Яблучний пиріг на сметані - дуже смачна та гарна випічка! Приготувати цей пиріг не складе особливих труднощів, для цього потрібні звичайні продукти, які знайдуться в будь-якому будинку. Трохи фантазії, вміння та гарного осіннього настрою і вийде такий красень пиріг, який розметуть за п'ять хвилин. Якщо ви хочете досягти вершкового смаку, сметану раджу брати 20% та вище. Для свого пирога я вибрала кисло-солодкі яблука. І ще я додала корицю, не уявляю яблука без кориці, але якщо її не дуже любите, можете сміливо виключити з рецепту. Пиріг вийшов дуже смачний, красивий, зверху припорошений цукровою пудрою. В осінній вечір до філіжанки ароматного чаю - саме те!
Для приготування яблучного пирога на сметані нам знадобиться:
- 3 яйця
- 200 гр. цукру
- 150 гр. сметани (у мене 20%)
- 80 мл. олії без запаху
- Дрібка солі
- 10 гр. розпушувача
- 230-250 гр. борошна
- Ванільний цукор
- Кориця до смаку
- 3-4 яблука
- 1 ч.л. лимонного соку
Ось з таких звичайних продуктів ми спечемо дуже смачний яблучний пиріг.
У миску розбиваємо яйця, додаємо цукор.
2 яблука чистимо від шкірки та нарізаємо невеликими кубиками.
Порізані яблука викладаємо в миску, поливаємо лимонним соком та добре перемішуємо.
Яйця та цукор збиваємо до білого кольору та збільшення в обсязі.
Додаємо сметану та ще трохи збиваємо. Сюди ж додаємо олію та перемішуємо.
Підготуємо сухі інгредієнти. У просіяне борошно додаємо дрібку солі, розпушувач, ванільний цукор, корицю. Добре перемішуємо.
Поступово додаємо борошно та замішуємо тісто.
Тісто має вийти як густа сметана. Якщо ви додасте більшу кількість борошна, пиріг вийде забитим та не таким ніжним.
У тісто, що вийшло, додаємо порізані яблука.
За допомогою силіконової лопатки добре перемішуємо.
Роз'ємну форму (у мене 24 см) вистилаємо пергаментним папером. Папір та борти змащуємо рослинною олією. Виливаємо у підготовлену форму наше тісто з яблуками, розрівнюємо.
Тепер прикрасимо наш пиріг. Яблука ріжемо на 4 частини, виймаємо серединку та нарізаємо тонкими скибочками.
Скибочки яблук викладаємо по колу, трохи одна на одну, трохи втоплюючи в тісто.
Ось так гарно має вийти.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 190 градусів. Ставимо наш яблучний пиріг випікатися приблизно на одну годину (до сухої палички).
Ось такий гарний пиріг у мене вийшов. Залишаємо його хвилин на 15, щоб трохи охолонув.
Тепер його можна витягти з форми, попередньо пройшовшись гострим ножем по краю.
Я свій яблучний пиріг посипала цукровою пудрою, так він став ще ошатніше.
Ось такий яблучний пиріг у розрізі, він дуже м'який та ніжний, у ньому багато яблук.
Заварюємо більше смачного чаю та йдемо пригощатися!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Жанна, мне всегда приятно получать такие комментарии, как ваш! Очень рада, что пирог понравился... спасибо большое за чудесное фото! Жанна, заходите еще в гости, всегда рада!
Чудовий пиріг! Надзвичайно смачний та гарний! Вчора ввечері спекли, сьогодні на ранок два шматочки залишилося:) Дякую Вам, Ірино, за цей неймовірно вдалий рецепт! :)
Юльєтта, не уявляєте як я тішуся, що вам прийшовся до смаку пиріг))) величезне спасибі за чудове фото, ваш пиріжок неймовірно красивий!!!
это просто взрыв вкуса! очень понравился пирог! спасибо!
kurtan4, большое спасибо, что нашли минутку поделиться мнением, очень рада, что пирог пришелся по вкусу!!!
Ірино, також не змогла пройти повз такого апетитного пиріжка з яблуками))) пекла у вихідні та дуже задоволена результатом, пиріг надзвичайно смачний, легкий у приготування! Думаю, що це не останній раз, бо всім дуже сподобався! Ось такий гарненький, пухкенький пиріжок у мене вийшов!
Оксана, ой і гарний у вас пиріжок вийшов, ви справжня майстриня!!! мені дуже приємно, що рецепт сподобався!!! фото, як завжди бездоганне, дякую!!!
Який гарний пиріжок, такий простий та доступний рецепт, а в результаті така краса. Обов'язково спробу спекти і вишлю фото. Ви велика молодець!!!
Leptussa, приємно отримати такий гарний коментар!!! Обов"язково приготуйте цей пиріжок, впевнена, що сподобається, якщо маєте домашню сметану, краще використовуйте її... чекаю з нетерпінням на фотозвіт! Успіхів!!!
Дякую, вийшло неймовірно смачно, тепер це улюблений пиріг в нашій сім'ї!!! А сметану використовувала саме домашню)))
Leptusa, не уявляєте як приємно отримувати такі коментарі, як ваш!!! Вони надихають!!! Дякую за довіру до моїх рецептів, відгуки та чудові фото!!!
пирог просто изумительный, вкусный, легкий, со слабой кислинкой, съели не заметили когда) буду готовить опять) очень нравятся такие рецепты, которые получаются с первого раза) большое спасибо) фото кусочка пирога выслала)