Друзі! Якщо ви хочете порадувати себе і своїх близьких смачною вечерею, обов'язково приготуйте Кіш з лососем та шпинатом. Ця страва настільки смачна, що її хочеться ще і ще! Насправді кіш можна приготувати з будь-якою начинкою - куркою, грибами, рибою, овочами, поєднувати різні інгредієнти, однак незмінною в даній страві має бути яєчно-сметанкова заливка. Сьогодні хочу поділитися рецептом Кіша з лососем та шпинатом, поєднання просто «бомбезне». Пиріг виходить неймовірно смачним, ароматним і звичайно ж, красивим.
Для приготування Кіша з лососем та шпинатом нам знадобиться:
Для начинки:
- 400 гр. філе лосося
- 200 гр. шпинату
- 150 гр. моцарели
- 10 гр. вершкового масла
- Сіль, чорний перець за смаком
Для тіста:
- 225 гр. борошна
- 120 гр. вершкового масла
- 10 гр. цукру
- 4 гр. солі
- 60 мл. крижаної води
Для заливки:
- 3 яйця
- 150 гр. сметани або вершків
- ½ ч.л. мускатного горіха
- Сіль, чорний перець за смаком
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування начинки для нашого Кіша з лососем та шпинатом.
Ось з таких продуктів ми приготуємо неймовірно смачне, хрустке тісто.
А такі продукти будуть потрібні для приготування заливки.
Вершки можна замінити сметаною.
Спочатку приготуємо тісто.
У миску кладемо просіяне борошно, додаємо сіль і цукор, сюди ж на великій тертці натираємо холодне вершкове масло.
Перетираємо в крихту.
Додаємо холодну (крижану) воду.
І швидко замішуємо тісто (просто збираємо в кулю).
Тісто трохи сплющуємо, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник хвилин на 30.
Тепер можна зайнятися приготуванням начинки.
Філе лосося нарізаємо невеликими кубиками.
У сковорідку кладемо вершкове масло, викладаємо шпинат (заздалегідь промитий і просушений) і тушкуємо кілька хвилин.
Тим часом на великій тертці натираємо сир (у мене моцарелла).
Дістаємо з холодильника тісто, викладаємо його на дошку або силіконовий килимок, присипаний борошном.
Розкачуємо тісто за обсягом форми з урахуванням бортиків.
У мене кругла скляна форма, діаметром 24 см.
Тісто переносимо в форму, вгорі по краю форми зрізаємо надлишки.
Проколюємо тісто в декількох місцях виделкою.
Тепер необхідно запекти тісто в духовці приблизно 10 хвилин.
Щоб воно не піднялося, викладаємо на дно пергаментний папір (я його трохи пом'яла, щоб він краще ліг) та насипаємо щось важке (у мене квасоля і рис).
Поки запікається основа для Кіша, приготуємо заливку.
У мисочку розбиваємо яйця, додаємо мускатний горіх, сіль, чорний мелений перець за смаком.
Додаємо вершки або сметану.
І ретельно перемішуємо. Заливка готова.
Виймаємо з духовки основу, акуратно знімаємо пергаментний папір к квасолею та рисом.
Всі інгредієнти для начинки ділимо на дві частини.
Одну частину шпинату і шматочків лосося викладаємо на дно.
Зверху рівномірно розподіляємо половину потертого сиру.
Знову шпинат і шматочки лосося.
Зверху другу половину потертого сиру.
Додаємо яєчно-вершкову (сметанн) заливку.
Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку та випікаємо 20-25 хвилин.
Потім зменшуємо температуру до 180 градусів та випікаємо ще 45 хвилин.
Ще гарячий Кіш з лососем та шпинатом подаємо до столу.
За бажанням прикрашаємо зеленню.
Не менш смачний кіш в охолодженому вигляді.
Він відмінно нарізається, у нього ніжна ароматна начинка і хрустке пісочне тісто.
Ось така смакота у мене вийшла!
Обов'язково приготуйте цей відкритий пиріг, не пошкодуєте!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Agata, большое спасибо за комментарий! Мне очень приятно!
Ще б такий шедевр покуштувати!!!
Жанночка, за шедевр дякую! Обов"язково покуштуєш, приїзджай у гості, я приготую!
киш просто "бомбезный", правда к бюджетным его отнести трудно, но тем не менее попробовать стоит) приурочу его приготовление к какому нибудь празднику, а потому забираю в копилку)
Алюшка, вы правы, блюдо не бюджетное, главный дорогой продукт - это красная рыба, но все же стоит попробовать и действительно вы правильно заметили, приготовить блюдо на какой-то праздник. Уверяю, что оно никого не оставит равнодушным! Успехов!
neverojatno vkusno!