Сьогодні хочу поділитися з вами рецептом простої, але надзвичайно смачної та ніжної закуски з курячого філе. Приготувати цю страву зовсім не складно — вам знадобиться лише філе, молоко та улюблені спеції. Я обрала чорний перець, солодку паприку, каррі та прованські трави. Але ви можете просто взяти готову приправу для курки — теж вийде дуже смачно! За цим рецептом м’ясо виходить неймовірно соковитим і м’яким, а спеції надають йому особливу пікантність. За смаком воно нагадує копчену курячу пастраму — чудова альтернатива магазинним ковбасам або копченостям. Обов’язково спробуйте приготувати, не пожалкуєте! І, звісно, чекаю на ваші враження в коментарях!
Для приготування курячого філе в молоці нам знадобиться:
- 2 курячих філе (приблизно 600 г)
- 1 літр молока
- 1 ч. л. солодкої паприки
- 1 ч. л. чорного меленого перцю
- 1 ч. л. каррі
- 1 ч. л. прованських трав
- 1 ч. л. солі
- Зелень петрушки та кропу для прикраси
Ось такі інгредієнти знадобляться для приготування смачного курячого філе в молоці.
Спеції можна обирати на свій смак. У мисочку кладемо улюблені приправи.
Ретельно їх перемішуємо.
Куряче філе щедро натираємо спеціями з усіх боків. Легенько присолюємо. Викладаємо у мисочку, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо маринуватися у холодильнику мінімум на 2 години, а ще краще — на ніч.
Молоко виливаємо у каструлю, додаємо 1 ч. л. солі та перемішуємо. Доводимо молоко до кипіння.
Знімаємо каструлю з вогню та опускаємо у кипляче молоко наше замариноване куряче філе.
Розподіляємо м’ясо рівномірно, щоб воно вільно лежало в каструлі з молоком. Накриваємо кришкою.
Обгортаємо каструлю з молоком ковдрою або великим махровим рушником, щоб зберегти тепло та залишаємо на 2 години.
Після закінчення часу виймаємо філе на друшляк і даємо стекти всьому молоку. Потім кожне філе загортаємо у фольгу і ставимо в холодильник, щоб воно повністю охололо.
Готове філе нарізаємо пластинками та викладаємо на тарілку.
Прикрашаємо нашу страву зеленню петрушки та кропу.
Я подала до філе французьку гірчицю, чоловікові дуже сподобалось.
Обов’язково спробуйте, не пожалкуєте!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Антон, как прекрасно, что вам понравилось блюдо!!! я очень єтому рада!!! заходите почаще, готовьте на здровье!!!
Ирина, я взяла смесь перцев и прованские травы, очень классно получилось, ну не люблю я карри)))
Марина, вы молодец, я тоже люблю экспериментировать, всегда можно немного изменить рецепт и использовать свои любимые приправы или специи...
заходите почаще, всегда рада!!!
филе получилось вкусное, очень нежное и очень мягкое... я не добавляла карри, мне не нравится его специфический запах... в целом рецептом довольна, спасибо!
Марина, отлично, что у вас все получилось и понравилось, а какие специи вы добавили?
Дуже цікаво, обов"язково спробую! Пішла виймати з морозилки курячі грудки. Дякую!
Муся, як я рада вас знову бачити у себе на блозі!!!! Готуйте на здоров"я, сподіваюсь вам сподобається, мій чоловік просто у захваті від ціеі страви...
можете використовувати своі улюблені спеціі, ті, що вам більше до смаку)))
і обов"язково напишіть про враження, буду чекати!!!
успіхів!!!
Зробила, дуже сподобалось і мені, і чоловікові. Дякую за такий смачний і простий рецепт!
Муся, доброго дня! Дуже рада, що вам сподобався рецепт!!! Муся, якщо ви любите куряче філе, хочу запропонувати вам приготувати дуже смачну страву, але одночасно легку в приготуванні... це куряче філе у пармезані https://breakfast.net.ua/ru/vtorue-bluda/kurinoe-file-v-parmezane.html, повірте, це дуже смачно виходить... пармезан я брала уже натертий, до речі мені його прислали з Америки, так що з цим у вас проблем не виникне... Муся, спробуйте, не пожалкуєте! І не забувайте про мене, мені дуже приємне спілкування з вами!!!Успіхів!!!
Ірино, справа в тому, що я не люблю куряче філе, і мій чоловік його не любить. Але воно у нас завжди є в морозилці, бо чоловік купує для...собаки, для свого коханого німецького вівчара. Органічне, розфасоване по 2 штучки. Бо ніжки і крильця ми любимо самі, а для собаки ліньки вибирати з них кісточки і общипувати хрящики. Помчала виймати з морозилки іншу порцію, позичимо в собачки ще раз, а тоді почнемо і для себе купувати та регулярно готувати: раз у молоці, раз - у пармезані. Дуже дякую!
Муся, обов"язково спробуйте, не пожалкуєте! У нас також була німецька вівчарка, дуже красива і розумна, але після того, як вона померла, я заріклася більше не заводити, дуже тяжко разставатися з таким другом!
Успіхів і до нових зустрічей!!!
Приготовили вчера с женой это блюдо, очень вкусно и необычно! понравилось! с уважением Антон.