Галета з вишнями

Опубліковано користувачем Irina

Галета - це французький пиріг нормандського походження, який можна готувати з різними начинками. Наприклад, з яблуками, грушками, персиками, абрикосами, полуницею, сливами тощо. У мене на блозі ви зможете знайти неймовірно смачну Галету з абрикосами чи Полуничну галету. Однією з моїх найулюбленіших є Галета з яблуками і вершковим сиром. Сьогодні пропоную не менш смачну Галету з вишнями. Приготування цього пирога не вимагає високих кулінарних навичок, до того ж готується він за лічені хвилини. Сподіваюсь, що моя покрокова інструкція приготування разом зі світлинами дуже допоможе. Щоб зробити крихту з борошна та вершкового масла можна скористатися блендером, а можна просто перетерти руками.

Для приготування Галети з вишнями нам знадобиться:

  • 200 гр борошна
  • Дрібка солі
  • 100 гр вершкового масла
  • 1 ст.л. сметани
  • 50 гр цукру
  • 1 яйце
  • 300 гр вишні без кісточок
  • 2 ст.л. крохмалю
  • 4-5 ст.л. цукру
  • Цукрова пудра для прикраси

Ось такі інгредієнти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачний пиріг - Галету з вишнями.

Спочатку приготуємо тісто.
В миску просіюємо борошно та додаємо дрібку солі.
До борошна на великій терці натираємо холодне вершкове масло.

Перетираємо борошно з маслом в крихту.

До борошна додаємо цукор, сметану та одне яйце.

Якомога швидше замішуємо тісто, робимо з нього кульку, накриваємо харчовою плівкою та ставимо у холодильник на 15-20 хвилин.

Тим часом підготуємо вишні.
В першу чергу виймаємо кісточки.
Зайвий сік з вишень зливаємо, додаємо до них крохмаль та добре перемішуємо.

Тепер підготуємо деко.
Мені зручно розкачувати тісто безпосередньо на деко, попередньо вистеливши його пергаментним папером.
Охолоджене тісто розкачуємо в коло, товщиною декілька міліметрів.

На середину кола викладаємо вишню, відступаючи від країв приблизно 4 см.
Посипаємо вишню цукром.

Загортаємо на верх край тіста.
Край тіста я також посипала цукром

Ставимо нашу Галету з вишнями у духовку та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 30-35 хвилин, або до появи золотистого кольору тіста.

Ось така красива, неймовірно апетитна та смачна вийшла Галета з вишнями, у якої хрустке тонке тісто та соковита начинка.

Коли Галета з вишнями охолоне посипаємо її цукровою пудрою.
Можна пригощатися.

А це для гарного настрою! Ось так неймовірно красиво цвіте шипшина. Ось так красиво про шипшину склала вірш наша українська поетеса Ліна Костенко:
Шипшина важко віддає плоди.
Вона людей хапає за рукава.
Вона кричить: - Людино, підожди!
О, підожди, людино, будь ласкава.
Не всі, не всі, хоч ягідку облиш!
Одна пташина так мене просила!
Я ж тут для всіх, а не для тебе лиш.
І просто осінь, щоб була красива.
А я лише сфотографувала неймовірно красивий кущ шипшини з ніжними рожевими квітами.

СМАЧНОГО!

Коментувати