Чебуреки на пиві (Рецепт від читачки Алюшкі)

Опубліковано користувачем Irina

Вирішила поповнити скарбничку рецептів Ірини дуже смачними чебуреками на пиві, які розлетілися блискавично, оскільки вийшли неймовірно смачними, соковитими. Відразу хочу обмовитися, якщо у вас не велика сім'я, готуйте з половини продуктів, оскільки з даної кількості продуктів виходить 12 штук, а чебуреки смачні, коли ще гарячі. Фарш для цих чебуреків можна використовувати на свій смак, наприклад, просто курячий або свинина + курка, а можна свинина + яловичина. Можна додати в нього свої улюблені спеції або зелень, це вже на ваш розсуд. Дуже важливо, щоб під час смаження чебуреки не тріскають і не «стріляють». Так ось! Чебуреки, приготовані за цим рецептом смажаться просто чудово, жоден з них не тріснув.

Для приготування чебуреків на пиві нам знадобиться:

Для тіста:

  • 500 мл. світлого живого пива
  • 800-900 гр. борошна
  • 2 яйця
  • 2 чайні ложки солі

Для начинки:

  • 600 гр. фаршу (у мене курка + свинина)
  • 4 невеликі цибулини
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • Вода
  • 500 мл. олії для смаження

Спочатку приготуємо тісто. До яєць додаємо сіль і за допомогою виделки гарненько взбиваємо. Борошно обов'язково просіюємо. До борошна додаємо яйця з сіллю, пиво і починаємо замішувати тісто. Тісто накриваємо рушником і залишаємо на 20 хвилин.

Тим часом приготуємо начинку. Цибулю нарізаємо дрібними кубиками і гарненько розминаємо рукою. До фаршу додаємо цибулю, сіль, чорний мелений перець і воду. Добре перемішуємо. Фарш повинен бути рідкуватий, тоді чебуреки виходити дуже соковиті.

Тісто ділимо на 12 однакових частин. Кожну частину тіста розкочуємо в тонкий круглий корж, на одну сторону викладаємо фарш.

Накриваємо другою частиною тіста і заліплюємо края, спочатку пальцями, а потім за допомогою виделки. Смажимо чебуреки на добре розігрітій олії, спочатку з одного боку до зарум'янювання, потім з іншого.

Готові чебуреки викладаємо на паперовий рушник, щоб позбутися від надлишків жиру.

Ось такі дуже смачні, рум'яні, неймовірно соковиті чебуреки у мене вийшли. До речі, жоден з них не тріснув, тісто на пиві виявилося просто супер!

Обов'язково спробуйте приготувати такі чебуреки на пиві. Моїй родині вони дуже сподобалися!

А це для гарного настрою! Друзі, знаєте що це за квітка? Це - сон трава, одна з найчарівніших рослин, які прикрашають поля. Її великі квітки-дзвіночки настільки гарні, що не відірвати очей. З цією квіткою пов'язано багато легенд, сон-трава внесена до Червоної книги України. А прислала мені таке чудове фото моя постійна читачка Leptusa, за що їй величезне спасибі!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 01 серпня 2020 - 15:22 користувачем Татьяна

интересный рецепт, нужно попробовать! спасибо!

Опубліковано 02 серпня 2020 - 11:22 користувачем Irina

Татьяна, пробуйте на здоровье, рада что вас заинтересовал рецепт!

Опубліковано 17 червня 2020 - 12:57 користувачем Irina

приготовила чебуреки на пиве - это просто супер!!! Ни один чебурек не дал трещину во время жарки... тесто очень мягкое, а начинка сочная... очень вкусно! огромное спасибо автору за хороший рецепт! вот такие аппетитные чебуреки у меня получились!

Опубліковано 13 червня 2020 - 14:49 користувачем Leptusa

Дуже люблю чебуреки, виглядають апетино!!! Я б зїла із задоволенням, ням-ням!!

Опубліковано 17 червня 2020 - 14:58 користувачем Irina

Leptusa, дуже дякую за гарний коментар! Готуйте на здоров"я!

Опубліковано 11 червня 2020 - 21:05 користувачем Irina

Дорогие друзья! Если вам понравился рецепт, пишите комментарии, задавайте вопросы, автор рецепта с удовольствием на них ответит!

Коментувати