Печінковий хлібець

Опубліковано користувачем Irina

Страва, яку я пропоную приготувати на Великдень стане справжньою окрасою святкового столу. Це - Печінковий хлібець, дуже смачний та ніжний, до того ж неймовірно ефектний. Якщо ви не дуже полюбляєте курячу печінку, можете приготувати неймовірно смачний М'ясний хлібець з чорносливом, перейшовши по посиланню. Печінковий хлібець краще готувати з дня на день, тоді він буде гарно нарізатися та тримати форму. Але хочу зазначити, що в теплому вигляді він не менш смачний. Для приготування цієї страви потрібні самі звичайні інгредієнти, які знайдуться у будь-якому холодильнику. І так! Кого зацікавив цей рецепт, приєднуйтесь, починаємо готувати!

Для приготування Печінкового хлібця нам знадобиться:

  • 650 гр курячої печінки

  • 2 великі варені моркви

  • Зелена цибуля

  • Кріп, петрушка

  • 100 гр твердого сиру

  • 2 варених на круто яйця

Для заливки:

  • 3 яйця

  • 100 мл молока

  • Сіль, чорний мелений перець до смаку

  • 1/2 ч.л. сухого часнику

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування Печінкового хлібця.
Курячу печінку заздалегідь відварюємо у підсоленій воді (я ще додала цибулину, лавровий листок).
Яйця варимо на круто.
Також відварюємо моркву.

А ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування заливки.

Відварену курячу печінку нарізаємо на невеличкі шматочки та викладаємо у миску.

Відварену моркву натираємо на великій терці.
Додаємо до курячої печінки.

Твердий сир натираємо на великій терці та додаємо до печінки та моркви.

Сюди ж додаємо дрібно нарізану зелену цибулю та зелень (у мене кріп та петрушка).

Варені яйця нарізаємо великими кубиками та додаємо до решти інгредієнтів.
Ретельно, але акуратно перемішуємо.

Тепер приготуємо заливку.
У мисочку розбиваємо яйця, додаємо сіль, чорний мелений перець до смаку, а також сухий часник.

Виделкою ретельно перемішуємо.

Додаємо молоко.

Та ще раз добре все перемішуємо.
Наша заливка готова.

Заливку додаємо до печінки з морквою, яйцями, зеленню та сиром.

Ретельно все перемішуємо.

Форму для запікання вистилаємо пергаментним папером.
Викладаємо масу у форму, добре розрівнюємо та трішечки утрамбовуємо.

Ставимо запікатися Печінковий хлібець у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на одну годину.

Коли Печінковий хлібець трохи охолоне, виймаємо його з форми та знімаємо пергаментний папір.

Нарізаємо Печінковий хлібець на скибочки та пригощаємося.

Ось така краса у мене вийшла.
Страва дуже смачна, як у теплому вигляді, так і холодному.
В холодному вона краще нарізається.

Ось так красиво на тарілці виглядає ця страва нарізаною.
Шматочки виглядають як мармурові.

Неодмінно спробуйте приготувати Печінковий хлібець і я впевнена, що ви не будете розчаровані.
Веселих всім свят! Смачної Паски! А головне, мирних!

СМАЧНОГО!

Коментувати