Друзі, хочете приготувати дуже смачний обід або вечерю? Тоді приєднуйтесь, оскільки я поділюся дуже смачним рецептом під назвою - Макаронні гнізда з курячим фаршем. Для приготування цієї страви краще брати макарони твердих сортів, можна вермішель, а можна локшину. Фарш теж можна брати на свій смак - свинячий, мішаний або як у мене, курячий. Ця страва так полюбилося моїй родині, що буду її готувати ще не один раз. І ви обов'язково спробуйте, не пошкодуєте!
Для приготування макаронних гнізд з курячим фаршем нам знадобиться:
- 300 гр. макаронних виробів у вигляді гнізд (у мене локшина)
- 300 гр. курячого фаршу
- 1 цибулина
- 1 морква
- 100 гр. сметани (у мене 21%)
- 100 гр. томатного соусу
- 100 гр. твердого сиру
- Сіль, чорний перець за смаком
- Рослинна олія для смаження
- Вода, щоб тушкувати страву, приблизно 500 мл (щоб вкрилися макарони)
Для фаршу:
- 1 куряче філе (велике)
- 1 цибулина
- 2 зубки часнику
- 1 яйце
- Сіль, чорний перець за смаком
Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати дуже смачну страву - макаронні гнізда з курячим фаршем.
Фарш я приготувала заздалегідь.
Для цього перемелюємо куряче філе, цибулю і часник.
Додаємо яйце, сіль, чорний мелений перець і ретельно перемішуємо.
Цибулю нарізаємо невеликим кубиком, моркву натираємо на великій тертці.
У сковорідку з високими бортиками або в казанок, як у мене, наливаємо кілька ложок олії, викладаємо нарізану цибулю і потерту моркву та смажимо на помірному вогні.
Тим часом підготуємо макаронні гнізда.
З курячого фаршу формуємо кульки і кожну кульку викладаємо на макаронне гніздо.
До цибулі та моркви додаємо томатну пасту (я використовувала під назвою Кетча, до складу якої входить болгарський перець).
Гарненько перемішуємо.
Сюди ж додаємо сметану і ще раз добре перемішуємо.
Макаронні гнізда з фаршем викладаємо на «подушку» з овочів.
Заливаємо гарячою водою, щоб повністю покрити макарони.
У мене приблизно пішло 500 мл.
Солимо, перчимо до смаку.
За бажанням додаємо улюблені спеції.
Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні приблизно 30 хвилин.
Тим часом на великій тертці натираємо твердий сир.
За 30 хвилин макарони і фарш добре приготувалися.
Посипаємо їх тертим сиром.
Накриваємо кришкою і залишаємо ще на 5 хвилин, щоб повністю розплавився сир.
Ось і все, наша смачна, ситна, дуже оригінальна страва готова.
А аромат який!
Макаронні гнізда відмінно тримають форму.
Акуратно перекладаємо їх на тарілку і посипаємо зеленню кропу або петрушки.
Ось така, дуже апетитна і смачна вийшла у мене страва!
Обов'язково приготуйте макаронні гнізда з курячим фаршем, точно не пошкодуєте!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Олена, мені дуже приємно!!!! Чудово, що страва сподобалась! Щиро дякую за коментар та чудову світлину!!!!
Irina!!! Спасибо за рецепт! Первый раз приготовил и получилось! Теперь это блюдо готовлю постоянно потому что нравится и жене и сыну очень вкусно и необычно! Уже немного эксперементировал с ним то есть брал фарш и свиной и смешанный и еще посыпаю сверху приправой 10 трав и результат всегда хороший! Уже раздал рецепт 4 знакомым которые готовять с удовольствием! Еще раз спасибо за рецепт!!!!!!!!!!!!
Юрий, приветствую вас! Очень рада, что вам понравился этот рецепт и невероятно приятно получать такие комментарии, как ваш!!! Готовьте на здороье! Заходите еще, всегда рада!!!
очень необычное, красивое и вкусное блюдо получилось, моя семья в восторге) большое спасибо, думаю, что буду готовить это блюдо еще! выслала фото, надеюсь вам понравится!
Наташа, не представляете, как я рада! Готовьте на здоровье, а фото вашего блюда просто загляденье, с удовольствием его опубликую! спасибо)
Смакота! Обов"язково приготую таку страву!
AllaSkirka, неодмінно приготуй, я впевнена, що страва сподобається) це дуже смачно!
я також приготувала цю страву! вауууу! як це смачно!!!!