Для тих, хто любить смачну рибу, пропоную цей рецепт. Риба виходить неймовірно смачною, дуже ароматною, ніжною. Вона готується в вершково-апельсиновому-лимонному соці з додаванням цедри, тому смак виходить просто неповторний. У свою страву я ще додала кілька штук в'яленої журавлини, але якщо у вас її не має під рукою, можна не додавати. На приготування цієї страви знадобиться не більше 15 хвилин. Дуже зручно, якщо купити вже готові стейки лосося, у мене ж була ціла рибка, тому мені довелося її порізати на шматочки.
Для приготування лосося в вершково-апельсиновому соусі нам знадобиться:
- 1 лосось (приблизно 1 кг)
- 2 апельсина (сік + цедра 1 апельсина)
- 1 лимон (сік + цедра)
- 50 гр. вершкового масла
- Чорний мелений перець, приправа для риби
- 2 зубки часнику
- 200 мл. вершків (10-15%)
- Сіль за смаком
- 7-10 шт. в'яленої журавлини
Стейки лосося натираємо сіллю та приправою для риби, відкладаємо поки в сторону.
У сковорідку кладемо вершкове масло та обсмажуємо на ньому шматочки риби з одного боку, потім з іншого, тільки, щоб вона схопилася (поміняла колір).
До риби додаємо апельсиновий сік, лимонний сік, цедру одного апельсина та цедру лимона.
Накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні кілька хвилин.
Додаємо вершки, в'ялену журавлину, часник та сіль за смаком.
Накриваємо кришкою та тушкуємо ще 2-3 хвилини.
Наша смачна рибка готова. Аромат просто не передати словами.
Така риба з вершково-апельсиновому соусі відмінно підійде до картопляного пюре, рису або пасти.
Обов'язково спробуйте приготувати, не пошкодуєте!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Оксана, так звісно! По цьому рецепту можна приготувати будь-яку червону рибку) Успіхів!
зацікавив цей рецепт, виглядає апетитно) я так розумію, що по цьому рецепту можна приготувати будь яку рибу, а не тільки лосось?