Галета - це французький пиріг нормандського походження, який можна готувати з різними начинками. Наприклад, з яблуками, грушками, персиками, абрикосами, полуницею, сливами тощо. У мене на блозі ви зможете знайти неймовірно смачну Галету з абрикосами чи Полуничну галету. Однією з моїх найулюбленіших є Галета з яблуками і вершковим сиром. Сьогодні пропоную не менш смачну Галету з вишнями. Приготування цього пирога не вимагає високих кулінарних навичок, до того ж готується він за лічені хвилини. Сподіваюсь, що моя покрокова інструкція приготування разом зі світлинами дуже допоможе. Щоб зробити крихту з борошна та вершкового масла можна скористатися блендером, а можна просто перетерти руками.
Для приготування Галети з вишнями нам знадобиться:
- 200 гр борошна
- Дрібка солі
- 100 гр вершкового масла
- 1 ст.л. сметани
- 50 гр цукру
- 1 яйце
- 300 гр вишні без кісточок
- 2 ст.л. крохмалю
- 4-5 ст.л. цукру
- Цукрова пудра для прикраси
Ось такі інгредієнти нам будуть потрібні, щоб приготувати дуже смачний пиріг - Галету з вишнями.
Спочатку приготуємо тісто.
В миску просіюємо борошно та додаємо дрібку солі.
До борошна на великій терці натираємо холодне вершкове масло.
Перетираємо борошно з маслом в крихту.
До борошна додаємо цукор, сметану та одне яйце.
Якомога швидше замішуємо тісто, робимо з нього кульку, накриваємо харчовою плівкою та ставимо у холодильник на 15-20 хвилин.
Тим часом підготуємо вишні.
В першу чергу виймаємо кісточки.
Зайвий сік з вишень зливаємо, додаємо до них крохмаль та добре перемішуємо.
Тепер підготуємо деко.
Мені зручно розкачувати тісто безпосередньо на деко, попередньо вистеливши його пергаментним папером.
Охолоджене тісто розкачуємо в коло, товщиною декілька міліметрів.
На середину кола викладаємо вишню, відступаючи від країв приблизно 4 см.
Посипаємо вишню цукром.
Загортаємо на верх край тіста.
Край тіста я також посипала цукром
Ставимо нашу Галету з вишнями у духовку та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 30-35 хвилин, або до появи золотистого кольору тіста.
Ось така красива, неймовірно апетитна та смачна вийшла Галета з вишнями, у якої хрустке тонке тісто та соковита начинка.
Коли Галета з вишнями охолоне посипаємо її цукровою пудрою.
Можна пригощатися.
А це для гарного настрою! Ось так неймовірно красиво цвіте шипшина. Ось так красиво про шипшину склала вірш наша українська поетеса Ліна Костенко:
Шипшина важко віддає плоди.
Вона людей хапає за рукава.
Вона кричить: - Людино, підожди!
О, підожди, людино, будь ласкава.
Не всі, не всі, хоч ягідку облиш!
Одна пташина так мене просила!
Я ж тут для всіх, а не для тебе лиш.
І просто осінь, щоб була красива.
А я лише сфотографувала неймовірно красивий кущ шипшини з ніжними рожевими квітами.
СМАЧНОГО!