Страва, яку я пропоную приготувати на Великдень стане справжньою окрасою святкового столу. Це - Печінковий хлібець, дуже смачний та ніжний, до того ж неймовірно ефектний. Якщо ви не дуже полюбляєте курячу печінку, можете приготувати неймовірно смачний М'ясний хлібець з чорносливом, перейшовши по посиланню. Печінковий хлібець краще готувати з дня на день, тоді він буде гарно нарізатися та тримати форму. Але хочу зазначити, що в теплому вигляді він не менш смачний. Для приготування цієї страви потрібні самі звичайні інгредієнти, які знайдуться у будь-якому холодильнику. І так! Кого зацікавив цей рецепт, приєднуйтесь, починаємо готувати!
Для приготування Печінкового хлібця нам знадобиться:
-
650 гр курячої печінки
-
2 великі варені моркви
-
Зелена цибуля
-
Кріп, петрушка
-
100 гр твердого сиру
-
2 варених на круто яйця
Для заливки:
-
3 яйця
-
100 мл молока
-
Сіль, чорний мелений перець до смаку
-
1/2 ч.л. сухого часнику
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування Печінкового хлібця.
Курячу печінку заздалегідь відварюємо у підсоленій воді (я ще додала цибулину, лавровий листок).
Яйця варимо на круто.
Також відварюємо моркву.
А ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування заливки.
Відварену курячу печінку нарізаємо на невеличкі шматочки та викладаємо у миску.
Відварену моркву натираємо на великій терці.
Додаємо до курячої печінки.
Твердий сир натираємо на великій терці та додаємо до печінки та моркви.
Сюди ж додаємо дрібно нарізану зелену цибулю та зелень (у мене кріп та петрушка).
Варені яйця нарізаємо великими кубиками та додаємо до решти інгредієнтів.
Ретельно, але акуратно перемішуємо.
Тепер приготуємо заливку.
У мисочку розбиваємо яйця, додаємо сіль, чорний мелений перець до смаку, а також сухий часник.
Виделкою ретельно перемішуємо.
Додаємо молоко.
Та ще раз добре все перемішуємо.
Наша заливка готова.
Заливку додаємо до печінки з морквою, яйцями, зеленню та сиром.
Ретельно все перемішуємо.
Форму для запікання вистилаємо пергаментним папером.
Викладаємо масу у форму, добре розрівнюємо та трішечки утрамбовуємо.
Ставимо запікатися Печінковий хлібець у заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку приблизно на одну годину.
Коли Печінковий хлібець трохи охолоне, виймаємо його з форми та знімаємо пергаментний папір.
Нарізаємо Печінковий хлібець на скибочки та пригощаємося.
Ось така краса у мене вийшла.
Страва дуже смачна, як у теплому вигляді, так і холодному.
В холодному вона краще нарізається.
Ось так красиво на тарілці виглядає ця страва нарізаною.
Шматочки виглядають як мармурові.
Неодмінно спробуйте приготувати Печінковий хлібець і я впевнена, що ви не будете розчаровані.
Веселих всім свят! Смачної Паски! А головне, мирних!
СМАЧНОГО!