Макаронні гнізда з курячим фаршем

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, хочете приготувати дуже смачний обід або вечерю? Тоді приєднуйтесь, оскільки я поділюся дуже смачним рецептом під назвою - Макаронні гнізда з курячим фаршем. Для приготування цієї страви краще брати макарони твердих сортів, можна вермішель, а можна локшину. Фарш теж можна брати на свій смак - свинячий, мішаний або як у мене, курячий. Ця страва так полюбилося моїй родині, що буду її готувати ще не один раз. І ви обов'язково спробуйте, не пошкодуєте!

Для приготування макаронних гнізд з курячим фаршем нам знадобиться:

  • 300 гр. макаронних виробів у вигляді гнізд (у мене локшина)
  • 300 гр. курячого фаршу
  • 1 цибулина
  • 1 морква
  • 100 гр. сметани (у мене 21%)
  • 100 гр. томатного соусу
  • 100 гр. твердого сиру
  • Сіль, чорний перець за смаком
  • Рослинна олія для смаження
  • Вода, щоб тушкувати страву, приблизно 500 мл (щоб вкрилися макарони)

Для фаршу:

  • 1 куряче філе (велике)
  • 1 цибулина
  • 2 зубки часнику
  • 1 яйце
  • Сіль, чорний перець за смаком

Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати дуже смачну страву - макаронні гнізда з курячим фаршем.
Фарш я приготувала заздалегідь.
Для цього перемелюємо куряче філе, цибулю і часник.
Додаємо яйце, сіль, чорний мелений перець і ретельно перемішуємо.

Цибулю нарізаємо невеликим кубиком, моркву натираємо на великій тертці.

У сковорідку з високими бортиками або в казанок, як у мене, наливаємо кілька ложок олії, викладаємо нарізану цибулю і потерту моркву та смажимо на помірному вогні.

Тим часом підготуємо макаронні гнізда.

З курячого фаршу формуємо кульки і кожну кульку викладаємо на макаронне гніздо.

До цибулі та моркви додаємо томатну пасту (я використовувала під назвою Кетча, до складу якої входить болгарський перець).
Гарненько перемішуємо.

Сюди ж додаємо сметану і ще раз добре перемішуємо.

Макаронні гнізда з фаршем викладаємо на «подушку» з овочів.

Заливаємо гарячою водою, щоб повністю покрити макарони.
У мене приблизно пішло 500 мл.
Солимо, перчимо до смаку.
За бажанням додаємо улюблені спеції.
Накриваємо кришкою і тушкуємо на маленькому вогні приблизно 30 хвилин.

Тим часом на великій тертці натираємо твердий сир.

За 30 хвилин макарони і фарш добре приготувалися.

Посипаємо їх тертим сиром.

Накриваємо кришкою і залишаємо ще на 5 хвилин, щоб повністю розплавився сир.

Ось і все, наша смачна, ситна, дуже оригінальна страва готова.
А аромат який!

Макаронні гнізда відмінно тримають форму.
Акуратно перекладаємо їх на тарілку і посипаємо зеленню кропу або петрушки.

Ось така, дуже апетитна і смачна вийшла у мене страва!

Обов'язково приготуйте макаронні гнізда з курячим фаршем, точно не пошкодуєте!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 27 березня 2024 - 18:42 користувачем Олена

я також приготувала цю страву! вауууу! як це смачно!!!!

Опубліковано 27 березня 2024 - 23:01 користувачем Irina

Олена, мені дуже приємно!!!! Чудово, що страва сподобалась! Щиро дякую за коментар та чудову світлину!!!!

Опубліковано 29 травня 2021 - 17:17 користувачем Юрий Севостьянов

Irina!!! Спасибо за рецепт! Первый раз приготовил и получилось! Теперь это блюдо готовлю постоянно потому что нравится и жене и сыну очень вкусно и необычно! Уже немного эксперементировал с ним то есть брал фарш и свиной и смешанный и еще посыпаю сверху приправой 10 трав и результат всегда хороший! Уже раздал рецепт 4 знакомым которые готовять с удовольствием! Еще раз спасибо за рецепт!!!!!!!!!!!!

Опубліковано 29 травня 2021 - 18:32 користувачем Irina

Юрий, приветствую вас! Очень рада, что вам понравился этот рецепт и невероятно приятно получать такие комментарии, как ваш!!! Готовьте на здороье! Заходите еще, всегда рада!!!

Опубліковано 21 січня 2021 - 13:02 користувачем Наташа

очень необычное, красивое и вкусное блюдо получилось, моя семья в восторге) большое спасибо, думаю, что буду готовить это блюдо еще! выслала фото, надеюсь вам понравится!

Опубліковано 21 січня 2021 - 19:46 користувачем Irina

Наташа, не представляете, как я рада! Готовьте на здоровье, а фото вашего блюда просто загляденье, с удовольствием его опубликую! спасибо)

Опубліковано 23 листопада 2020 - 15:49 користувачем AllaSkirka

Смакота! Обов"язково приготую таку страву!

Опубліковано 23 листопада 2020 - 22:51 користувачем Irina

AllaSkirka, неодмінно приготуй, я впевнена, що страва сподобається) це дуже смачно!

Коментувати