Торт "Зебра" - рецепт простий та не вибагливий, але виходить не тільки дуже смачним, але ще й дуже красивим та незвичайним. Сьогодні випадково, переглядаючи свою стару кулінарну книгу, потрапила на цей рецепт та подумала, чому б на вечерю до чаю не приготувати цей кумедний торт. Декілька хвилин на поєднання інгредієнтів, ще 40 хвилин на випікання, і ось наш чудовий тортик «Зебра» готовий.
Для приготування торта «Зебра» нам знадобиться:
- 5 яєць
- 2 склянки цукру
- 200 гр вершкового масла
- 1 склянка сметани
- 2 склянки борошна
- 2 ст. л. какао-порошка
- 1 ч. л. розпушувача, можна харчову соду
Яйця збиваємо з цукром до білої піни. Додаємо просіяне борошно, розпушувач, розтоплене вершкове масло, що охололо, сметану та ретельно перемішуємо. Я це роблю міксером.
Тісто ділимо на дві рівні частини.
В одну частину додаємо 2 ст.л борошна, в іншу 2 ст.л какао. Перемішуємо, щоб не було грудочок.
Тісто за консистенцією має нагадувати негусту сметану.
Широку форму, у мене 28 см, змащуємо олією.
Вливаємо по черзі в центр форми невеликі порції тіста, змінно, біле, чорне, біле, чорне і так до кінця.
Не перемішувати.
Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин.
Якщо верх торта вже пропечеться, а середина ні, накриваємо його фольгою, зменшуємо температуру до 180 градусів та випікаємо до готовності.
Наш торт "Зебра" готовий!
СМАЧНОГО!
Коментарі
sigma, бабуся просто молодчинка, такий красивий та смачний тортик спекла! Уявляю, як смачно з молочком! Дуже дякую за коментар та чудові світлини, які я з задоволенням опублікую!
в разрезе смотрится просто восхитетельно! только я бы сказала, что это быстрее пирог, а не торт!
ELENA, большое спасибо за комментарий, мне приятно, что вам понравился пирог-торт! Готовьте на здоровье, не пожалеете!
восхитительный рецепт, тесто нежное, просто тает во рту)) даже не ожидала, что получится так вкусно и с первого раза!!! спасибо!
Анна, на здоровье, спасибо за доверие к рецепту... очень рада что у вас все получилось и тортик пришелся по вкусу, жаль что вы фото не прислали, я бы его с удовольствием опубликовала)))
очень вкусно получилось, спс!
Тома П., очень рада, на здоровье!!!
дуже гарний тортик...
Леся, дякую!
Очень доступно и понятно, ела несколько раз подобный пирог и даже не догадывалась, что все так просто! Спасибо, обязательно попробую приготовить! А соду гасить уксусом?
Обязательно приготовьте, не пожалеете. Соду гасить уксусом нужно, но я предпочитаю разрыхлитель)))
Бабуся сьогодні спекла тортик "Зебра", вийшло неймовірно смачно, особливо з молоком. Ось такий тортик вийшов!