Як правильно варити заморожені креветки? (Рецепт від читачки Вікторії)

Опубліковано користувачем Irina

М'ясо креветки – дуже ніжний делікатес. Ознакою креветок гарної якості є однакове, рівномірне забарвлення та гладкий, блискучий панцир. Креветки поділяються на два види – холодно водні (невеликого розміру) та тепловодні (великого). Купляючи креветки звертайте увагу на те, щоб хвіст у креветок був загнутий усередину – це головна ознака того, що креветки довго не лежали перед заморожуванням. Багато хто стикається з такою проблемою, що зваривши креветки, вони стають гумовими та не смачними. Це відбувається насамперед тому, що креветки були зварені неправильно, найшвидше їх переварили. Друзі, зараз я поділюся з вами поетапно, як я варю креветки! Сподіваюся, ця стаття знадобиться любителям морепродуктів. Варити креветки надзвичайно просто та жодних проблем із приготуванням цієї страви у вас виникнути не повинно.

Отже, приступімо! Заморожені креветки потрібно правильно розморозити. Робити це треба не агресивно, можна просто залишити їх у холодильнику та вони мимоволі розморозяться, а можна розкласти на тарілках.

Хочу зауважити, що креветки краще купувати в панцері, так більше шансів, що м'ясо буде соковите.

Коли креветки розморозяться, беремо каструлю з водою та ставимо на вогонь. Об'єм води повинен у 2-2,5 раза перевищувати загальний обсяг креветок, щоб їм у каструлі було не тісно. У воду додаємо морську сіль з урахуванням 1 повна столова ложка на літр води. Чекаємо, поки вода закипить, тоді висипаємо креветки та стоїмо біля плити та чекаємо, як тільки вода з креветками почне кипіти, варимо 1 хвилину.

Відкидаємо на друшляк, промиваємо холодною водою та чекаємо, доки з них стече вода.

Після цього, в ідеалі викладаємо зварені креветки на лід, щоб вони охолодилися. У холодному вигляді вони будуть ще смачнішими.

Чистимо креветки й можна пригощатись! Вони виходять дуже м'які, ніжні, смачні!

P.S. Якщо ви віддаєте перевагу різноманітним спеціям для готування, можете вкинути в каструлю з водою лавровий лист, запашний або чорний перець у горошку. Готові креветки можна збризкати соком половинки лимона, а також заправити оливковою або соняшниковою олією.

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 29 грудня 2019 - 10:31 користувачем Мария

Казалось бы все просто.... А нет, как всегда разные нюансы))) Спасибо, я например никогда креветки не варила. Первый раз пришлось делать для салата. Сделала по вашим рекомендациям. Получилось очень даже не дурно... СПАСИБО!!!

Опубліковано 29 грудня 2019 - 17:46 користувачем Irina

Мария, очень рада, что вам пригодился рецепт и вы ним воспользовались! оказывается, сварить правильно креветки не составит особого труда! надеюсь, салат получился вкусным!

Коментувати

CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.