Кабачки, запечені з фаршем

Опубліковано користувачем Irina

Ми з чоловіком дуже любимо різні страви з кабачків, тому як тільки з'являється цей овоч, я одразу намагаюся приготувати що-небудь смачненьке. Наприклад, Лазанью з кабачків з куркою або Запіканку з кабачків з сиром. У мене на блозі дуже багато різних страв з кабачків, які ніколи не набридають. Ви коли небудь пробували Кабачкову піцу? Ні? Тоді обов'язково спробуйте, вона неймовірно смачна. Сьогодні хочу поділитися ще однією дуже смачною, простою в приготуванні стравою. Це - кабачки, запечені з фаршем. До складу цієї страви входить не тільки м'ясо, а й рис, тому вона виходить досить ситною. Обов'язково приготуйте цю страву, не пошкодуєте, ну а про результат пишіть в коментарях!

Для приготування кабачків, запечених з фаршем нам знадобиться:

  • 3-4 молодих кабачка
  • 700 гр. фаршу (свинячий + курячий)
  • 250 гр. вареного рису
  • 1 цибулина
  • Зелень кропу і петрушки
  • 2 зубки часнику
  • ½ ч.л. солодкої паприки
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • 1-2 ст. л. олії


Для заливки:

  • 200 гр. сметани (у мене 20%)
  • 1 ст.л. кетчупу
  • 100-120 мл. води
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • 120 гр. твердого сиру
  • Зелень кропу і петрушки (за бажанням)

Ось такі продукти будуть потрібні для приготування кабачків, запечених з фаршем.

А ось з таких продуктів ми приготуємо заливку.

До фаршу (у мене свинячий + курячий) додаємо зварений заздалегідь рис, дрібно порізану цибулю, дрібно порізану зелень, солодку паприку, чорний перець і сіль. Сюди ж пропускаємо через прес 2 зубки часнику.

Добре все перемішуємо.

Кабачки, бажано, щоб вони були не великих розмірів (молоді) нарізаємо кружечками, трохи менше сантиметра. У мене дуже молоденькі кабачки, тому я їх не чистила.

Форму для запікання змащуємо олією. Викладаємо по черзі шматочок кабачка, трохи фаршу, знову кабачок, знову фарш. Якщо у вас немає квадратної або прямокутної форми, можна скористатися круглою чи овальною. це не суттєво.

Таким чином заповнюємо всю форму. Тут важливо правильно розрахувати кількість кружечків кабачка і фаршу.

Тепер приготуємо заливку. У миску виливаємо сметану, воду, додаємо кетчуп і перемішуємо.

Сюди ж додаємо натертий на дрібній тертці сир, дрібно порізану зелень, сіль, чорний перець за смаком.

І ще раз добре перемішуємо. Наша заливка готова.

Заливку рівномірно розподіляємо по всім кабачкам.

Запікаємо наші кабачки з фаршем в розігрітій до 180ºC духовці, приблизно 1 година 30 хвилин, до бажаної м'якості кабачків. Форму можна накрити фольгою, а в кінці запікання зняти фольгу, щоб страва трохи підрум'янилося.

Кабачки, запечені з фаршем готові!

Ось така, дуже апетитна і смачна страва вийшла. А ароматна яке!

Подаємо кабачки, запечені з фаршем зі свіжою зеленню. Ну дуже смачно!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 24 січня 2021 - 11:41 користувачем Мила

какое эффектное блюдо! Оно не может быть не вкусным! обязательно приготовлю и сообщу о результате!

Опубліковано 24 січня 2021 - 16:10 користувачем Irina

Мила, мне очень приятна такая ваша оценка) готовьте на здоровье, с нетерпением буду ждать результата! Успехов, Мила!

Опубліковано 20 вересня 2020 - 10:06 користувачем AllaSkirka

я знову готувала цю страву, вона так полюбилася моїй родині, що постійно чередую, то готую з баклажанами, то з кабачками) неймовірно смачний, дуже вдалий рецепт, навіть син, який такі страви не любить, спробував і сказав, що смачно! усім рекомендую! фото вислала)

Опубліковано 21 вересня 2020 - 15:24 користувачем Irina

Alla, я дуже-дуже тішуся, що ця страва так подобається вашій родині! величезне дякую за чудовий фотозвіт, з задоволенням його опублікую! чекаю на нові кулінарні шедеври!

Опубліковано 14 липня 2020 - 10:32 користувачем Арсений

Вкуснейшие запеченные кабачки в духовке! Кабачки с фаршем получаются намного вкуснее голубцов, очень нежные и вкусные. Минимум трудов и вкусный быстрый ужин готов! Подаем запеканку со сметаной и наслаждаемся.

Опубліковано 15 липня 2020 - 09:10 користувачем Irina

Арсений, огромное спасибо за такой хороший комментарий! мне приятно, что вам нравится это блюдо!

Коментувати