Білковий заварний крем

Опубліковано користувачем Irina

Шановні гості мого кулінарного блогу! Сьогодні я вам розповім як дуже швидко і легко приготувати справжній білковий заварний крем. Цей білосніжний, дуже смачний крем відмінно підійде для приготування тортів і тістечок, для наповнення трубочок або кошиків. Крем готується на основі цукрового сиропу, але не лякайтеся, нічого складного в цьому немає. Особливо, якщо у вас є термометр. Щоб крем вийшов з першого разу, необхідно врахувати кілька факторів. По-перше, білки потрібно максимально акуратно відокремлювати від жовтків, щоб жодна найменша крапелька не потрапила в білок. По-друге, точно витримати пропорції. І по-третє, це гарний настрій. Тоді у вас точно все вийде! Отже, давайте приготуємо смачний білковий крем, заварений на сиропі.

Для приготування білкового заварного крему нам знадобиться:

  • 3 яйця (тільки білки)
  • 1 склянка цукру
  • 1/4 склянки води
  • 1/3 ч. л. лимонної кислоти

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування білкового заварного крему.

У чистий сухий посуд виливаємо білки, додаємо 1 ст. л. цукру. Збиваємо їх спочатку на мінімальній швидкості, поступово швидкість збільшуючи до максимальної.

Добавляємо лимонную кислоту.

Поки взбиваються білки, займемося приготуванням сиропу. У каструлю з товстим дном виливаємо воду, додаємо цукор.

Спочатку робимо вогонь більшим, щоб сироп закипів. Як тільки він закипить, вогонь зменшуємо.

Тим часом наші білки взбиваються.

Повернемося до сиропу. Варимо сироп, постійно помішуючи. У мене є спеціальний термометр, і коли температура на ньому досягне 115-116 градусів, наш сироп готовий. Якщо термометра немає, варимо його до загустіння. Сироп повинен бути прозорим, якщо ж він почав темніти, зменшуємо газ.

Тоненькою цівкою вливаємо гарячий сироп у білки, котрі не перестаємо взбивати. Сироп теж потрібно вливати правильно. Робити це потрібно обережно і тонкою цівкою. Під час вливання сиропу в білки, міксер повинен продовжувати працювати на максимальній швидкості.

Збиваємо ще все разом близько 8-10 хвилин, поки наш крем не охолоне.

Білковий заварний крем готовий. Він білосніжного кольору, аж іскриться, відмінно тримає форму.

Трубочки з листкового тіста, а ще й з таким кремом просто фантастичні! Ну ось, начебто все! Правда не складно?

А це для гарного настрою! Друзі, в вашому місті зростає сакура? У моєму так! Більш того, зовсім недалеко від мого будинку. Обожнюю, коли цвітуть ці неймовірні дерева. Настрій супер! Хочу з ним поділитися і з вами!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 04 червня 2017 - 20:31 користувачем Віка & Сашко

Білковий крем вийшов чудово!!! Фото наших старань відправила на почту!!!

Опубліковано 04 червня 2017 - 23:04 користувачем Irina

Віка & Сашко, ух ти який чудовий крем у вас вийшов, але у вас техніка классна, також мрію про такий комбайн!
Дякую за чудове фото!!!

Коментувати