Кіш з грибами

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, сьогодні пропоную дуже смачний рецепт Кіша з грибами, а саме з печерицями. Кіш - це страва французької кухні, але не менш популярна вона і в Україні. Цей відкритий пиріг можна приготувати з різними начинками, наприклад у мене на блозі ви знайдете Кіш з куркою та шпинатом чи Кіш з лососем та шпинатом. Сьогодні я вирішила зробити суто грибну начинку, і хочу вам сказати, що вийшло дуже смачно. Поєднання тонкого хрусткого тіста та соковитої грибної начинки - це просто неймовірно смачно! Незалежно від обраної начинки в Кіші має бути заливка, у склад якої входять яйця, сир та сметана чи вершки. І ще один інгредієнт, який неодмінно має бути у страві - це мускатний горіх.

Для приготування Кіша з грибами нам знадобиться:

Для начинки:

  • 500 гр. печериць

  • 1 цибуля

  • 150 гр сметани (у мене 20%)

  • 150 гр твердого сиру

  • 3 яйця

  • Дрібка мускатного горіха

  • Сіль, чорний мелений перець до смаку

  • 2-3 ст.л. олії

Для тіста:

  • 225 гр борошна

  • 120 гр вершкового масла

  • 10 гр цукру

  • 4 гр солі

  • 60 мл льодяної води

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування начинки для Кіша з грибами.

А ось з таких продуктів ми приготуємо тісто.

Спочатку приготуємо тісто.
В миску просіюємо борошно, додаємо цукор та сіль.
Перемішуємо.

До борошна на великій терці натираємо холодне вершкове масло.

Перетираємо в крихту та додаємо льодяну воду.

Швиденько замішуємо тісто.
Довго вимішувати не треба, лише зібрати все у кульку.

Тісто загортаємо харчовою плівкою та ставимо у холодильник на 30-40 хв.
Я тісто зробила пласким, щоб воно швидше охололо.

Тепер приготуємо начинку.
Цибулю нарізаємо дрібними кубиками.
У сковорідку наливаємо 2-3 столові ложки олії та смажимо до прозорості, постійно помішуючи.

Тим часом підготуємо печериці.
У мене дуже дрібні гриби, тому я їх не чистила, лише ретельно протерла їх спочатку вологою серветкою, а потім сухою.
Нарізаємо гриби на дрібні кусочки.

Порізані гриби викладаємо до цибулі, ретельно перемішуємо.
Додаємо солі до смаку та смажимо, поки не випарується вся волога.

Поки смажаться гриби підготуємо інші інгредієнти.
Твердий сир натираємо на дрібній терці.

Для заливки в миску розбиваємо яйця.

Збиваємо їх вінчиком.

Додаємо сметану, мускатний горіх, сіль, чорний перець до смаку.

Ретельно все перемішуємо.

До яєчно-сметанкової заливки додаємо натертий сир.
Трішечки сиру відкладаємо, він нам знадобиться пізніше.

Ще раз ретельно перемішуємо.
Наша заливка готова.

Тісто виймаємо з холодильника, викладаємо у змащену маслом форму (у мене кругла).
Формуємо бортики.
Протикаємо тісто виделкою.

Ставимо випікатися приблизно на 15 хвилин при температурі 180 градусів.

На тісто викладаємо підсмажені гриби, розрівнюємо.

На гриби викладаємо заливку.

Зверху посипаємо сиром, який ми залишили.

Ставимо наш Кіш з грибами у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.

Ось такий дуже апетитний, гарно пропечений Кіш з печерицями у мене вийшов.

Для прикраси страви пластинками нарізаємо грибочки та смажимо на олії до золотавого кольору.

Викладаємо підсмажені грибочки на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру.

На Кіш по колу викладаємо підсмажені грибочки.

Притрушуємо дрібно нарізаною зеленою цибулею.

Наш неймовірно смачний Кіш з грибами можна подавати до столу.

Тісто вийшло дуже смачне та хрустке, а начинка дуже соковита.
Мені цей пиріг більше подобається в охолодженому вигляді, тоді він гарно нарізається, відчуваються всі смаки.
Але не менш смачний він і теплий.

Гадаю, що від шматочка такого апетитного Кіша з печерицями мало хто відмовиться, особливо, якщо він приготований з любов'ю

СМАЧНОГО!

Коментувати