Кекс з чорносливом

Опубліковано користувачем Irina

У мене дуже люблять таку випічку, як кекси, тому печу їх доволі часто. На моєму сайті ви найдете рецепти кексів на будь-який смак, наприклад неймовірно смачний Шоколадний кекс з вишнями чи Кекс з халвою. Попри те фаворитом серед кексів у мене вважається Апельсиновий кекс з горіхами і родзинками, який я готую дуже часто. Сьогодні не менш смачний Кекс з чорносливом, приготувати який не складе ніяких труднощів. Для підсилення смаку я порізала чорнослив та залила його бренді, але це не обов'язково. Готовий кекс я прикрасила білим розтопленим шоколадом. Вийшло просто неймовірно смачно! Спробуйте і ви!

Для приготування Кексу з чорносливом нам знадобиться:

  • 4 яйця

  • 200 гр цукру

  • 1/2 ч.л. солі

  • 150 мл молока (2.5%)

  • 120 мл олії

  • 360 гр борошна

  • 1.5 ч.л. розпушувача

  • 200 гр чорносливу без кісточок

  • Коньяк або бренді

  • Цедра 1 апельсина

  • Пакетик ванільного цукру

  • 50 гр родзинок

Ось з таких продуктів ми будемо готувати дуже смачний Кекс з чорносливом.

Чорнослив нарізаємо на маленькі шматочки.

Порізаний чорнослив викладаємо у мисочку та заливаємо коньяком чи бренді.
Залишаємо приблизно на годину.
Цей процес можна упустити, але так виходить смачніше.

Натираємо цедру з одного апельсина.
Натираємо лише жовтий шар.

Тепер приготуємо тісто для Кексу з чорносливом.
У миску розбиваємо яйця та додаємо цукор, ванільний цукор та сіль.
Я використовувала свій планетарний міксер.

Збиваємо яйця з цукром до утворення білої пухкої маси, яка збільшиться в об'ємі.

До збитих яєць додаємо просіяне борошно з розпушувачем.

Ще раз збиваємо до утворення однорідної маси без грудочок.
На цьому етапі додаємо цедру апельсина, молоко та олію.
Ще трохи збиваємо.

До тіста додаємо родзинки та чорнослив.

Ретельно все перемішуємо.
Наше тісто для Кексу з чорносливом готове.

Перекладаємо тісто у форму для випічки.
У мене нова силіконова форма для кексу, яку я змастила маслом та присипала борошном.

Ставимо кекс у добре розігріту духовку та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 50 хвилин.
Готовність кексу перевіряємо дерев'яною паличкою, яка має виходити сухою.

Ось так гарно піднявся, пропікся та навіть потріскався мій Кекс з чорносливом.
Коли кекс трішечки охолоне виймаємо його з форми, спочатку на решітку, а після повного охолодження на тарілку.

Прикрашаємо кекс на свій смак.
Я полила його розтопленим білим шоколадом, притрусила цукровою пудрою та прикрасила листочками м'яти. 
Ось такий красивий кекс у мене вийшов.
Він неймовірно запашний та смачний.

А ось так Кекс з чорносливом виглядає у нарізаному вигляді.

Заварюємо побільше чаю та кличемо всіх пригощатися.
Кекс з чорносливом вийшов неймовірно смачним, тому дуже раджу його приготувати.

СМАЧНОГО!

Коментувати