Іноді найвдаліші страви - це ті, що поєднують простоту приготування з бездоганним результатом. Курячі гомілки з рисом у рукаві саме така страва: поживна, ароматна та з виразним домашнім смаком. Основна перевага цього рецепту - технологія приготування «все в одному». Завдяки використанню рукава для запікання інгредієнти готуються у власному соку, зберігаючи максимум аромату, соковитість м’яса та ніжну текстуру рису. Вам не доведеться витрачати багато часу на кухні - страва практично не потребує контролю, а результат виглядає апетитно й професійно. Запечені курячі гомілки набувають приємної золотавої скоринки, а рис вбирає аромат спецій та м’ясного соку, стаючи особливо насиченим за смаком. Це ідеальний варіант для сімейного обіду або вечері, коли хочеться отримати ресторанний результат із простих продуктів та мінімумом зусиль. У мене на сайті ви знайдете інші, не менш смачні страви з курячими гомілками, наприклад, Курячі гомілки, запечені з кабачками чи Курячі гомілки в паніровці, або Курячі гомілки з картоплею, запечені в рукаві, тож є з чого вибрати.
Для приготування Курячих гомілок з рисом у рукаві нам будуть потрібні такі продукти:
-
6 - 8 шт. курячих гомілок
-
1 склянка рису
-
1 цибуля
-
1 морква
-
1/2 болгарського перцю
-
2 зубчики часнику
-
Сіль, чорний перець до смаку
-
Спеції - паприка, куркума (до смаку)
-
2 склянки води чи бульйону
-
2-3 ст.л. олії
Ось такі продукти нам будуть потрібні для приготування Курячих гомілок з рисом у рукаві.
В першу чергу нам необхідно замаринувати курячі гомілки.
У миску викладаємо курячі гомілки, додаємо сіль, чорний мелений перець, спеції (до смаку), олію та часник.
Рис кілька разів промиваємо.
Ретельно все перемішуємо, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо маринуватися мінімум на 30 хвилин.
Тим часом соломкою нарізаємо моркву, кубиком нарізаємо болгарський перець.
Також чистимо одну цибулю (її можна порізати, я ж додавала цілою).
Рукав для запікання зав'язуємо з однієї сторони.
Викладаємо цибулю, порізані перець та моркву.
Сюди ж викладаємо промитий рис.
Трохи все перемішуємо.
Зверху викладаємо курячі гомілки, додаємо воду чи бульйон та зав'язуємо рукав.
В кількох місцях проколюємо рукав, щоб під час запікання виходив пар.
Запікаємо Курячі гомілки з рисом у рукаві в розігрітій до 180°C духовці протягом 60 хвилин.
Розкриваємо рукав та запікаємо, щоб гомілки зарум'янилися.
Наша страва готова, перекладаємо на тарілку та можна пригощатися.
Готову страву можна посипати свіжою зеленню петрушки чи кропу.
Курячі гомілки з рисом у рукаві вийшли дуже смачними.
Я подавала цю страву зі свіжими помідорами та томатним соком.
Смакота!
А це для гарного настрою! Серед зеленого мережива листя розкривається розкішна квітка, немов витвір мистецтва, створений самою природою. І це - Георгіна! Її пелюстки - хвилясті, шовковисті, наповнені життям та кольором. Вони розходяться від серцевини у пишному каскаді рожево-фіолетових відтінків, що переливаються під променями сонця, немов дорогоцінне сяйво. У центрі квітки - таємнича глибина, де темніший рожевий плавно переходить у насичені пурпурові тони. Ця гармонія кольорів створює відчуття об’єму й живої енергії, ніби сама квітка дихає, ловлячи світло та повітря. Молоді бутони поряд, як обіцянка продовження краси, тихий шепіт природи про те, що кожна мить розквіту варта очікування. Її вигляд вражає поєднанням ніжності й сили: витончена форма поєднується з рішучістю кольору, а кожна пелюстка здається мазком пензля, продуманим до дрібниць. Така квітка не просто прикрашає сад - вона створює атмосферу радості, гармонії й тепла, перетворюючи звичайний куточок землі на справжню оазу краси.
СМАЧНОГО!