композицію.
Ось такий ошатний, солодкий, дуже смачний Апельсиновий кекс з маком у мене вийшов.
Можна пригощатись!
До чашечки свіжозавареного ароматного чаю чи кави, такий кекс — саме те!
А ось так цей кекс виглядає у розрізі.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Вавада, на здоров"я!
Яка краса, я б не відмовилась від шматочка такого пирога!
Вікуся, дуже дякую, мені приємно! З кусочком пирога взагалі нема проблем, приготую та нагодую з великим задоволенням!!!
Круто, спасибо!.