Як заморозити гарбуз (Рецепт від читачки Leptusa)

Опубліковано користувачем carabus

Гарбуз - це смачний і корисний продукт, з якого можна приготувати безліч найрізноманітніших страв. Моя сім'я дуже любить каші, супи-пюре, але найбільше гарбузове печиво, яке виходить неймовірно ніжним і смачним. Саме тому виникла ідея заморозити гарбуз на зиму, а в зимові холодні дні радувати родину смачними стравами. Заморожувати можна будь-який сорт гарбуза, однак головне, щоб він був стиглий, але не перезрілій. Крім того, гарбуз повинен бути без пошкоджень. Заморожувати гарбуз можна кількома способами, шматочками, натертим на тертці або звареним в пароварці і подрібненим блендером. Я заморожувала гарбуз шматочками і зараз поділюся деякими секретами. Гарбузове насіння ні в якому разі не викидаємо, а скористаємося рецептом господині блогу Ірини, і дізнаємося, як правильно підсмажити насіння з гарбуза.

Для приготування замороженого гарбуза нам знадобиться:

  • 1 цілий гарбуз
  • Тара для упаковки (у мене пакети)

Отже, друзі, давайте приступимо!

Спочатку гарбуз потрібно дуже ретельно помити.

Потім розрізати навпіл і вийняти внутрішню м'яку частину разом з насінням, залишаючи тільки тверду м'якоть.

Після того як гарбуз буде очищена від внутрішньої неїстівної частини, нарізаємо його шматками і зрізаємо з нього товсту шкіру. Робити це потрібно акуратно і не поспішаючи, щоб не порізатися, адже шкірочка у гарбуза достатньо тверда.

Потім кожен шматочок нарізаємо пластинками, а ті, в свою чергу, кубиками.

Порізаному гарбузу даємо трохи підсохнути.

Це необхідно, щоб в процесі заморозки шматочки не злиплися між собою.

Наша гарбуз порізаний, просушений і тепер його можна розфасовувати по ємностях.

Я використовувала пакети і накладала в них гарбуза «на один раз».

Підготовлений гарбуз в пакетах прибираємо в морозильну камеру.

Взимку, з такого замороженого гарбуза можна приготувати найрізноманітніші страви.

Якщо ж ви хочете заморозити гарбуз подрібнений, тоді його краще зварити в пароварці або запекти в духовці, після чого взбити блендером в пюре, розлити по пляшкам та заморозити.

Гарбуз - не дарма вважається царицею полів, він не замінний для правильного харчування, в ньому містяться всі необхідні вітаміни і мікроелементи, необхідні для нормального функціонування внутрішніх органів. Тому давайте харчуватися правильно!

СМАЧНОГО!

Коментарі

Опубліковано 25 серпня 2019 - 02:42 користувачем Виктор

Большое спасибо за полезную информацию... тыква очень полезная, обязательно воспользуюсь рецептом))) с уважением Виктор.

Опубліковано 26 серпня 2019 - 09:13 користувачем Irina

Виктор, замороженная тыква ничем не уступает свежей, поэтому замораживайте и даже не сомневайтесь! Успехов! спасибо за комментарий!

Опубліковано 12 квітня 2019 - 20:51 користувачем Виталина

замороженная тыква ничем не хуже чем свежая, поэтому использую ее всю зиму и еще весну прихватываю, добавляю к кашам, получается очень вкусно)) спасибо автору за интересный материал и фото! такая информация очень полезная!

Опубліковано 15 квітня 2019 - 09:13 користувачем Irina

Виталина, вы отличная хозяйка, если у вас в морозилке есть вкусные и полезные заморозки!!!! Спасибо за приятный комментарий!

Опубліковано 23 серпня 2018 - 17:36 користувачем Эля

ой как здорово!!! никогда не думала, что тыковку можно заморозить... огромное спасибо за подробное описание, очень любим блюда с тыквой, но вот хранить ее негде, а заморозка это хороший выход... огромное вам спасибо, обязательно заморожу, да побольше)))

Опубліковано 25 серпня 2018 - 11:21 користувачем Irina

Эля, приветствую вас! замороженная тыква ничем не уступает свежей, поэтому смело заготавливайте на зиму, если любите блюда из нее))) из замороженной тыквы получается отличная каша, кексы и другие блюда! Успехов!

Опубліковано 15 лютого 2018 - 11:18 користувачем AllaSkirka

спасибо за рецепт, у меня морозильная камера только второй год, поэтому интересно все, что можно заморозить... вот про тыкву слышу впервые))) очень красивые фото у вас получились, особенно первая, прямо как открытка!

Опубліковано 15 лютого 2018 - 18:33 користувачем Irina

AllaSkirka, не могу с вами не согласиться, у этой хозяюшки все хорошее, и рецепты и фото! спасибо за комментарий, автору будет приятно!

Опубліковано 11 лютого 2018 - 23:56 користувачем Irina

Дорогие друзья! Если вам понравился рецепт, пишите комментарии, задавайте вопросы, автор рецепта с удовольствием на них ответит!

Коментувати