Друзі! За вікном така спека, що без кондиціонера просто не можливо, а так хочеться чогось солоденького! Щоб не вмикати духовку, можна приготувати неймовірно смачний, дуже ніжний торт без випічки «Капучіно». Він виходить холодненьким, в міру солодким, з вираженим смаком капучино, в літню спеку - саме те! Готується такий торт нереально легко та швидко. Обов'язково приготуйте, не пошкодуєте!
Для приготування торта без випічки «Капучіно» нам знадобиться:
- 5 пакетиків розчинної кави (3 в 1)
- 200 мл. окропу
- 20 гр. желатину (швидкорозчинного)
- 600 гр. сметани (у мене 18%)
- 100 гр. цукрової пудри
- Печиво для основи (за бажанням)
- 50 гр. чорного шоколаду для прикраси
У невелику ємність висипаємо вміст пакетиків з кавовим напоєм.
Додаємо окріп і добре перемішуємо до повного розчинення.
Даємо кавовому напою трохи охолонути (до 60-70 градусів). Висипаємо швидкорозчинний желатин.
Ще раз добре перемішуємо, щоб желатин повністю розчинився, та залишаємо, щоб кавовий напій повністю охолонув.
Тим часом в миску виливаємо сметану, додаємо цукрову пудру.
Взбиваємо протягом 2-3 хвилин.
Коли кавовий напій охолонув, можна приступати до подальшого приготування.
Потихеньку додаємо каву до взбитою сметани, постійно взбиваючи.
Форму (у мене силіконова) розміром 19х20 см змащуємоолією. Якщо у вас немає силіконової форми, можна вистелити форму харчовою плівкою. Дуже важливо відразу покласти силіконову форму на тверду поверхню, оскільки так набагато зручніше буде перемістити її в холодильник.
Сметанково-кавову масу виливаємо в форму. Робити все потрібно досить швидко, оскільки желатин відразу почне діяти і сметана буде густіти.
Зверху викладаємо в один шар печиво. Це за бажанням, торт виходить смачним і без печива. Ставимо наш торт в холодильник на 2-3 години.
Перевертаємо торт на тарілку, він легко відділяється від силіконової форми. Зверху торт прикрашаємо тертим шоколадом. Я ще прикрасила свіжою полуницею і листочками свіжої м'яти.
Ось такий апетитний, неймовірно ніжний, що тане в роті, вийшов мій торт. Він дуже освіжаючий, з вираженим смаком кави. Обов'язково спробуйте, не пошкодуєте!
А це для гарного настрою! Троянди - які ж вони різні, абсолютно не схожі одна на одну. Ця троянда просто заворожує своєю ніжністю! Незмінним автором цієї чудової фотографії є моя постійна читачка Вікторія. Величезне спасибі за це чудо!
Коментарі
Алла, неодмінно спробуй, впевнена, що тортик сподобається! Чекаю з нетерпінням на фотозвіт! Успіхів!
отличное решение в летнюю жару) обязательно попробую приготовить)
Алина, уверяю вас, что не пожалеете! Обязательно сообщите о результате!
торт получился просто нежнейший, моя семья просто в восторге) было бы интересно сколько калорий в этом тортике)
Таня, очень приятно что вам понравился тортик... спасибо большое за комментарий) к сожалению я не высчитываю каллории)
Спасибо большое за интересный рецепт)))
Василий, на здоровье! Рада, что вас заинтересовал рецепт!
Вчора його їла, надзвичайно смачний, обов'язково такий приготую !!!
Жанночка. Дякую! Дуже рада що тобі сподобався тортик!
який чудовий торт, аж запахло капучинко!!! ням-ням!!
Leptusa, дуже дякую за такий гарний коментар! Тортик виходить дуже ніжний, не приторний і дійсно с вираженим смаком капучіно!
цікавий тортик, треба спробувати!