Кіш з лососем та шпинатом

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною вечерею, обов'язково приготуйте Кіш з лососем та шпинатом. Ця страва настільки смачна, що її хочеться ще і ще! Насправді кіш можна приготувати з будь-якою начинкою - куркою, грибами, рибою, овочами, поєднувати різні інгредієнти, однак незмінною в даній страві має бути яєчно-сметанкова заливка. Сьогодні хочу поділитися рецептом Кіша з лососем та шпинатом, поєднання просто «бомбезне». Пиріг виходить неймовірно смачним, ароматним і звичайно ж, красивим.

Для приготування Кіша з лососем та шпинатом нам знадобиться:

Для начинки:

  •     400 гр. філе лосося
  •     200 гр. шпинату
  •     150 гр. моцарели
  •     10 гр. вершкового масла
  •     Сіль, чорний перець за смаком

Для тіста:

  •     225 гр. борошна
  •     120 гр. вершкового масла
  •     10 гр. цукру
  •     4 гр. солі
  •     60 мл. крижаної води

Для заливки:

  •     3 яйця
  •     150 гр. сметани або вершків
  •     ½ ч.л. мускатного горіха
  •     Сіль, чорний перець за смаком

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування начинки для нашого Кіша з лососем та шпинатом.

Ось з таких продуктів ми приготуємо неймовірно смачне, хрустке тісто.

А такі продукти будуть потрібні для приготування заливки.
Вершки можна замінити сметаною.

Спочатку приготуємо тісто.
У миску кладемо просіяне борошно, додаємо сіль і цукор, сюди ж на великій тертці натираємо холодне вершкове масло.

Перетираємо в крихту.

Додаємо холодну (крижану) воду.

І швидко замішуємо тісто (просто збираємо в кулю).

Тісто трохи сплющуємо, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник хвилин на 30.

Тепер можна зайнятися приготуванням начинки.
Філе лосося нарізаємо невеликими кубиками.

У сковорідку кладемо вершкове масло, викладаємо шпинат (заздалегідь промитий і просушений) і тушкуємо кілька хвилин.

Тим часом на великій тертці натираємо сир (у мене моцарелла).

Дістаємо з холодильника тісто, викладаємо його на дошку або силіконовий килимок, присипаний борошном.

Розкачуємо тісто за обсягом форми з урахуванням бортиків.
У мене кругла скляна форма, діаметром 24 см.

Тісто переносимо в форму, вгорі по краю форми зрізаємо надлишки.
Проколюємо тісто в декількох місцях виделкою.

Тепер необхідно запекти тісто в духовці приблизно 10 хвилин.
Щоб воно не піднялося, викладаємо на дно пергаментний папір (я його трохи пом'яла, щоб він краще ліг) та насипаємо щось важке (у мене квасоля і рис).

Поки запікається основа для Кіша, приготуємо заливку.
У мисочку розбиваємо яйця, додаємо мускатний горіх, сіль, чорний мелений перець за смаком.

Додаємо вершки або сметану.

І ретельно перемішуємо. Заливка готова.

Виймаємо з духовки основу, акуратно знімаємо пергаментний папір к квасолею та рисом.

Всі інгредієнти для начинки ділимо на дві частини.
Одну частину шпинату і шматочків лосося викладаємо на дно.

Зверху рівномірно розподіляємо половину потертого сиру.

Знову шпинат і шматочки лосося.

Зверху другу половину потертого сиру.

Додаємо яєчно-вершкову (сметанн) заливку.

Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку та випікаємо 20-25 хвилин.
Потім зменшуємо температуру до 180 градусів та випікаємо ще 45 хвилин.

Ще гарячий Кіш з лососем та шпинатом подаємо до столу.
За бажанням прикрашаємо зеленню.

Не менш смачний кіш в охолодженому вигляді.
Він відмінно нарізається, у нього ніжна ароматна начинка і хрустке пісочне тісто.

Ось така смакота у мене вийшла!

Обов'язково приготуйте цей відкритий пиріг, не пошкодуєте!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 06 листопада 2021 - 17:16 користувачем Agata

neverojatno vkusno!

Опубліковано 06 листопада 2021 - 23:14 користувачем Irina

Agata, большое спасибо за комментарий! Мне очень приятно!

Опубліковано 14 березня 2021 - 09:57 користувачем Жанна

Ще б такий шедевр покуштувати!!!

Опубліковано 14 березня 2021 - 17:33 користувачем Irina

Жанночка, за шедевр дякую! Обов"язково покуштуєш, приїзджай у гості, я приготую!

Опубліковано 12 березня 2021 - 16:26 користувачем Алюшка

киш просто "бомбезный", правда к бюджетным его отнести трудно, но тем не менее попробовать стоит) приурочу его приготовление к какому нибудь празднику, а потому забираю в копилку)

Опубліковано 12 березня 2021 - 22:49 користувачем Irina

Алюшка, вы правы, блюдо не бюджетное, главный дорогой продукт - это красная рыба, но все же стоит попробовать и действительно вы правильно заметили, приготовить блюдо на какой-то праздник. Уверяю, что оно никого не оставит равнодушным! Успехов!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.