Багет, запечений з грибами і сиром

Опубліковано користувачем Irina

Ця закуска настільки смачна, що готую її вже другий день поспіль, багет виходить з дуже хрусткою скоринкою, що надає цій закусці особливу нотку. У багеті соковита і ароматна начинка з грибів, а зверху добре розплавлений сир. Що може бути смачніше? Цю страву можна сміливо приготувати на сніданок, вона може бути як самостійна закуска, або замість хліба до перших страв. У будь-якому випадку, багет, запечений з грибами і сиром неймовірно смачний, його сможе приготувати кожен.

Для приготування багета, запеченого з грибами і сиром, нам знадобиться: (2 порції)

  • 1/2 багета
  • 300 гр. грибів (у мене печериці)
  • 2 зубки часнику
  • 1 цибулина
  • 100 гр. твердого сиру
  • Олія
  • Сіль, чорний перець
  • Зелень петрушки
  • Помідори, свіжі огірки для прикраси

Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до золотистого кольору.

Гриби нарізаємо, додаємо до цибулі, солимо, перчимо до смаку і тушкуємо, практично до готовності.

Часник і зелень петрушки дрібно нарізаємо, додаємо до грибів і тушкуємо ще пару хвилин.

Щоб почати складати наш багет, його необхідно розрізати уздовж і вийняти м'якуш. Сир потерти на тертці.

У човники з багета рівномірно розподіляємо підсмажені гриби.

Зверху викладаємо потертий сир і викладаємо човники на деко, застелене пергаментним папером. (можна і без)

Ставимо наші багети в добре прогріту духовку хвилин на 5, поки повністю не розплавиться сир.

Подавати багети бажано відразу, гарячі вони дуже смачні, з дуже хрусткою скоринкою. Прикрашаємо їх свіжими помідорами, огірками і зеленню петрушки.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 22 червня 2015 - 11:20 користувачем rita

багет получился настолько вкусным - с хрустящей корочкой, что был съеден за 5 минут...
сегодня на ужин опять буду готовить...
огромное спасибо за интересную и очень вкусную идею!

Опубліковано 21 червня 2023 - 14:33 користувачем Maрія

довго думала, щоб таке смачненьке приготувати, і ось натрапила на ваш рецепт) щиро дякую, бо багет вийшов неймовірно смачний, з хрусткою скоринкою та соковитою начинкою) впевнена, що буду готувати цю страву ще не раз!

Опубліковано 22 червня 2015 - 23:30 користувачем Irina

На здоровье!!!

Опубліковано 21 червня 2023 - 18:09 користувачем Irina

Марія, мені дуже приємно, що страва сподобалася!!! Щиро дякую за гарний коментар!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.