Сирна запіканка зі сливою

Опубліковано користувачем Irina

Смачна, дуже ніжна запіканка з сиру і слив сподобається самому вимогливому гурману. Приготувати її зовсім не складно, до того ж готується вона швидко, але з'їдається ще швидше. Сливи надають цьому десерту неповторну нотку з невеликою кислинкою. Можна звичайно використовувати заморожені сливи, але зараз сезон сливи, тому поспішіть порадувати своїх близьких ось такою гарною і смачною випічкою. Якщо ви не дуже любите випічку з сиром, можете приготувати не менш смачний пиріг зі сливою.

Для приготування сирної запіканки з сливами нам знадобиться:

  • 400 гр. сиру
  • 6 ст.л. цукру
  • 8 ст.л. вершкового масла
  • 4 ст.л. манної крупи
  • 4 яйця
  • Ванільний цукор за смаком
  • Дрібка солі
  • 400 гр. слив
  • Цукрова пудра для прикраси

Ось такі продукти нам знадобляться, щоб приготувати смачну сирну запіканку.

Сир протираємо через сито, щоб він став повітряним. Можна скористатися як я, занурювальним блендером.

Жовтки збиваємо з цукром до білого кольору і збільшення в об'ємі. Додаємо до сиру і перемішуємо.

Додаємо розтоплене вершкове масло, сіль, ванільний цукор і манну крупу.

Перемішуємо до однорідного стану.

В окркмому посуді взбиваємо яєчні білки в стійку піну.

Акуратно, за допомогою силіконової лопатки вводимо білки в сирну масу.

Форму для випікання (у мене 24 см) змащуємо вершковим маслом і посипаємо сухарями. Викладаємо нашу сирну масу, рівномірно розподіляючи по всій площі.

Сливи миємо, обсушуємо і видаляємо кісточки. Нарізаємо шматочками.

Зверху на сир викладаємо сливи, я виклала по колу. Ставимо в добре розігріту духовку і випікаємо приблизно 35-40 хвилин при температурі 180°.

Ось така дуже гарна, рум'яна запіканка у мене вийшла.

Коли запіканка повністю остине, посипаємо її цукровою пудрою.

Дуже смачно, дуже ніжно вийшло. Слива зробила свою справу, дуже прикрасивши смак сиру!

Ось так виглядає відрізаний шматочок моєї запіканки.

А це для гарного настрою! Дуже люблю осінні квіти айстри, такі яскраві і різноколірні, і про це добре знає мій чоловік. З настанням осені ці квіти завжди на моєму робочому столі.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 21 вересня 2021 - 10:34 користувачем AllaSkirka

Зараз актуально, дякую ❤️

Опубліковано 21 вересня 2021 - 21:39 користувачем Irina

Алочка, так це правда! Зараз сезон сливи, тому можна приготувати таку вкусняшку! Готуй на здоров"я та присилай фотозвіт, буду чекати!

Опубліковано 11 серпня 2021 - 10:03 користувачем Любаша

запеканка просто загляденье! у меня вопрос- сливы любые подойдут или только Венгерка? очень хочется испечь!

Опубліковано 11 серпня 2021 - 19:57 користувачем Irina

Любаша, обязательно приготовьте эту вкуснейшую запеканку, не пожалеете! На счет слив, думаю, что самые подходящие это сорт Венгерка, у которой хорошо отходит косточка и к тому же они более мясистые, а не сочные, как другие сорта) С нетерпением буду ждать результата! Успехов вам, Любаша!

Опубліковано 04 жовтня 2020 - 11:14 користувачем Валентине

Благодарю! Ясно, понятно и четко изложено! Доступные продукты и вкусный получается продукт! Благодарю, рекомендую!

Опубліковано 04 жовтня 2020 - 21:59 користувачем Irina

Валентине, большое спасибо за комментарий, мне приятно, что рецепт вам понравился!

Опубліковано 27 червня 2019 - 14:48 користувачем Антон

интересный рецептик, надо попробовать))) спасибо Антон.

Опубліковано 27 червня 2019 - 16:33 користувачем Irina

Антон, приветсвую вас! обязательно приготовьте, не пожалеете, это хорошо провенный и очень вкусный рецепт!!! удачи!

Опубліковано 28 вересня 2017 - 18:48 користувачем veron_ika

а если вместо сливы нектаринку или персик положить, как думаете??

Опубліковано 24 вересня 2017 - 11:16 користувачем AllaSkirka

Ирочка, привет! запеканка фантастическая! очень понравилось сочетание творога и сливы! приходили в гости дети, оценили по достоинству! спасибо за рецепт, и как всегда фотоотчет!

Опубліковано 25 вересня 2017 - 10:44 користувачем Irina

AllaSkirka, ваша запеканочка не менее фантастическая, очень красивая и аппетитная! огромное спасибо за фотоотчет и оперативность!

Опубліковано 22 вересня 2017 - 17:53 користувачем Доляна

Конечно, такое сочетание как творога и слив может вам показаться не привычным, но запеканка творожная рецепт  в духовке получается очень и очень вкусной. Вам стоит только разочек попробовать ее, как вы заходите готовить ее еще и еще.

Опубліковано 24 вересня 2017 - 00:30 користувачем Irina

Доляна, спасибо за комментарий... запеканка действительно очень вкусная, это правда!

Опубліковано 22 вересня 2017 - 12:49 користувачем Ева

Ирочка, ваша запеканка на солнышко похожа, представляю какая она вкусная!!! зайдешь на ваш блог, посмотришь фото и хорошее настроение обеспечено! спасибо вам за это!!!

Опубліковано 24 вересня 2017 - 00:29 користувачем Irina

Ева, огромное спасибо за теплые слова, такие комментарии как ваш просто вдохновляют!!!

Коментувати