Суп с галушками

Опубліковано користувачем Irina

Сьогодні у мене на обід дуже смачний, ситний та корисний суп з галушками. Пам'ятаю, такий суп завжди готувала моя мама, тому люблю його ще з дитинства. Приготувати суп з галушками простіше простого, а от його смак точно не залишить нікого байдужим. Дуже ароматний, наваристий, зі смачними ніжними галушками з вершковим смаком, цей суп я готую досить часто, оскільки його любить вся моя сім'я. Цього разу у мене суп на курячій грудці, яку я в кінці варіння порізала та додала в суп. Якщо ви любите пісні супи, готуйте без м'яса, вся справа смаку та ваших уподобань.

Для приготування супу з галушками нам знадобиться:

  •     2.5 літра води
  •     1 морквина
  •     1 цибулина
  •     1 куряча грудка
  •     2 великі картоплі
  •     2 ст.л. олії
  •     1 лавровий листок
  •     Сіль, чорний перець до смаку
  •     Зелень кропу або петрушки

Для галушок:

  •     2 жовтки
  •     30 гр. вершкового масла
  •     3-4 ст.л. борошна
  •     Сіль, чорний перець до смаку

 

Для приготування смачного супу з галушками нам будуть потрібні ось такі інгредієнти.

Я заздалегідь зварила курячий бульйон та процідила його.

Ставимо бульйон на газ, щоб закипів, тим часом чистимо та нарізаємо кубиком картоплю.

Цибулину нарізаємо дрібними кубиками, моркву натираємо на великій тертці.

Коли бульйон закипить, кидаємо в нього порізану картоплю.

Накриваємо кришкою і варимо на середньому вогні.

Тим часом приготуємо засмажку.
У сковорідку наливаємо 2-3 ст.л. олії (можна замінити вершковим маслом), додаємо порізану цибулю та пасеруємо до прозорості.

Додаємо потерту моркву та обсмажуємо разом з цибулею.

Тим часом приготуємо галушки.
У мисочку кладемо 2 жовтки та 30 гр. м'якого вершкового масла.

Гарненько все перемішуємо (це зручно робити виделкою).

Борошно додаємо порціями, спочатку 2 с.л. ложки.

І перемішуємо.

Додаємо ще ложку борошна.

І знову добре перемішуємо.
Солимо, перчимо до смаку. Я ще додала трохи порізаного кропу.
Ще раз ретельно перемішуємо.
Всього у мене пішло 4 столові ложки борошна з гіркою.

Тісто має вийти не дуже густим і не дуже рідким.

Додаємо до супу засмажку з цибулі та моркви.
Солимо та перчимо суп до смаку, додаємо лавровий листок.
Гарненько перемішуємо та залишаємо варитися кілька хвилин.

Тепер прийшов час додати галушки.
В окрему мисочку наливаємо воду, чайну ложечку опускаємо в воду та формуємо галушку.
Розмір галушок робіть на ваш розсуд, однак пам'ятайте, що вони збільшуються в розмірі.

Суп з галушками варимо ще 10 хвилин.

Куряче м'ясо нарізаємо шматочками.

Додаємо куряче м'ясо до супу, відразу ж додаємо дрібно порізаний кріп або петрушку.

Гарненько перемішуємо, пробуємо на сіль, якщо треба, досолюємо.
Накриваємо суп з галушками кришкою та даємо настоятися хвилин 10.

Все! Можна пригощатися.
Розливаємо суп по тарілках та насолоджуємося.

Це дуже смачний, неймовірно ароматний суп з ніжними галушками, які просто тануть у роті.
Обов'язково приготуйте такий суп, не пошкодуєте!

А це для гарного настрою! Чорнобривці або як їх ще називають - Бархатці! Почувши назву цих квітів, відразу виникають асоціації кінця літа, грядочки біля сільської хати, чорно - помаранчеві головки квітів з особливим осіннім запахом. Ось таке чудове фото чорнобривців, як завжди мені прислала моя постійна читачка Вікторія, за що їй величезне спасибі.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 25 вересня 2021 - 15:51 користувачем AllaSkirka

Обов'язково зроблю такий супчик❤️❤️❤️ Дякую за рецепт!

Опубліковано 25 вересня 2021 - 20:32 користувачем Irina

Алюнь, обов"язково приготуй, дуже смачно вийшло!

Опубліковано 07 вересня 2021 - 19:41 користувачем Вікуся

Схожу зупку я колись їла у бабусі Ванди, це дуууууже смачно! Якось приготую, ніколи її не готувала)

Опубліковано 17 July 2023 - 12:23 користувачем Сергій

Суп вийшов просто ваууу!!!

Опубліковано 11 вересня 2021 - 23:32 користувачем Irina

Вікуська, обов"язково приготуй, це так смачно!!! Так, бабуля готувала часто таку зупку, але трішечки по іншому робила галушки, але теж було смачно!!!! Як приготуєш, не забудь сфоткати!!! Успіхів!

Опубліковано 17 July 2023 - 19:35 користувачем Irina

Сергій, мені дуже приємно, що суп сподобався! Дякую за гарний коментар!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.