Наближаються Новорічні свята і хоча святкувати їх немає стимулу, однак хочу поділитися кількома цікавими, легкими в приготуванні та дуже смачними рецептами. Сьогодні у мене Ялиночки з сиру Камамбер з сухофруктами та зеленню. Така закуска готується за лічені хвилини, а виходить не тільки дуже смачною, але й гарною та ефектною. Для цього рецепту підійдуть будь-які сухофрукти - курага, чорнослив, в'ялена вишня, журавлина, цукати тощо. Також дуже гарно будуть виглядати зернятка граната. І ще, краще використовувати рідкий мед. У мене на сайті є багато смачних та цікавих закусок на Новорічний стіл, наприклад Закуска “Мандарини” чи Канапки з вершковим сиром і червоною ікрою. Так що заходьте, вибирайте та готуйте.
Для приготування Ялиночок з сиру Камамбер нам знадобиться:
-
Сир Камамбер (120 гр)
-
2-3 шт. кураги
-
Жменька волоських горіхів
-
Жменька в'яленої вишні
-
Зелень петрушки, кропу
-
2-3 ст.л. меду (рідкого)
-
Солена соломка
Ось такі продукти нам будуть потрібні, щоб приготувати неймовірно смачну та дуже ефектну закуску на Новорічний стіл - Ялиночки з сиру Камамбер.
Я для своєї закуски використала волоські горіхи, курагу та в'ялену вишню, але для цього рецепту підійдуть будь-які сухофрукти, наприклад журавлина, чорнослив.
Не менш ефектно будуть дивитися яскраво червоні зернятка граната.
Сухофрукти та зелень дуже дрібно нарізаємо.
Добре перемішуємо, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
В тарілку наливаємо меду, бажано рідкого.
Якщо мед густий, його можна розтопити у мікрохвильовій пічці.
Тепер з сиру Камамбер зробимо ялиночки.
Для цього розрізаємо його на 6 однакових трикутників.
Тепер кожен трикутник розрізаємо навпіл (як показано на світлині).
В нас виходить 12 трикутників.
В кожен трикутничок дуже акуратно вставляємо соломку.
Наші заготівочки майбутніх ялиночок готові.
Розрізаною стороною кожну ялиночку змочуємо в меді.
І тепер у порізані сухофрукти з зеленню.
Готові Ялиночки з сиру Камамбер викладаємо на святкову тарілку.
Ось така дуже красива закуска у мене вийшла.
Якщо є бажання, прикрашаємо Ялиночки з сиру Камамбер гілочками кропу.
Хочу вам сказати, що закуска вийшла не тільки дуже красивою, але й неймовірно смачною.
Дуже цікаве поєднання сиру Камамбер і сухофруктів.
Викласти Ялиночки з сиру Камамбер можна на свій розсуд, мені більше сподобалося на тарілці по колу.
Але це вже, як підказує ваша фантазія.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Свят, дуже дякую за гарний коментар! Ніколи не готувала Камамбер запечений із медом розмарином та горіхами, ви мене заінтригували, неодмінно приготую! В цьому рецепті смак петрушки практично не відчувається, вона більш для естетики, щоб в ялиночках був присутній зелений колір. Але з розмарином також можна спробувати, ідея цікава!
Яка краса! Гарно, смачно, корисно! Скоро приїдемо в гості на ялиночки!
Вікуся, дякую! Мені приємно, що рецептик сподобався! З нетерпінням на вас чекаємо!!!!
Гарантую, що в цієї страви неперевершений смак. Традиційно на Новий Рік готую Камамбер запечений із медом розмарином та горіхами... Одна з моїх улюблених закусок. А тут ще курага і вишня, смакота.. Єдине не впевнений за петрушку.. Я все ж таки замінив би її старим добрим розмарином.. Дякую за рецепт!