Смачна, дуже ніжна запіканка з сиру і слив сподобається самому вимогливому гурману. Приготувати її зовсім не складно, до того ж готується вона швидко, але з'їдається ще швидше. Сливи надають цьому десерту неповторну нотку з невеликою кислинкою. Можна звичайно використовувати заморожені сливи, але зараз сезон сливи, тому поспішіть порадувати своїх близьких ось такою гарною і смачною випічкою. Якщо ви не дуже любите випічку з сиром, можете приготувати не менш смачний пиріг зі сливою.
Для приготування сирної запіканки з сливами нам знадобиться:
- 400 гр. сиру
- 6 ст.л. цукру
- 8 ст.л. вершкового масла
- 4 ст.л. манної крупи
- 4 яйця
- Ванільний цукор за смаком
- Дрібка солі
- 400 гр. слив
- Цукрова пудра для прикраси
Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати смачну сирну запіканку.
Сир протираємо через сито, щоб він став повітряним. Можна скористатися як я, занурювальним блендером.
Жовтки збиваємо з цукром до білого кольору і збільшення в об'ємі. Додаємо до сиру і перемішуємо.
Додаємо розтоплене вершкове масло, сіль, ванільний цукор і манну крупу.
Перемішуємо до однорідного стану.
В окркмому посуді взбиваємо яєчні білки в стійку піну.
Акуратно, за допомогою силіконової лопатки вводимо білки в сирну масу.
Форму для випікання (у мене 24 см) змащуємо вершковим маслом і посипаємо сухарями. Викладаємо нашу сирну масу, рівномірно розподіляючи по всій площі.
Сливи миємо, обсушуємо і видаляємо кісточки. Нарізаємо шматочками.
Зверху на сир викладаємо сливи, я виклала по колу. Ставимо в добре розігріту духовку і випікаємо приблизно 35-40 хвилин при температурі 180°.
Ось така дуже гарна, рум'яна запіканка у мене вийшла.
Коли запіканка повністю остине, посипаємо її цукровою пудрою.
Дуже смачно, дуже ніжно вийшло. Слива зробила свою справу, дуже прикрасивши смак сиру!
Ось так виглядає відрізаний шматочок моєї запіканки.
А це для гарного настрою! Дуже люблю осінні квіти айстри, такі яскраві і різноколірні, і про це добре знає мій чоловік. З настанням осені ці квіти завжди на моєму робочому столі.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Алочка, так це правда! Зараз сезон сливи, тому можна приготувати таку вкусняшку! Готуй на здоров"я та присилай фотозвіт, буду чекати!
запеканка просто загляденье! у меня вопрос- сливы любые подойдут или только Венгерка? очень хочется испечь!
Любаша, обязательно приготовьте эту вкуснейшую запеканку, не пожалеете! На счет слив, думаю, что самые подходящие это сорт Венгерка, у которой хорошо отходит косточка и к тому же они более мясистые, а не сочные, как другие сорта) С нетерпением буду ждать результата! Успехов вам, Любаша!
Благодарю! Ясно, понятно и четко изложено! Доступные продукты и вкусный получается продукт! Благодарю, рекомендую!
Валентине, большое спасибо за комментарий, мне приятно, что рецепт вам понравился!
интересный рецептик, надо попробовать))) спасибо Антон.
Антон, приветсвую вас! обязательно приготовьте, не пожалеете, это хорошо провенный и очень вкусный рецепт!!! удачи!
а если вместо сливы нектаринку или персик положить, как думаете??
veron_ika, можете смело добавлять персик или нектарин, а можете воспользоваться вот этим рецептом https://breakfast.net.ua/ru/deserty/tvorozhnaya-zapekanka-s-persikami.h…, запеканка просто потрясная, выбирайте! Успехов!
Ирочка, привет! запеканка фантастическая! очень понравилось сочетание творога и сливы! приходили в гости дети, оценили по достоинству! спасибо за рецепт, и как всегда фотоотчет!
AllaSkirka, ваша запеканочка не менее фантастическая, очень красивая и аппетитная! огромное спасибо за фотоотчет и оперативность!
Конечно, такое сочетание как творога и слив может вам показаться не привычным, но запеканка творожная рецепт в духовке получается очень и очень вкусной. Вам стоит только разочек попробовать ее, как вы заходите готовить ее еще и еще.
Доляна, спасибо за комментарий... запеканка действительно очень вкусная, это правда!
Ирочка, ваша запеканка на солнышко похожа, представляю какая она вкусная!!! зайдешь на ваш блог, посмотришь фото и хорошее настроение обеспечено! спасибо вам за это!!!
Ева, огромное спасибо за теплые слова, такие комментарии как ваш просто вдохновляют!!!
Зараз актуально, дякую ❤️