Друзі, з настанням літа я дуже часто готую різні страви з корисного овоча - кабачка. Сьогодні у мене Кабачкові рулетики з фаршем у сметанно-томатній заливці. Страва готується дуже легко, головне тоненько нарізати кабачкові слайси. Фарш для цієї страви можна використовувати будь-який - свиний, курячий, індичий, телячий, чи як у мене мішаний. У мене на блозі багато смачних рецептів з кабачків. Дуже рекомендую приготувати Кабачки в духовці, Кабачки, запечені з сиром чи інші, які ви легко відшукаєте на сайті. Кабачки багаті на антиоксиданти, які зміцнюють імунну систему. В них містяться вітаміни А та С, а також велика кількість рослинних сполук, включно з каротиноїдами та поліфенолами, тому страви з цього овоча обов'язково мають бути у раціоні людини.
Для приготування Кабачкових рулетиків з фаршем нам знадобиться:
-
2 молодих кабачки
-
500 гр фаршу (у мене телятина + курка)
-
1 цибуля
-
1 морква
-
Сіль, чорний мелений перець до смаку
-
Олія
-
Зелень кропу
-
100 гр твердого сиру
Для заливки:
-
150 гр сметани (у мене 20%)
-
1-2 ст.л. кетчупу
-
1 ч.л. сушених італійських трав
-
Сіль до смаку
-
1/2 склянки води
-
2 ст.л. сиру
Ось з таких продуктів ми будемо готувати неймовірно смачну страву, а саме, Кабачкові рулетики з фаршем.
Для цього рецепту я використовувала мішаний фарш - телячий та курячий, але не менш смачно буде зі свиним.
А ось з таких інгредієнтів ми приготуємо заливку.
Спочатку приготуємо фарш.
Я заздалегідь перемолола м'ясо.
Цибулю нарізаємо дрібним кубиком та смажимо на олії до прозорості.
Тим часом на дрібній терці натираємо моркву та додаємо до цибулі.
Смажимо кілька хвилин постійно помішуючи.
Кабачки нарізаємо на тонкі продовгасті слайси.
До фаршу додаємо підсмажені цибулю та моркву.
Сюди ж додаємо дрібно нарізаний кріп, сіль та чорний перець до смаку.
Все ретельно перемішуємо.
Наш фарш готовий.
На кожен слайс з кабачка викладаємо столову ложку з гіркою фаршу.
Скручуємо рулетик.
Кабачкові рулетики з фаршем щільно викладаємо у форму для запікання.
Тепер приготуємо заливку.
У мисочку викладаємо сметану, кетчуп, додаємо сіль до смаку та сушені італійські трави.
Ретельно все перемішуємо.
Додаємо 1/2 склянки води.
Ретельно все перемішуємо.
Додаємо 2 столові ложки натертого твердого сиру.
Ще раз добре перемішуємо.
Заливка готова.
Заливку додаємо до кабачкових рулетиків та рівномірно розподіляємо по всій поверхні.
Ставимо запікатися у духовку, розігріту до 180 градусів приблизно на 40 хвилин.
Витягуємо Кабачкові рулетики з фаршем з духовки та посипаємо натертим сиром та ставимо ще на кілька хвилин, щоб сир розплавився.
Ось така дуже апетитна страва у мене вийшла.
Викладаємо Кабачкові рулетики з фаршем на тарілку та пригощаємо.
Страва вийшла неймовірно смачною.
Неодмінно спробуйте приготувати Кабачкові рулетики з фаршем та насолодитися їх смаком.
СМАЧНОГО!