
Морква по-корейськи — це той салат, який можна приготувати на вихідних і насолоджуватися ним кілька днів поспіль. У мене є кілька чудових рецептів цього салату, але сьогодні я хочу поділитися своїм улюбленим рецептом. За цим рецептом морква виходить надзвичайно смачною, ароматною і трохи гоструватою, саме такою, як люблять усі в моїй родині. Кожен, хто її пробує, завжди просить добавки та рецепт, і мені з великим задоволенням приємно ділитися обома. Цей салат ідеально доповнить будь-яку страву — від простих обідів до святкових застіль, додаючи яскравий смак і аромат. Його легко приготувати, а результат завжди радує око та смак.
Для приготування моркви по-корейськи нам знадобиться:
- 1 кг сирої моркви
- 4–5 ст. ложок оцту
- 3 ст. ложки цукру
- ½ склянки (120 мл) соняшникової олії
- 1 ч. ложка меленого чорного перцю
- Велика головка часнику
- Щіпка меленого коріандру
Моркву очищаємо від шкірки та натираємо на спеціальній тертці для корейської моркви. Я люблю, щоб морква була не дуже довгою, тому обираю середні за розміром коренеплоди.
Натерту моркву солимо, перчимо, додаємо цукор, оцет, мелений коріандр і все ретельно перемішуємо.
Моркву викладаємо «гіркою», зверху видавлюємо часник.
Соняшникову олію розігріваємо на сковороді до димлення (ні в якому разі не до кипіння) та відразу ж виливаємо на часник.
Моркву дуже ретельно перемішуємо, викладаємо у банку та щільно закриваємо кришкою. Залишаємо на добу в холодильнику.

Повірте, така морква по-корейськи сподобається навіть найвибагливішому гурману!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Жанна, готуй на здоров"я, страва приготована вдома в любому випадку смачніша, ніж магазинна!
Здравствуйте Ирина! раньше всегда покупал морковь по корейски в супермаркете, но найдя ваш рецепт решился на самостоятельное приготовление. Что хочется сказать, это просто здорово!!! очень вкусная получилась морковь и значительно дешевле. Спасибо! С уважением Антон.
Антон, очень рада, что рецептик пригодился! согласна с Вами, блюдо приготовленное в домашних условиях намного вкуснее покупного, с этим не поспоришь! Заходите еще, Антон, оставляйте отзывы, присылайте фотоотчеты, всегда этому рада!!!
готовил по вашему рецепту, супер получилось, очень вкусно! с уважением Захар.
Захар, очень рада!!! спасибо за комментарий!!!
очень классный, сбалансированный рецепт моркови по-корейски, готовил ее к шашлыкам))) отлично все получилось и очень вкусно, правда во время приготовления произошел небольшой казус, сломалась специальная терка, поэтому пришлось дотирать на обычной, но на вкус это никак не повлияло))) вот такая морковь у меня получилась!
Денис, морковь получилась у вас просто КЛАСС! а то, что сломалась терка, ничего страшного, на вкус это действительно никак не могло отразится! спасибо за фото!!!
Ірино, вітаю! морква по-корейськи вийшла просто чудова, дуже-дуже смачна, головний дегустатор мій зять оцінив її на 5+))) дякую за гарний рецепт, тепер буду готувати тільки так! фото вислала!
Оксано, ваша морквочка просто чудова, а фото як завжди суперове! Дуже тішуся що вам сподобався рецепт, завжди рада вашим коментарям та порадам!!! чекаю в гості!
 
                 
 
раніше завжди купляла моркву по корейські у супермаркеті, тепер буду готувати вдома) Ірочка, дякую за рецептик)