Торт «Графські руїни»

Опубліковано користувачем Irina

Цей торт «Графські руїни» я печу вже багато років. Не знаю, чому його так назвали, мабуть, тому, що він дійсно нагадує розвалений замок. Готується цей тортик швидко й легко, а виходить дуже смачним та повітряним. Звісно, він трохи солодкуватий, я б навіть сказала, дещо приторний, але оскільки у моїй родині всі страшні ласуни, торт з’їдається за один присід. Іноді додаю до нього чорнослив, але сьогодні у мене торт без нього, тільки з горіхами.

Інгредієнти для безе:

  • 3 білки
  • 1 склянка цукру
  • Ванільний цукор

Інгредієнти для крему:

  • 100–150 г масла
  • Банка згущеного молока (можна вареного)
  • Волоські горіхи

Щоб білкова маса вийшла щільною, перед збиванням білки потрібно охолодити до +2 °C. Неохолоджені білки погано збиватимуться, і пиріжні вийдуть розпливчастими. Білки збиваємо дуже ретельно, поки вони не перетворяться на щільну густу піну.

Потім починаємо невеликими порціями додавати цукор, збиваючи до повного його розчинення. За бажанням додаємо ванілін. Коли маса стане щільною й білою, можна викладати майбутні пиріжні на деко. Деко застеляємо пергаментним папером (його можна купити у супермаркетах) і викладаємо безешки.

Випікати безе потрібно при температурі 100 °C (мінімальний режим духовки). Я роблю так: випікаю близько 40 хвилин, а потім вимикаю газ і даю безе повністю підсохнути. Дверцята духовки краще не відкривати.

Крем готується дуже просто: спочатку збиваємо м’яке масло, потроху додаючи згущене молоко. Горіхи обов’язково трохи підсмажуємо і дрібно нарізаємо. Блюдо змащуємо кремом, на нього викладаємо перший шар безе. Безе також змащуємо кремом і посипаємо горіхами. Потім викладаємо наступний шар безе і знову змащуємо кремом. І так робимо до самого верху.

Торт можна полити шоколадом, але тоді він буде ще солодший. 

Наш торт «Графскі руїни» готовий!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 28 листопада 2018 - 20:24 користувачем Жанна

Ирина, огромное спасибо за вкусный тортик, я его раньше пробовала, но как готовить не знала, теперь забрала рецепт, поскольку тортик понравился всем... я его пекла на ДР мужа, он у меня ужасный сладкоежка... в крем я добавила грецкие орехи, получилось вкусно!!! сфотографировала прямо на столе, так что не обессудьте)))

Опубліковано 29 листопада 2018 - 10:53 користувачем Irina

Жанна, сам факт, что вы приготовили этот тортик, он получился и понравился, это уже большой для меня успех!!! а то что тортик на столе, это просто фантастически!!! он очень аппетитно выглядит, вы большая молодец!!! спасибо, что успели сфоткать, для меня это очень важно, увидеть результат моих читателей!!!

Опубліковано 20 травня 2016 - 16:09 користувачем Оксана

дуже смачним вийшов тортик, готувала його вперше, дуже переживала чи вийде гарним безе, але дякуючи гарному рецепту, у мене все вийшло... моій сім"і дуже сподобався торт, найближчим часом буду готувати ще!!!

Опубліковано 20 травня 2016 - 17:14 користувачем Irina

Оксана, ваш тортик вийшов просто чудовий, дуже гарний і апетитний))) дякую за фото, з задоволенням його опублікую)))
заходьте частіше, завжди рада!

Опубліковано 24 березня 2016 - 22:44 користувачем Анастасия

пробовала такой тортик на ДР у подруги, очень вкусный был, мне понравился! отличное сочетание безе и сгущенки, орешки очень украсили вкус)))

Опубліковано 24 березня 2016 - 22:50 користувачем Irina

Анастасия, это любимый тортик моей семьи... да согласна что он достаточно сладкий, но при этом невероятно вкусный! иногда можно себя побаловать!

Коментувати