Різнокольорове безе

Опубліковано користувачем Irina

У моїй сім'ї дорослі та діти дуже люблять такі солодкі ласощі, як безе, особливо Безе з горіхами та Тістечко «Безе», посипане какао. Цього разу мені дуже хотілося здивувати та випробувати на практиці натуральні харчові барвники, які мені подарувала невістка. Ось так виникла ідея приготувати гарні різнокольорові безе. Те, що в мене вийшло, можете оцінити самі та написати свої відгуки. Таке різнокольорове безе відмінно підійде для прикраси тортів, воно обов'язково сподобається діткам. Хрумке повітряне безе відмінно підійде до чаю або кави, воно прикрасить будь-яке дитяче свято.

Для приготування Різнокольорового безе нам знадобиться:

  • 3 білки
  • 1 склянка цукру
  • Дрібка солі
  • Харчові барвники (у мене червоний, зелений, жовтий)
  • Різнокольорове посипання для прикраси

Для приготування безе яйця краще брати охолоджені. Акуратно відокремлюємо білки від жовтків.
Дуже важливо, щоб посуд, в якому ми збиватимемо білки, був чистим та сухим.
У білки додаємо щіпку солі та за допомогою міксера збиваємо до піни.
Потім постійно продовжуючи збивати, додаємо частинами цукор та збиваємо до стійких піків.

Перекладаємо збиті білки в три миски та до кожної частини додаємо кілька крапель харчового барвника (інтенсивність кольору регулюйте самі).

Добре перемішуємо, у мене вийшли ось такі красиві ніжні кольори.

Перекладаємо білки в кондитерський мішок та відсаджуємо по колу на бритванку, застелену пергаментним папером.
Посипаємо різнокольоровим посипанням.
У мене насадка – закрита зірка.

Мені ще захотілося зробити ось таке гарне та незвичайне райдужне безе.
Зробити це дуже просто, потрібно пофарбувати барвниками всередині сам пакет та наповнити білковою масою.

Випікаємо Різнокольорове безе при температурі 100 градусів (це мінімальний режим моєї духовки). Я роблю так: випікаю хвилин 40, а потім вимикаю газ та даю їм повністю підсохнути. Дверцята духовки краще не відчиняти.

Ось таке дуже гарне Різнокольорове безе у мене вийшло.

Перекладаємо безе на тарілку і можна пригощатися.

Різнокольорове безе вийшло не лише дуже гарним, а й смачним.

А ще я приготувала декілька безе на паличках, щоб прикрасити ними тортик (обов'язково найближчим часом його опублікую).
Ви запитаєте, як відсадити збиті білки на палички, щоб згодом безе не злетіло?
Для цього відсаджуємо на пергамент трошки білка, занурюємо в ньому паличку і все, зверху зазвичай відсаджуємо крем по колу.

Ось такі безе на паличках виходять, вони добре на них тримаються.

У мене залишалося ще трохи крему, тому зробила ще кілька ось таких квіточок, які теж пішли на прикрасу.
Як бачите, все досить легко та просто, а ще дуже цікаво.

СМАЧНОГО! 

Коментарі

Опубліковано 26 січня 2022 - 12:38 користувачем Вікуся

Вийшло дуже кольорово!!! Безе дійсно всі люблять, а такі ще й око ну дууууже радують. Дуже класно підійдуть для прикраси тортика, чудові!!!

Опубліковано 26 січня 2022 - 13:44 користувачем Irina

Вікуся, я рада, що безешки сподобалися) дуже дякую за барвники, вони дуже якісні та класссні! думаю, що діткам такі кольорові безе, та ще на паличках сподобаються!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.