Тарт з бринзою і помідорами

Опубліковано користувачем Irina

Любителі несолодкої випічки приєднуйтесь, оскільки сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі - Тарт з бринзою і помідорами, який виходить ну дуже смачним і ароматним за рахунок того, що в рецепті використовуються різні трави - розмарин, орегано, італійські трави. Для приготування цієї страви дуже доречним буде чебрець, який я на жаль не знайшла. Моєму чоловікові дуже сподобався цей тарт, начинка в ньому вийшла соковита за рахунок помідорів, і до того ж її досить багато. Дуже рекомендую приготувати цей чудовий тарт, точно не пошкодуєте!

Для приготування тарта з бринзою і помідорами нам знадобиться:

Для тіста:

  • 250 гр. борошна
  • 120 гр. холодного вершкового масла
  • 1 яйце
  • 1 ч.л. цукру
  • ¼ ч.л. солі
  • 1 ст.л. води
  • Італійські трави

Для начинки:

  • 200 гр. бринзи (у мене Болгарська)
  • 2-3 помідори
  • 1 цибулина
  • 30 гр. вершкового масла
  • Розмарин (сушений або свіжий)
  • Сушений орегано
  • Сіль, чорний перець за смаком

Ось такі продукти нам знадобляться для приготування тіста.

А з цих продуктів ми приготуємо дуже смачну, ароматну начинку.

Друзі, рецепт цього дуже смачного тарта я запозичила у своєї колеги, чудової господині Юльетти.

Отже, спочатку нам необхідно приготувати тісто.
У миску просіюємо борошно, додаємо цукор, сіль і італійські трави (щіпку).

Сюди ж натираємо добре охолоджене вершкове масло.
Руками перетираємо в крихту.

Додаємо одне яйце.

І дуже швидко замішуємо тісто. Якщо тісто виходить дуже густим, додаємо ложку холодної води.
Швидко формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.

Тим часом приготуємо начинку.
Цибулину тонко нарізаємо.

Помідори нарізаємо півкільцями.

На середній терці натираємо бринзу.

У сковорідці розігріваємо вершкове масло і смажимо порізану цибулю до м'якого стану і золотистого кольору.

Тісто виймаємо з холодильника і розтачуємо в круглий пласт по ширині форми + на бортики.

Акуратно переносимо тісто в форму, ретельно його вкладаємо, зайве тісто на бортах зрізаємо гострим ножем.
За допомогою виделки проколюємо тісто в декількох місцях, щоб воно не здувалося.

Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо приблизно 10-15 хвилин.

Викладаємо у форму потерту бринзу.

Зверху на бринзу красиво по колу викладаємо порізані помідори.

Солимо, перчимо і посипаємо травами (розмарином і орегано).
З сіллю не переборщіть, оскільки бринза солона.

Зверху рівномірним шаром розкладаємо підсмажену цибулю.

Ставимо в духовку і випікаємо ще приблизно 25-30 хвилин до золотистого кольору.

Ось такий дуже апетитний тарт з бринзою і помідорами у мене вийшов.
Його можна подавати прямо у формі.

А можна перекласти на тарілку.
Настав час пригощатися... аромат стоїть такий, що неможливо втриматися, щоб не спробувати шматочок.

Начинки виходить досить багато, за рахунок помідорів вона неймовірно соковита, а тісто хрустке і дуже смачне.

Обов'язково приготуйте цей тарт з бринзою і помідорами, точно не пошкодуєте, це дуже смачно!

А це для гарного настрою! Я продовжую публікувати фотографії троянд, які сфотографувала і прислала мені Вікторія. Ця трояндочка - сама ніжність, така красива і неповторна. Величезне спасибі Вікторії за чудові фото!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 28 жовтня 2020 - 15:59 користувачем Жанна

Гарний, я би такий залюбки покуштувала, напевно смачнющий !!!!

Опубліковано 28 жовтня 2020 - 17:24 користувачем Irina

Жанночка, тарт дуже смачний, у нього хрумке тісто і дуже соковита начинка))) обов"язково приготуй, або приходь у гості, я приготую і пригощу!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.