Лосось в вершково-апельсиновому соусі (Рецепт від читачки Алли)

Опубліковано користувачем Irina

Для тих, хто любить смачну рибу, пропоную цей рецепт. Риба виходить неймовірно смачною, дуже ароматною, ніжною. Вона готується в вершково-апельсиновому-лимонному соці з додаванням цедри, тому смак виходить просто неповторний. У свою страву я ще додала кілька штук в'яленої журавлини, але якщо у вас її не має під рукою, можна не додавати. На приготування цієї страви знадобиться не більше 15 хвилин. Дуже зручно, якщо купити вже готові стейки лосося, у мене ж була ціла рибка, тому мені довелося її порізати на шматочки.

Для приготування лосося в вершково-апельсиновому соусі нам знадобиться:

  •     1 лосось (приблизно 1 кг)
  •     2 апельсина (сік + цедра 1 апельсина)
  •     1 лимон (сік + цедра)
  •     50 гр. вершкового масла
  •     Чорний мелений перець, приправа для риби
  •     2 зубки часнику
  •     200 мл. вершків (10-15%)
  •     Сіль за смаком
  •     7-10 шт. в'яленої журавлини

Стейки лосося натираємо сіллю та приправою для риби, відкладаємо поки в сторону.
У сковорідку кладемо вершкове масло та обсмажуємо на ньому шматочки риби з одного боку, потім з іншого, тільки, щоб вона схопилася (поміняла колір).

До риби додаємо апельсиновий сік, лимонний сік, цедру одного апельсина та цедру лимона.

Накриваємо кришкою і тушкуємо на невеликому вогні кілька хвилин.

Додаємо вершки, в'ялену журавлину, часник та сіль за смаком.
Накриваємо кришкою та тушкуємо ще 2-3 хвилини.
Наша смачна рибка готова. Аромат просто не передати словами.

Така риба з вершково-апельсиновому соусі відмінно підійде до картопляного пюре, рису або пасти.
Обов'язково спробуйте приготувати, не пошкодуєте!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 06 лютого 2023 - 13:13 користувачем Оксана

зацікавив цей рецепт, виглядає апетитно) я так розумію, що по цьому рецепту можна приготувати будь яку рибу, а не тільки лосось?

Опубліковано 06 лютого 2023 - 15:13 користувачем Irina

Оксана, так звісно! По цьому рецепту можна приготувати будь-яку червону рибку) Успіхів!

Коментувати