Любителі несолодкої випічки приєднуйтесь, оскільки сьогодні я хочу запропонувати вашій увазі - Тарт з бринзою і помідорами, який виходить ну дуже смачним і ароматним за рахунок того, що в рецепті використовуються різні трави - розмарин, орегано, італійські трави. Для приготування цієї страви дуже доречним буде чебрець, який я на жаль не знайшла. Моєму чоловікові дуже сподобався цей тарт, начинка в ньому вийшла соковита за рахунок помідорів, і до того ж її досить багато. Дуже рекомендую приготувати цей чудовий тарт, точно не пошкодуєте!
Для приготування тарта з бринзою і помідорами нам знадобиться:
Для тіста:
- 250 гр. борошна
- 120 гр. холодного вершкового масла
- 1 яйце
- 1 ч.л. цукру
- ¼ ч.л. солі
- 1 ст.л. води
- Італійські трави
Для начинки:
- 200 гр. бринзи (у мене Болгарська)
- 2-3 помідори
- 1 цибулина
- 30 гр. вершкового масла
- Розмарин (сушений або свіжий)
- Сушений орегано
- Сіль, чорний перець за смаком
Ось такі продукти нам знадобляться для приготування тіста.
А з цих продуктів ми приготуємо дуже смачну, ароматну начинку.
Друзі, рецепт цього дуже смачного тарта я запозичила у своєї колеги, чудової господині Юльетти.
Отже, спочатку нам необхідно приготувати тісто.
У миску просіюємо борошно, додаємо цукор, сіль і італійські трави (щіпку).
Сюди ж натираємо добре охолоджене вершкове масло.
Руками перетираємо в крихту.
Додаємо одне яйце.
І дуже швидко замішуємо тісто. Якщо тісто виходить дуже густим, додаємо ложку холодної води.
Швидко формуємо з тіста кулю, загортаємо в харчову плівку і відправляємо в холодильник на 30 хвилин.
Тим часом приготуємо начинку.
Цибулину тонко нарізаємо.
Помідори нарізаємо півкільцями.
На середній терці натираємо бринзу.
У сковорідці розігріваємо вершкове масло і смажимо порізану цибулю до м'якого стану і золотистого кольору.
Тісто виймаємо з холодильника і розтачуємо в круглий пласт по ширині форми + на бортики.
Акуратно переносимо тісто в форму, ретельно його вкладаємо, зайве тісто на бортах зрізаємо гострим ножем.
За допомогою виделки проколюємо тісто в декількох місцях, щоб воно не здувалося.
Ставимо в розігріту до 190 градусів духовку і випікаємо приблизно 10-15 хвилин.
Викладаємо у форму потерту бринзу.
Зверху на бринзу красиво по колу викладаємо порізані помідори.
Солимо, перчимо і посипаємо травами (розмарином і орегано).
З сіллю не переборщіть, оскільки бринза солона.
Зверху рівномірним шаром розкладаємо підсмажену цибулю.
Ставимо в духовку і випікаємо ще приблизно 25-30 хвилин до золотистого кольору.
Ось такий дуже апетитний тарт з бринзою і помідорами у мене вийшов.
Його можна подавати прямо у формі.
А можна перекласти на тарілку.
Настав час пригощатися... аромат стоїть такий, що неможливо втриматися, щоб не спробувати шматочок.
Начинки виходить досить багато, за рахунок помідорів вона неймовірно соковита, а тісто хрустке і дуже смачне.
Обов'язково приготуйте цей тарт з бринзою і помідорами, точно не пошкодуєте, це дуже смачно!
А це для гарного настрою! Я продовжую публікувати фотографії троянд, які сфотографувала і прислала мені Вікторія. Ця трояндочка - сама ніжність, така красива і неповторна. Величезне спасибі Вікторії за чудові фото!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Жанночка, тарт дуже смачний, у нього хрумке тісто і дуже соковита начинка))) обов"язково приготуй, або приходь у гості, я приготую і пригощу!
Гарний, я би такий залюбки покуштувала, напевно смачнющий !!!!