Цукрова глазур на желатині

Опубліковано користувачем Irina

Цукрова глазур на желатині відмінно підійде як для прикраси пасок, булочок, так і кексів або іншої випічки. Але оскільки ми на порозі світлого свята Пасхи, цей рецепт стане в нагоді тим, хто буде радувати свою сім'ю домашньою випічкою. Для приготування такої глазурі не потрібні яйця. Однак знадобиться желатин, краще швидкорозчинний. Перевага такої глазурі в тому, що вона виходить дуже гладкою, відмінно тримається на пасках, абсолютно не кришиться при нарізанні. Якщо у вас не виявиться під рукою желатину, чудовою альтернативою стане звичайна Білосніжна глазур, рецепт якої ви знайдете на моєму блозі. Ще один важливий момент: працювати з такою глазур'ю на желатині потрібно досить швидко. А справа в тому, що желатин в складі глазурі швидко схоплюється, тому глазур починає застигати. Паски з такою глазур'ю виглядають просто чудово, до того ж, вона дуже смачна! Обов'язково спробуйте і я впевнена, що така глазур на желатині стане вашою улюбленою. З даної кількості інгредієнтів виходить глазурі, якою можна прикрасити 4-5 штук пасок.

Для приготування цукрової глазурі на желатині нам знадобиться:

  •     150 гр. цукрової пудри
  •     5 гр. желатину (швидкорозчинного)
  •     30 мл. води для замочування желатину
  •     30 мл. води для цукрової пудри
  •     ½ ч.л. лимонного соку

Ось такі інгредієнти нам будуть потрібні для приготування дуже смачної цукрової глазурі на желатині.

В першу чергу заливаємо желатин 30 мл. води, перемішуємо і залишаємо, щоб він добре набряк.

Тим часом займемося цукровою пудрою, яку висипаємо в невеликий сотейник.

Додаємо до цукрової пудри 30 мл. води.

Ретельно перемішуємо.

Ставимо сотейник з цукровою пудрою на не великий газ і доводимо до кипіння при постійному помішуванні.

Переливаємо цукрову пудру в миску, додаємо набряклий желатин.

Збиваємо масу, поки вона не стане густішою та дуже білою.

Додаємо лимонний сік і ще трохи збиваємо. Виходить ось така дуже гарна білосніжна глазур.

У мене вже підготовлені Сирні паски, вони добре охололи і з ними можна сміливо працювати.

Кожну пасочку занурюємо шапочкою в глазур і швидко прикрашаємо за бажанням. Щоб прискорити процес і щоб глазур не застигла, можна підключити до процесу дітей, їм це буде дуже цікаво.

Мені вистачило часу, щоб ось так красиво прикрасити свої паски. Спочатку глазур блискуча, але в міру висихання вона стає матовою.

І подивіться яка гарна ця глазур в розрізі, вона відмінно тримається на пасці і не кришиться.

А це для гарного настрою! Трохи позитиву, краси та весняного настрою хочу помістити на своєму блозі. Починає прокидатися природа, розквітати дерева, по весняному світити сонечко, значить немає приводу для смутку. Такою ось красою як завжди поділилася моя читачка Leptusa, за що їй величезне спасибі!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 18 квітня 2020 - 23:13 користувачем Leptusa

Дуже хороший рецепт, дуже гарненько та акуратненько на пасочках. Дякую..фото відправила. Гарних свят!!!!

Опубліковано 19 квітня 2020 - 11:15 користувачем Irina

Leptusa, глазур у ваш вийшла чудова, а пасочки такі апетитні, що немає слів!!! дякую за чудове фото! Вітаю зі святом! Христос Воскрес!

Коментувати