Сьогодні приготуємо чудові слойки з яблуками і корицею, такі ніжні, хрусткі і ароматні. Ця випічка дуже проста в приготуванні, оскільки нам знадобиться листкове тісто, яке можна купити в любому супермаркеті. З даної кількості інгредієнтів у мене вийшло 10 досить великих булочок. Цей рецепт стане в нагоді тим, у кого мало часу займатися випічкою, але дуже хочеться чогось смачного і домашнього. Зараз сезон яблук, тому обов'язково приготуйте таку вкусняшку і порадуйте своїх близьких!
Для приготування слойок з яблуками і корицею нам знадобиться:
- 500 гр. листкового тіста
- 3-4 яблука
- 1 ст.л. крохмалю
- 1 яйце
- 4 ст.л. цукру
- Коричневий цукор для посипання
- 2 ст.л. лимонного соку
- Кориця на смак
Ось такі продукти нам знадобляться, аби приготувати дуже смачні слойки з яблуками і корицею.
Поки розморожується листкове тісто, приготуємо яблучну начинку.
Яблука миємо, розрізаємо на чотири частини, виймаємо серцевину і нарізаємо невеликими кубиками.
Порізані яблука викладаємо в сотейник з товстим дном.
Додаємо цукор, корицю і сік лимона.
Гарненько перемішуємо, ставимо на вогонь і тушкуємо на середньому вогні до м'якості, у мене пішло приблизно 5 хвилин.
Додаємо крохмаль.
Тушкуємо ще одну хвилину. Наша начинка готова.
Щоб начинка швидше охолола, перекладаємо її в мисочку.
Тим часом тісто злегка розкачуємо і нарізаємо на рівні прямокутники.
На одній стороні гострим ножем робимо кілька надрізів.
Краї прямокутника змащуємо яйцем.
Яблучну начинку викладаємо на тісто з того боку, де немає надрізів.
Начинки не шкодуємо, її має бути багато.
Складаємо тісто і скріплюємо края.
Щоб наші слойки вийшли гарні і начинка залишилася в середині, по краях проходимося виделкою.
Слойки викладаємо на деко, застелене пергаментним папером, змащуємо яйцем і посипаємо коричневим цукром.
Випікаємо 15 хвилин при температурі 200 градусів в заздалегідь розігрітій духовці.
Наші слойки з яблуками і корицею готові.
Викладаємо на тарілку, заварюємо чай і пригощаємося!
Ось такі красиві, неймовірно ароматні вийшли мої слойки!
Хрустке тісто, багато яблучної ароматної начинки - це божественно смачно!
Обов'язково приготуйте, не пошкодуєте!
А це для гарного настрою! Фото ось такої дуже красивої, ніжної троянди прислала мені моя постійна читачка Вікторія. Не можу намилуватися цією красою! Величезне спасибі за це чудо!
СМАЧНОГО!
Коментарі
чудовий варіант булочок з яблуками) обов"язково спробую!
Vika, дуже дякую за гарний коментар... твоя фоточка троянди також просто супер! Обов"язково приготуй своїм хлопцям такі слойки, вони чудові!! Успіху і з нетерпінням чекаю фоточки)
Алочка, обв"язково спробуй, це така смакота!!!
Вони пахнуть аж до мене, такі апетитні, завтра біжу за листковим тістом та берусь до справи))) Дуже гарні фото!