Галета - це хрусткий ніжно-солодкий французький пиріг. Ця випічка так полюбилася моїй родині, що готую її доволі часто, з будь-яким сезонними ягодами чи фруктами. На моєму блозі є багато рецептів цього неймовірно смачного пирога, який готується максимально легко та просто, а завжди виходить з першого разу. Мені дуже подобається Галета з вишнями, не менш смачною виходить Полунична галета чи Галета з абрикосами. Саме зараз сезон нектаринів, тому пропоную приготувати цей пиріг саме з ними. А щоб пиріг був ще смачнішим я додала сирну солодку масу та гарбузове пюре. Вийшло просто неперевершено!
Для приготування Галети з нектаринами нам знадобиться:
Для тіста:
-
200 гр борошна
-
100 гр вершкового масла
-
2 ст.л. цукрової пудри
-
1 ч.л. ванільного цукру
-
1 яйце
-
Дрібка солі
Для начинки:
-
250 гр сиру (у мене 9%)
-
1 жовток
-
1 ст.л. цукру
-
1 ч.л. ванільного цукру
-
150 гр гарбузового пюре
-
3 нектарини
-
2-3 ст.л. цукру
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування тіста.
А ось таких продуктів ми приготуємо дуже смачну начинку для Галети з нектаринами.
Сир для начинки можна взяти будь-якої жирності ( у мене 9%).
Гарбузове пюре треба приготувати заздалегідь. Для цього гарбуз порізати невеликими шматочками, запекти чи зварити, після чого збити блендером до отримання кремоподібної консистенції.
В першу чергу приготуємо тісто.
В миску викладаємо просіяне борошно, додаємо цукрову пудру, ванільний цукор та дрібку солі.
Ретельно все перемішуємо.
На великій терці натираємо охолоджене вершкове масло.
Перетираємо в крихту.
Додаємо одне яйце.
Швидко замішуємо тісто, сформувавши кульку.
Загортаємо тісто у харчову плівку та ставимо у холодильник на 20 хвилин.
Щоб тісто швидше охололо, я його трішечки приплюснула.
Тим часом приготуємо начинку.
До сиру додаємо 1 столову ложку цукру, 1 чайну ложку ванільного цукру та яйце.
За допомогою занурювального блендера збиваємо, щоб отримати однорідну масу.
Нектарини нарізаємо тонкими скибочками.
Тепер підготуємо деко.
Мені зручно розкачувати тісто просто на ньому, попередньо вистеливши деко пергаментним папером.
Охолоджене тісто накриваємо пергаментним папером та розкачуємо в коло, товщиною декілька міліметрів (чим тонше, тим краще).
На тісто рівномірним шаром викладаємо сир, відступивши від краю 5 см.
На сир викладаємо гарбузове пюре.
Тепер по колу викладаємо скибочки нектаринів
Загортаємо на верх край тіста.
Посипаємо цукром.
Ставимо нашу Галету з нектаринами у духовку та випікаємо при температурі 180 градусів приблизно 30-35 хвилин, або до появи золотистого кольору тіста.
Ось така красива та апетитна Галета з нектаринами у мене вийшла.
Коли пиріг охолоне, перекладаємо його на тарілку та посипаємо цукровою пудрою.
Галета з нектаринами вийшла неймовірно смачною, у неї хрустке тонке тісто та соковита сирно-гарбузова начинка, яка дуже гармонійно поєднується з нектаринами.
Заварюємо чай чи каву та ідемо пригощатися неймовірно смачним пирогом.
Ось так Галета з нектаринами виглядає у розрізі.
Неодмінно приготуйте такий пиріг, не пожалкуєте!
А це для гарного настрою! Ось такий неймовірний букет мені подарували онуки на день народження. У побуті ця яскрава квітка цинія відома як «майор». Я дуже люблю ці квіти, вони мені нагадують дитинство. Букет стояв довго та тішив своєю красою, бо подарований від щирого серця.
СМАЧНОГО!
Коментарі
Вікуся, ми також дуууже полюбляємо такий вид пиріжечків! А галета з нектаринами неймовірно смачна, дуже додала смаку сирна маса та гарбузове пюре, якого сміливо можна додати трохи більше! Спробуй неодмінно!
Рідко готую галети, але останнім часом дуже полюбила їх. Цікавий рецепт у, треба спробувати.