Торт «Зебра»

Опубліковано користувачем Irina

Торт "Зебра" - рецепт простий та не вибагливий, але виходить не тільки дуже смачним, але ще й дуже красивим та незвичайним. Сьогодні випадково, переглядаючи свою стару кулінарну книгу, потрапила на цей рецепт та подумала, чому б на вечерю до чаю не приготувати цей кумедний торт. Декілька хвилин на поєднання інгредієнтів, ще 40 хвилин на випікання, і ось наш чудовий тортик «Зебра» готовий. 

Для приготування торта «Зебра» нам знадобиться:

  • 5 яєць
  • 2 склянки цукру
  • 200 гр вершкового масла
  • 1 склянка сметани
  • 2 склянки борошна
  • 2 ст. л. какао-порошка
  • 1 ч. л. розпушувача, можна харчову соду

Яйця збиваємо з цукром до білої піни. Додаємо просіяне борошно, розпушувач, розтоплене вершкове масло, що охололо, сметану та ретельно перемішуємо. Я це роблю міксером.

Тісто ділимо на дві рівні частини.

В одну частину додаємо 2 ст.л борошна, в іншу 2 ст.л какао. Перемішуємо, щоб не було грудочок. 
Тісто за консистенцією має нагадувати негусту сметану. 
Широку форму, у мене 28 см, змащуємо олією.

Вливаємо по черзі в центр форми невеликі порції тіста, змінно, біле, чорне, біле, чорне і так до кінця. 
Не перемішувати.

Випікаємо в заздалегідь розігрітій духовці при температурі 200 градусів протягом 40 хвилин.

Якщо верх торта вже пропечеться, а середина ні, накриваємо його фольгою, зменшуємо температуру до 180 градусів та випікаємо до готовності.

Наш торт "Зебра" готовий!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 17 серпня 2024 - 12:39 користувачем sigma

Бабуся сьогодні спекла тортик "Зебра", вийшло неймовірно смачно, особливо з молоком. Ось такий тортик вийшов!

Опубліковано 17 серпня 2024 - 12:54 користувачем Irina

sigma, бабуся просто молодчинка, такий красивий та смачний тортик спекла! Уявляю, як смачно з молочком! Дуже дякую за коментар та чудові світлини, які я з задоволенням опублікую!

Опубліковано 07 лютого 2021 - 11:51 користувачем ELENA

в разрезе смотрится просто восхитетельно! только я бы сказала, что это быстрее пирог, а не торт!

Опубліковано 07 лютого 2021 - 13:15 користувачем Irina

ELENA, большое спасибо за комментарий, мне приятно, что вам понравился пирог-торт! Готовьте на здоровье, не пожалеете!

Опубліковано 16 серпня 2018 - 19:37 користувачем Анна

восхитительный рецепт, тесто нежное, просто тает во рту)) даже не ожидала, что получится так вкусно и с первого раза!!! спасибо!

Опубліковано 16 серпня 2018 - 23:12 користувачем Irina

Анна, на здоровье, спасибо за доверие к рецепту... очень рада что у вас все получилось и тортик пришелся по вкусу, жаль что вы фото не прислали, я бы его с удовольствием опубликовала)))

Опубліковано 23 травня 2017 - 15:50 користувачем Тома П.

очень вкусно получилось, спс!

Опубліковано 24 травня 2017 - 21:15 користувачем Irina

Тома П., очень рада, на здоровье!!!

Опубліковано 21 червня 2015 - 10:55 користувачем Леся

дуже гарний тортик...

Опубліковано 22 червня 2015 - 23:36 користувачем Irina

Леся, дякую!

Опубліковано 09 квітня 2013 - 23:33 користувачем Roma&Romka

Очень доступно и понятно, ела несколько раз подобный пирог и даже не догадывалась, что все так просто! Спасибо, обязательно попробую приготовить! А соду гасить уксусом?

Опубліковано 22 квітня 2013 - 22:50 користувачем Irina

Обязательно приготовьте, не пожалеете. Соду гасить уксусом нужно, но я предпочитаю разрыхлитель)))

Коментувати