Торт без випічки «Капучіно»

Опубліковано користувачем Irina

Друзі! За вікном така спека, що без кондиціонера просто не можливо, а так хочеться чогось солоденького! Щоб не вмикати духовку, можна приготувати неймовірно смачний, дуже ніжний торт без випічки «Капучіно». Він виходить холодненьким, в міру солодким, з вираженим смаком капучино, в літню спеку - саме те! Готується такий торт нереально легко та швидко. Обов'язково приготуйте, не пошкодуєте!

Для приготування торта без випічки «Капучіно» нам знадобиться:

  • 5 пакетиків розчинної кави (3 в 1)
  • 200 мл. окропу
  • 20 гр. желатину (швидкорозчинного)
  • 600 гр. сметани (у мене 18%)
  • 100 гр. цукрової пудри
  • Печиво для основи (за бажанням)
  • 50 гр. чорного шоколаду для прикраси

У невелику ємність висипаємо вміст пакетиків з кавовим напоєм.

Додаємо окріп і добре перемішуємо до повного розчинення.

Даємо кавовому напою трохи охолонути (до 60-70 градусів). Висипаємо швидкорозчинний желатин.

Ще раз добре перемішуємо, щоб желатин повністю розчинився, та залишаємо, щоб кавовий напій повністю охолонув.

Тим часом в миску виливаємо сметану, додаємо цукрову пудру.

Взбиваємо протягом 2-3 хвилин.

Коли кавовий напій охолонув, можна приступати до подальшого приготування.

Потихеньку додаємо каву до взбитою сметани, постійно взбиваючи.

Форму (у мене силіконова) розміром 19х20 см змащуємоолією. Якщо у вас немає силіконової форми, можна вистелити форму харчовою плівкою. Дуже важливо відразу покласти силіконову форму на тверду поверхню, оскільки так набагато зручніше буде перемістити її в холодильник.

Сметанково-кавову масу виливаємо в форму. Робити все потрібно досить швидко, оскільки желатин відразу почне діяти і сметана буде густіти.

Зверху викладаємо в один шар печиво. Це за бажанням, торт виходить смачним і без печива. Ставимо наш торт в холодильник на 2-3 години.

Перевертаємо торт на тарілку, він легко відділяється від силіконової форми. Зверху торт прикрашаємо тертим шоколадом. Я ще прикрасила свіжою полуницею і листочками свіжої м'яти.

Ось такий апетитний, неймовірно ніжний, що тане в роті, вийшов мій торт. Він дуже освіжаючий, з вираженим смаком кави. Обов'язково спробуйте, не пошкодуєте!

А це для гарного настрою! Троянди - які ж вони різні, абсолютно не схожі одна на одну. Ця троянда просто заворожує своєю ніжністю! Незмінним автором цієї чудової фотографії є моя постійна читачка Вікторія. Величезне спасибі за це чудо!

Коментарі

Опубліковано 28 вересня 2024 - 10:36 користувачем Алла

цікавий тортик, треба спробувати!

Опубліковано 28 вересня 2024 - 11:12 користувачем Irina

Алла, неодмінно спробуй, впевнена, що тортик сподобається! Чекаю з нетерпінням на фотозвіт! Успіхів!

Опубліковано 02 липня 2022 - 22:04 користувачем Алина

отличное решение в летнюю жару) обязательно попробую приготовить)

Опубліковано 02 липня 2022 - 23:13 користувачем Irina

Алина, уверяю вас, что не пожалеете! Обязательно сообщите о результате!

Опубліковано 17 листопада 2020 - 14:26 користувачем Таня

торт получился просто нежнейший, моя семья просто в восторге) было бы интересно сколько калорий в этом тортике)

Опубліковано 17 листопада 2020 - 22:16 користувачем Irina

Таня, очень приятно что вам понравился тортик... спасибо большое за комментарий) к сожалению я не высчитываю каллории)

Опубліковано 01 серпня 2020 - 09:55 користувачем Василий

Спасибо большое за интересный рецепт)))

Опубліковано 02 серпня 2020 - 11:22 користувачем Irina

Василий, на здоровье! Рада, что вас заинтересовал рецепт!

Опубліковано 29 липня 2020 - 19:15 користувачем Жанна

Вчора його їла, надзвичайно смачний, обов'язково такий приготую !!!

Опубліковано 29 липня 2020 - 21:17 користувачем Irina

Жанночка. Дякую! Дуже рада що тобі сподобався тортик!

Опубліковано 28 липня 2020 - 23:50 користувачем Leptusa

який чудовий торт, аж запахло капучинко!!! ням-ням!!

Опубліковано 29 липня 2020 - 09:24 користувачем Irina

Leptusa, дуже дякую за такий гарний коментар! Тортик виходить дуже ніжний, не приторний і дійсно с вираженим смаком капучіно!

Коментувати