Різдвяний кекс із сухофруктами та цукатами

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, наближаються Різдвяні свята, тому з цього приводу хочу запропонувати неймовірно смачний рецепт Різдвяного кексу із сухофруктами та цукатами. Такий кекс краще спекти заздалегідь, оскільки йому потрібно дозріти протягом 2-3 тижнів. Його можна їсти й відразу, але повірте, коли кекс постоїть та дозріє, він буде набагато смачнішим. Фруктову суміш можна брати на свій смак, наприклад використовувати фініки, інжир, вишню та багато іншого. У мене на сайті є рецепт не менш смачного Різдвяного кексу з мандаринами, тому хто любить дуже смачну ароматну випічку, обов'язково загляньте. Отже, давайте не втрачатимемо часу, а приступимо до приготування!

Для приготування Різдвяного кексу із сухофруктами та цукатами нам знадобиться:

Для тіста:

  •     200 гр. вершкового масла
  •     200 гр. цукру (в ідеалі коричневого)
  •     4 яйця
  •     50 гр. меленого мигдалю
  •     ½ ч.л. розпушувача
  •     250 гр. борошна

Фруктова суміш:

  •     200 гр. родзинок
  •     100 гр. цукатів
  •     50 гр. мигдалю
  •     50 гр. волоських горіхів
  •     100 гр. кураги
  •     100 гр. чорносливу
  •     125 гр. сушеної журавлини
  •     50 мл. коньяку (можна ром, бренді)

Для глазурі:

  •     100 гр. цукрової пудри
  •     3 ч. л. лимонного соку

Ось такі інгредієнти нам знадобляться для приготування Різдвяного кексу із сухофруктами та цукатами.

Спочатку потрібно приготувати фруктову суміш: у миску додаємо заздалегідь промиті та висушені родзинки, порізану курагу, чорнослив, журавлину, цукати (якщо вони занадто великі, теж нарізаємо шматочками).

Додаємо подрібнені волоські горіхи, мигдаль та заливаємо все коньяком чи іншим алкоголем.

Добре все перемішуємо, накриваємо фольгою та залишаємо, щоб сухофрукти настоялися в коньяку. Чим довше вони будуть у коньяку, тим краще, я залишила на ніч, кілька разів перемішувала.

Тепер приготуємо тісто. У розм'якшене вершкове масло додаємо цукор.

Збиваємо до однорідного стану, поки масло не стане білого кольору.   

Додаємо мелений мигдаль та ще трохи збиваємо.

По одному додаємо яйця.

Постійно збиваючи.

Додаємо просіяне борошно з розпушувачем та ще раз збиваємо, щоб не було грудочок.

Ось таке тісто має вийти.

До тіста додаємо фруктову суміш.

За допомогою силіконової лопатки добре перемішуємо.
Наше тісто готове.

Форму для випікання змащуємо вершковим маслом та викладаємо тісто, розрівнюємо. Я випікала у двох невеликих формах – у силіконовій 11х24 см та керамічній 12х22 см.

Випікаємо кекси при температурі 170 градусів приблизно 50 хвилин або до сухої дерев'яної шпажки (орієнтуйтеся на свою духовку).

Ось такі дуже симпатичні кекси вийшли.

Коли кекси трохи охолонуть, виймаємо їх на решітку та даємо повністю охолонути.

Охолоджені кекси загортаємо в пергаментний папір, поверх у фольгу та залишаємо дозрівати на 2 тижні у темному прохолодному місці.

Перед подачею я свої кекси прикрасила цукровою глазур'ю та цукатами. Вийшло дуже симпатично.

Ось такий Різдвяний кекс у розрізі. Він такий смачний, такий ароматний, що не передати словами! Обов'язково приготуйте такий кекс до світлого свята Різдва!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 19 грудня 2021 - 11:31 користувачем Sergiy

Чудовий рецепт, по справжньому Різдвяний. Дякую.

Опубліковано 19 грудня 2021 - 18:14 користувачем Irina

Sergiy, на здоров"я! Мені приємно, що рецепт сподобався!!!

Опубліковано 05 грудня 2020 - 17:12 користувачем Мила

как бы решиться испечь этот чудо-кекс? выглядит просто неимоверно, прямо рождественский прерождественский)

Опубліковано 06 грудня 2020 - 09:32 користувачем Irina

Мила, решайтесь поскорее, кексу нужно 2-3 недели настояться, так что самое время подготовить ингредиенты и выпекать) Не беспокойтесь, у вас все получится, это хорошо проверенный рецепт, который получится 100%) обязательно приготовьте, не пожалеете! Успехов, Мила!

Опубліковано 16 квітня 2020 - 16:15 користувачем AllaSkirka

кекс вийшов просто неймовірний! такого смачного ми ще не їли! дуже дякую за чудовий рецепт! буду пекти його ще не раз!!! фоточки вислала)))

Опубліковано 17 квітня 2020 - 20:09 користувачем Irina

AllaSkirka, кекс дійсно вийшов неймовірний! він настільки апетитний, що немає слів! ви молодець! дуже рада, що все вийшло!!!

Опубліковано 24 січня 2020 - 19:29 користувачем Leptusa

Мені аж сюди запахло!!! Це неймовірно стільки корисних солодощів одразу, красота і смакота!!!!

Опубліковано 24 січня 2020 - 22:14 користувачем Irina

Leptusa, такі коментарі, як ваш - просто надихають! величезне спасибі, мені приємно!!!

Опубліковано 23 січня 2020 - 13:38 користувачем Sima

добрый день! оригинальный рецепт, очень напоминает штоллен))) у вас красивые фото!

Опубліковано 24 січня 2020 - 22:12 користувачем Irina

Sima, приветствую вас! штоллен - это немного другая выпечка, она из дрожжевого теста, но сухофруктов там тоже много))) в планах приготовить штоллен, так что заходите, буду рада!

Опубліковано 20 січня 2020 - 14:45 користувачем AllaFerrt

Интересный рецепт)))

Опубліковано 21 січня 2020 - 10:38 користувачем Irina

AllaFerrt, очень приятно, что вас заинтересовал данный рецепт! Кекс невероятно вкусный!!!

Опубліковано 17 січня 2020 - 16:45 користувачем Sergiy

Дуже смачно, дуже апетитно, дуже гарно...

Опубліковано 18 січня 2020 - 18:21 користувачем Irina

Sergiy, дуже дякую, мені приємно!!!

Коментувати