Як найкраще заготовити щавель на зиму? (Рецепт від читачки Алюшки)

Опубліковано користувачем carabus

Моя родина не дуже любить перші страви, але червоний борщ, і особливо, зелений борщ, їсть з великим задоволенням. Тому щавель на зиму заготовлюю у великій кількості. Раніше, коли не було морозилки, пересипала порізаний щавель сіллю, перекладала в баночки і зберігала в холодильнику. Але з появою морозильної камери все набагато простіше. Я випробувала різні способи заморожування, наприклад, цілі листочки, які в замороженому вигляді легко можна розім'яти, заморожувала порційно порізані листя щавлю, що до речі займає не мало часу. Цього разу я листя щавлю перемолола і помістила в пластикові контейнери. На мій погляд це найкращий спосіб заморожування, весь процес займає мінімум часу, не рахуючи підготовки.

Для заморожування щавлю нам буде знадобиться:

  • Щавель
  • Пластикові контейнери

Щоб отримати смачну і корисну заготовку на зиму, в першу чергу необхідно підготувати щавель. У мене він домашній, зібраний на грядці.

В першу чергу його потрібно перебрати, щоб не попалися інші рослини, жовті листочки і т.д., дуже ретельно промити в проточній воді і просушити.

Підготовлені листя щавлю пропускаємо через м'ясорубку.

Розкладаємо щавель в пластикові контейнери з ставимо в морозилку.

Коли щавель повністю заморозиться, виймаємо брикети з формочок і розкладаємо порційно в спеціальні харчові пакети, причому в кожен пакетик кладемо кубики щавлю з розрахунку, щоб взимку одного пакета вистачило для приготування однієї страви.

Це дуже зручний і швидкий спосіб заморожування щавлю на зиму, сподіваюся він комусь згодиться.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 23 травня 2019 - 09:28 користувачем Жанна

Дуже класно такими кубіками!!!

Опубліковано 24 травня 2019 - 21:28 користувачем Irina

Жанна, згідна з вами, ідея дуже класна, обов"язково заморожу трохи щавлю по такому принципу)))дякуємо за коментар!

Опубліковано 22 травня 2019 - 10:31 користувачем Irina

Дорогие друзья! Если вам понравился рецепт, пишите комментарии, задавайте вопросы, автор рецепта с удовольствием на них ответит!

Коментувати