Гарбуз - це смачний і корисний продукт, з якого можна приготувати безліч найрізноманітніших страв. Моя сім'я дуже любить каші, супи-пюре, але найбільше гарбузове печиво, яке виходить неймовірно ніжним і смачним. Саме тому виникла ідея заморозити гарбуз на зиму, а в зимові холодні дні радувати родину смачними стравами. Заморожувати можна будь-який сорт гарбуза, однак головне, щоб він був стиглий, але не перезрілій. Крім того, гарбуз повинен бути без пошкоджень. Заморожувати гарбуз можна кількома способами, шматочками, натертим на тертці або звареним в пароварці і подрібненим блендером. Я заморожувала гарбуз шматочками і зараз поділюся деякими секретами. Гарбузове насіння ні в якому разі не викидаємо, а скористаємося рецептом господині блогу Ірини, і дізнаємося, як правильно підсмажити насіння з гарбуза.
Для приготування замороженого гарбуза нам знадобиться:
- 1 цілий гарбуз
- Тара для упаковки (у мене пакети)
Отже, друзі, давайте приступимо!
Спочатку гарбуз потрібно дуже ретельно помити.
Потім розрізати навпіл і вийняти внутрішню м'яку частину разом з насінням, залишаючи тільки тверду м'якоть.
Після того як гарбуз буде очищена від внутрішньої неїстівної частини, нарізаємо його шматками і зрізаємо з нього товсту шкіру. Робити це потрібно акуратно і не поспішаючи, щоб не порізатися, адже шкірочка у гарбуза достатньо тверда.
Потім кожен шматочок нарізаємо пластинками, а ті, в свою чергу, кубиками.
Порізаному гарбузу даємо трохи підсохнути.
Це необхідно, щоб в процесі заморозки шматочки не злиплися між собою.
Наша гарбуз порізаний, просушений і тепер його можна розфасовувати по ємностях.
Я використовувала пакети і накладала в них гарбуза «на один раз».
Підготовлений гарбуз в пакетах прибираємо в морозильну камеру.
Взимку, з такого замороженого гарбуза можна приготувати найрізноманітніші страви.
Якщо ж ви хочете заморозити гарбуз подрібнений, тоді його краще зварити в пароварці або запекти в духовці, після чого взбити блендером в пюре, розлити по пляшкам та заморозити.
Гарбуз - не дарма вважається царицею полів, він не замінний для правильного харчування, в ньому містяться всі необхідні вітаміни і мікроелементи, необхідні для нормального функціонування внутрішніх органів. Тому давайте харчуватися правильно!
СМАЧНОГО!
Коментарі
Виктор, замороженная тыква ничем не уступает свежей, поэтому замораживайте и даже не сомневайтесь! Успехов! спасибо за комментарий!
замороженная тыква ничем не хуже чем свежая, поэтому использую ее всю зиму и еще весну прихватываю, добавляю к кашам, получается очень вкусно)) спасибо автору за интересный материал и фото! такая информация очень полезная!
Виталина, вы отличная хозяйка, если у вас в морозилке есть вкусные и полезные заморозки!!!! Спасибо за приятный комментарий!
ой как здорово!!! никогда не думала, что тыковку можно заморозить... огромное спасибо за подробное описание, очень любим блюда с тыквой, но вот хранить ее негде, а заморозка это хороший выход... огромное вам спасибо, обязательно заморожу, да побольше)))
Эля, приветствую вас! замороженная тыква ничем не уступает свежей, поэтому смело заготавливайте на зиму, если любите блюда из нее))) из замороженной тыквы получается отличная каша, кексы и другие блюда! Успехов!
спасибо за рецепт, у меня морозильная камера только второй год, поэтому интересно все, что можно заморозить... вот про тыкву слышу впервые))) очень красивые фото у вас получились, особенно первая, прямо как открытка!
AllaSkirka, не могу с вами не согласиться, у этой хозяюшки все хорошее, и рецепты и фото! спасибо за комментарий, автору будет приятно!
Дорогие друзья! Если вам понравился рецепт, пишите комментарии, задавайте вопросы, автор рецепта с удовольствием на них ответит!
Большое спасибо за полезную информацию... тыква очень полезная, обязательно воспользуюсь рецептом))) с уважением Виктор.