Запечена кольорова капуста зі спеціями

Опубліковано користувачем Irina

Друзі, так кольорову капусту ви мабуть ще не готували. Запечена кольорова капуста зі спеціями виходить настільки смачною, що її оцінять навіть ті, хто її не дуже любить. Вона виходить дуже пряною, ароматною, в міру гострою, та ще зі смачною хрусткою скоринкою. Для приготування цієї страви ви можете використовувати свої улюблені спеції, але в обов'язковому порядку повинні бути паприка, чорний перець, сушений орегано і каррі. Перець чилі, який я використовувала, додав гостроти, а часник - неповторний аромат. У мене знайшлося в холодильнику кілька грибів печериць, тому їх я використовувала теж. Кольорову капусту потрібно спочатку відварити до напівготовності, а потім запекти в духовці.

Для приготування запеченої кольорової капусти зі спеціями нам знадобиться:

  •     1 качан кольорової капусти
  •     50 мл. оливкового масла
  •     Сіль
  •     1/2 ч.л. чорного меленого перцю
  •     1 ч.л. хмелі-сунелі
  •     1 ч.л. куркуми
  •     1/2 ч.л. каррі
  •     1/2 ч.л. зіри
  •     1 ч.л. паприки
  •     1/2 ч.л. перцю чилі
  •     1 ч.л. сушеного орегано
  •     1 ч.л. сушеної м'яти
  •     1 зубок часнику
  •     1 ст.л. томатної пасти або соусу
  •     Панірувальні сухарі

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування дуже смачної кольорової капусти зі спеціями, які ви можете вибрати на свій смак. Кількість спецій також можна брати на свій розсуд.

Кольорову капусту відварюємо в добре підсоленій воді приблизно 5-7 хвилин.

Тим часом приготуємо соус.
У мисочку наливаємо оливкову олію, додаємо спеції і добре перемішуємо.

Сюди ж вичавлюємо через прес зубок часнику і додаємо томатний соус.

Ще раз добре перемішуємо.

Наша капуста вже практично готова. Її головне не переварити, вона повинна лишатися трішечки хрусткою і не розвалюватися.
Зливаємо воду і даємо капусті трохи охолонути.

Сумішшю зі спецій дуже ретельно змащуємо низ капусти.
Це зручно робити силіконовим пензликом.

Форму, в якій будемо запікати капусту, змащуємо оливковою олією (або рослинною).
Викладаємо капусту і змащуємо з усіх боків (соусу зі спеціями не шкодуємо).

У мене в холодильнику знайшлося кілька печериць, тому я  теж їх використала, поклавши навколо капусти.

Змащуємо гриби спеціями.
Кольорову капусту рясно посипаємо панірувальними сухарями.

Ставимо запікатися в розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 15-20 хвилин, поки не зарум'яняться сухарики.

Наше страва готова.
Викладаємо запечену капусту на тарілку, прикрашаємо зеленню.

Вийшло неймовірно смачно, капуста дуже ароматна, з хрусткою скоринкою.
Грибочки теж вийшли супер!

Ось так все легко, просто, бюджетно, а головне, неймовірно смачно і корисно!
Обов'язково приготуйте таку кольорову капусту і поділіться думкою, мені буде дуже цікаво! Успіхів!

СМАЧНОГО!

Коментувати