Кавовий чизкейк

Опубліковано користувачем Irina

Що приготувати на Новорічний стіл? Це питання актуальне для багатьох господинь. Адже завжди хочеться здивувати родину чи гостей чимось смачненьким. Мало того, не завжди вистачає часу для випікання коржів для торта чи пляцка. Саме тому пропоную дуже смачний рецепт десерту, а саме, Кавового чизкейка, який можна приготувати днем раніше, зекономивши час 31 грудня. Кавовий чизкейк виходить неймовірно смачним та вишуканим, особливо, якщо його прикрасити вершковим кремом. Не менш смачним є Мандариновий чизкейк чи Банановий чизкейк, які ви знайдете на моєму блозі, якщо перейдете по посиланню. Кілька важливих рекомендацій щодо приготування десерту ви знайдете в описі рецепта. Але можу сказати одне, в приготуванні Кавового чизкейка немає нічого складного. Цей вишуканий та дуже смачний десерт порадує всіх любителів кави.

Для приготування Кавового чизкейка нам знадобиться:

Для основи:

  • 300 гр шоколадного печива

  • 100 гр вершкового масла

  • 30 мл міцної кави

Для начинки:

  • 450 гр сиру (у мене 9%)

  • 100 гр цукру

  • 150 гр сметани (у мене 20%)

  • 70 мл міцної кави

  • 15 гр желатину

  • 1 ст.л. бренді або коньяку (можна не додавати)

Для прикраси:

  • 250 мл вершків 30% і вище

  • 60 гр цукрової пудри

Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування шоколадної основи.
Заздалегідь заварюємо міцну каву, охолоджуємо та проціджуємо через сито.

Шоколадне печиво ламаємо на кусочки та викладаємо у блендер.

Перетворюємо печиво у шоколадну крихту.

До шоколадної крихти додаємо розтоплене вершкове масло та міцну каву.

Збиваємо до однорідного стану.

Отриману масу викладаємо у роз'ємну форму та робимо основу для нашого Кавового чизкейка.
Щоб основа була більш щільнішою, можна скористатися стаканом.
Поки будемо готувати начинку, основу з печива ставимо в холодильник.

Ось з таких продуктів ми будемо готувати начинку для Кавового чизкейка.

До охолодженої кави додаємо желатин (у мене швидкорозчинний).

Перемішуємо та залишаємо на 10-15 хвилин, щоб він добре набух.

Тим часом приготуємо начинку.
Сир перетираємо через сито.

Такий, перетертий через сито сир буде легким та ніжним.

До сиру додаємо цукор та сметану.

За допомогою міксера збиваємо сир з цукром та сметаною до однорідного стану.

Тим часом желатин гарно розбух у каві.
Ставимо його підігріти (я скористалася мікрохвильовкою), але щоб він тільки розпустився, ні в якому разі не почав кипіти, інакше він втратить свої властивості. Даємо каві з желатином трохи охолонути. 
Тепер додаємо її до сиру.
Ще трохи збиваємо, щоб всі продукти гарно поєдналися.

До отриманої маси додаємо 1 ст.л. бренді або коньяку (можна не додавати).
І ще трохи збиваємо.
Наша начинка повністю готова.

Дістаємо з холодильника основу, виливаємо на неї нашу сирну масу.
Ретельно вирівнюємо.
Накриваємо Кавовий чизкейк харчовою плівкою та ставимо у холодильник приблизно на 1.5-2 години, щоб він гарно схопився.

Коли наш Кавовий чизкейк добре застигне, його можна прикрасити. 
Для свого чизкейка я обрала вершковий крем.
У зручний охолоджений посуд виливаємо охолоджені вершки (вінчики також бажано, щоб були охолоджені).
За допомогою міксера спочатку збиваємо їх на маленькій швидкості, потім на середній, а вже в кінці на найвищій швидкості. 
Поступово додаємо цукрову пудру.

Збиваємо крем до тих пір, поки маса не стане пишною та щільною.

Перекладаємо вершковий крем у кондитерський мішок та відсаджуємо на Кавовий чизкейк по колу квіточки.

Зверху притрушуємо чизкейк какао-порошком.

Ось такий дуже красивий та апетитний Кавовий чизкейк у мене вийшов.
Для його приготування я використовувала круглу форму діаметром 24 см.
Якщо ви хочете, щоб чизкейк вийшов вищим, можна взяти форму діаметром 20-21 см.

А ось так Кавовий чизкейк виглядає у розрізі!
Він неймовірно смачний та ніжний, тому неодмінно приготуйте цей десерт!

СМАЧНОГО!

Коментувати