Гречана каша в мікрохвильовці

Опубліковано користувачем Irina

Каша з гречаної крупи є не тільки дуже корисною, а й пісною, відповідно чудово підійде для дієти, яку я для себе іноді влаштовую, для підтримки фігури в нормі. Правда, не завжди це допомагає. З того часу, як у мене з'явилася мікрохвильова піч, а це було дуже давно, гречану кашу, та й не тільки її, а ще й рисову, пшоняну та інші я варю тільки в ній. Іноді варю в пароварці, там теж чудово виходить, але все ж таки мікрохвильова піч мені подобається більше, каша в ній виходить дуже розсипчастою. я її обов'язково замочую на 1.5 години, вона трохи набухає, а потім тільки доварюю. Виходить просто супер - швидко, а головне, дуже смачно!

Для приготування Гречаної каші в мікрохвильовій печі нам знадобиться:

  • 1 склянка гречаної крупи
  • 2 склянки води
  • Сіль до смаку
  • Вершкове масло

Багато хто вважає, що гречану кашу не потрібно перебирати та мити, я ж роблю, як мене вчила моя мама, перебираю кашу вручну та промиваю кілька разів у воді.

Гречану крупу ретельно перебираємо, щоб не було чорних шкірочок, камінчиків та інших не потрібних добавок. Промиваємо кілька разів у воді.

Промиту гречану кашу (1 склянку) висипаємо в спеціальний жаростійкий посуд для мікрохвильової печі, заливаємо 2 склянками води, солимо та залишаємо на 1.5 години
Ці пропорції добре перевірені.

Через 1,5 години каша досить добре набухне та вбере в себе якусь кількість води (видно на світлині).

Накриваємо кришкою та ставимо в мікрохвильову піч. Виставляємо потужність 700 Вт та час приготування 15 хвилин.
Самі тим часом займаємося своїми справами, все інше зробить техніка.

Через 15 хвилин відкриваємо кришку та дивимося, якщо в каші є ще трохи води, відкриваємо кришку та ставимо ще на 5 хвилин.

Додаємо в кашу вершкове масло та накриваємо кришкою. Наша смачна, дуже розсипчаста гречана каша готова.

Таку гречану кашу можна їсти з будь-якою підливою, м'ясом, овочами, молоком – це вже справа смаку!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 11 березня 2018 - 12:08 користувачем Жанна_Рудно

вкусно! теперь буду готовить только так!!! я еще добавила заранее тушеный лук и морковь))) свою порцию сфотографировала))) к каше открыла маринованные кабачки, получился вкусный обед, в пост самое то!!!

Опубліковано 13 березня 2018 - 11:04 користувачем Irina

Жанночка, ваша каша очень аппетитная получилась, а фото как всегда потрясающее))) спасибо вам огромное за внимание к моим рецептам и присланные фотоотчеты, для меня это очень важно!

Опубліковано 18 січня 2018 - 17:13 користувачем Катюшка

Ирина, каша приготовленная по вашему рецепту действительно очень вкусная, раньше никогда так не готовила, потому она получалась слипшейся и у меня тоже никто не хотел ее кушать, так гораздо лучше и вкуснее, это правда! Большое спасибо за рецепт и за блог в целом, очень много нашла интересных рецептов! не знала как правильно выслать фото, надеюсь оно дошло!

Опубліковано 19 січня 2018 - 17:44 користувачем Irina

Катюшка, очень рада, что рецепт пригодился, я тоже только так готовлю гречку! замечательное фото, за которое большое спасибо, это первый фотоотчет к этому рецепту!

Опубліковано 29 січня 2017 - 15:48 користувачем Евгеша

Ирина, здравствуйте! Приготовила сегодня кашу по вашему методу, ну это же просто фантастика!!!! Съели всю до последнего зернышка, теперь только так буду готовить... огромное спасибо, что делитесь с нами такими полезными рецептами!!!!

Опубліковано 30 січня 2017 - 10:03 користувачем Irina

Евгеша, на здоровье!!!! Очень рада что вам понравился рецепт приготовления каши - быстро, легко и вкусно! Заходите почаще, всегда рада!!!

Опубліковано 10 червня 2015 - 10:24 користувачем Эля

каша получилась классная, спасибо большое, раньше получалась какая-то размазня, которую никто не хотел кушать...
не знала, что так и легко и просто можно приготовить и получится вкусно!!!

Опубліковано 10 червня 2015 - 23:55 користувачем Irina

Эля, я рада что рецепт понравился, готовьте на здоровье!

Коментувати